Ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη νέα απόπειρα εκδίωξης του Rigaer94 έχουν ήδη διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες, εδώ είναι μια περίληψη επίσης σχετικά με τον απειλούμενο Liebig34.

Από την τελευταία μεγάλη επίθεση στη Rigaer94 το καλοκαίρι του 2016, ο συνασπισμός του φερόμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού και της αστυνομίας του Βερολίνου έχει χάσει όλες τις νομικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, ο «ιδιοκτήτης» του Liebig34 ήταν επιτυχής στο δικαστήριο στην αίτηση του για έξωση. Η απόσταση μεταξύ των δύο καταλήψεων είναι 100 μέτρα και σε αυτήν την περιοχή οι μπάτσοι και η εικόνα της πόλης του Βερολίνου υφίστανται πολλές ζημιές. Κάποιοι την αποκαλούν άνομη περιοχή και ζώνη κινδύνου, αλλά εδώ υπάρχει μια γειτονιά που βασίζεται σε δομές αλληλεγγύης και αντίστασης. Η τρέχουσα νομική κατάσταση του Rigaer94 έχει ως εξής: σε 4 ορόφους στην πίσω κατοικία μια συλλογική ζωή αναπτύσσεται απο κοινού, η οποία λειτουργεί επίσης το μπαρ και το σημείο συνάντησης Kadterschmiede. Στο ισόγειο ο αυτόνομος σύλλογος νέων Keimzelle καταλήγει στα δωμάτιά τους. Στο μπροστινό κτίριο οι φίλοι και άλλα μέλη της συλλογής ζουν στα διαμερίσματα. Τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος έχουμε έγκυρα συμβόλαια ενοικίασης για ορισμένα δωμάτια, ενώ μερικά από τα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του Kadterschmiede, είναι κατειλημμένα. Ο στόχος της «Lafone Investment Ltd», της Αστυνομίας και της κυβέρνησης του Βερολίνου είναι να μας εκδιώξει εντελώς από αυτό το σπίτι, επειδή ελπίζουν ότι αυτό θα τερματίσει την αλληλεγγύη γειτονιά και τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους. Επιπλέον, η εκκαθάριση του Liebig34 φαίνεται πολύ δύσκολη για αυτούς όσο εξακολουθούμε να υπάρχουν.

Οι μπάτσοι, οι αναπληρωτές και ο Τύπος διεξάγουν μια εκστρατεία που στοχεύει μεμονωμένα άτομα στο σπίτι και σηματοδοτεί τις τεράστιες πόρτες και τα οδοφράγματα ως πρόβλημα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν η επίθεση των αστυνομικών στο σπίτι μας το πρωί της 9ης Ιουλίου διατάχθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών ή εάν τμήματα της αστυνομίας έχουν δράσει ανεξάρτητα. Στην πραγματικότητα διέπραξαν το ίδιο λάθος με το 2016, όταν πραγματοποίησαν επίσης μια επιχείρηση που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο. Στις 9 Ιουλίου οι μπάτσοι, εν μέρει μαζί με έναν υποτιθέμενο διαχειριστή του ιδιοκτήτη και δικηγόρο, έψαξαν διαμερίσματα στο μπροστινό κτήριο, εκκένωσαν ένα διαμέρισμα και προσπάθησαν να καθαρίσουν ένα άλλο. Οι αστυνομικοί ανέφεραν την πλαστογράφηση εγγράφων και τον τραυματισμό ενός αξιωματικού ως τους λόγους της επιδρομής. Ήρθαν με μία  δύναμη 200 αστυνομικών, δώδεκα ιδιωτικών μισθοφόρων από μια εταιρεία ασφαλείας και εργάτες οικοδομών, αναφέρθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν τατουάζ Combat18. Κατέστρεψαν όλες τις πόρτες στην είσοδο, μερικές πόρτες και τοίχους διαμερισμάτων και κατέστρεψαν ό, τι μπορούσαν να φτάσουν. Το βράδυ έφυγαν μετά από την αντίστασή μας στο σπίτι και από τους ανθρώπους που έδειξαν αλληλεγγύη έξω στο δρόμο.

Τις επόμενες δύο μέρες οι ιδιωτικοί μισθοφόροι έμειναν μπροστά στο σπίτι και οι μπάτσοι ήταν πάντα εκεί. Στις 10 Ιουλίου προσπάθησαν ξανά να εκδιώξουν διαμερίσματα στα οποία είχαν ήδη εισέλθει, αλλά τα οποία πήραμε πίσω. Οι άνθρωποι πίσω από τα οδοφράγματα έδειξαν ενεργή άμυνα και κατάφεραν να καταστρέψουν αυτά τα σχέδια, ως εκ τούτου, ήταν μια πολιτική απόφαση και κοινή συναίνεση από όλα τα άτομα που ζουν σε αυτό το σπίτι για να το υπερασπιστούν και να μην τα δώσουν σε αυτούς. Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έφτασαν ξανά νωρίς το πρωί. Ωστόσο, ο διαχειριστής Thorsten Luschnat, ο δικηγόρος του Markus Bernau και οι ιδιωτικοί μισθοφόροι τους βρήκαν μια νέα πόρτα, η οποία επίσης υπερασπίστηκε έντονα από τους ανθρώπους που ήταν πίσω από αυτήν. Αργότερα εμφανίστηκαν στις ειδήσεις, όπου εμφανίστηκαν ως θύματα μιας επίθεσης με ραβδιά. Η αστυνομία, που τους συνόδευε, ανέφερε δύο τραυματισμούς.

Από τότε επικρατεί ηρεμία μπροστά από το σπίτι και τη γειτονιά, με την υποστήριξη του Liebig34 και όλων των αλληλέγγυων ανθρώπων από τη γειτονιά και τους συντρόφους-φίλους μας, αρχίσαμε να ανακτούμε τον δρόμο μας! Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν αρκετές διαδηλώσεις αλληλεγγύης, μια δυναμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα εξευγενισμένο τμήμα του Friedrichshain, τη νύχτα έσπασαν τράπεζες , τα γραφεία των κομμάτων υπέστησαν ζημιές, τα περιπολικά αυτοκίνητα δέχθηκαν επιθέσεις και τα οχήματα των πλούσιων, της ασφάλειας και άλλων εταιρειών κάηκαν και όχι μόνο στο Βερολίνο, ως σημάδια άμεσης αλληλεγγύης.

Τι περιμένουμε

Οι ηγέτες αυτής της πόλης δεν θα ξεκουραστούν μέχρι να εξαλείψουν το τελευταίο απτό μέρος της αντίστασης. Έχει ήδη ξεκινήσει μια περίοδος εξώσεων. Δεν επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ημέρα X, είναι τώρα και θα είναι αύριο. Θα προσπαθήσουν να εκδιώξουν το συλλογικό μπαρ « Syndikat »”Στις 7 Αυγούστου, καθώς και το κατεχόμενο συλλογικό  μπαρ ” Meuterei “και το κατεχόμενο κλαμπ νεότητας” Potse “. Θα συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να εκδιώξουν το Liebig34 και να προκαλέσουν σοβαρές ταραχές με αυτό. Θα επιτεθούν επίσης στη Rigaer94 και πάλι, όπου δεν είναι σκάνδαλο να αφήσουν το νομικό πλαίσιο, γιατί δεν περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτούς και επομένως, δεν περιμένουμε να βρεθεί δικαιοσύνη, μέσω οποιουδήποτε νομικού πλαισίου. Το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι η κοινωνία είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σχέδια της άρχουσας τάξης θα είναι παρόμοια και σε άλλες χώρες. Αναγνωρίζουμε ότι τα κράτη παγκοσμίως παίρνουν μια αυταρχική θέση ενάντια στους αγώνες  μιας κοινωνίας που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ισότητα. Αλλά οι άνθρωποι επαναστατούν και υπερασπίζονται τους αγώνες τους. Εμείς, ως εσωτερικός εχθρός, πρέπει να αναπτύξουμε κοινές στρατηγικές για να σπάσουμε την επίθεση.

Ας επιστρέψουμε τα σπίτια σε όσους τα χρειάζονται! Κάθε κρατική επίθεση, κάθε έξωση έχει τις απαντήσεις της!
Επισκεφθείτε το Βερολίνο τον επόμενο μήνα για να συμμετάσχετε στον αγώνα μας ή  καταστρέψετε τα γερμανικά συμφέροντα στην πόλη σας! Οποιαδήποτε άλλη δράση αλληλεγγύης είναι ευπρόσδεκτη!

Με οργή στις καρδιές μας, Rigaer 94.

πηγή: https://325.nostate.net/2020/08/05/berlin-for-the-situation-of-the-occupied-houses-in-the-north-friedrichshain-neighborhood-germany/