Καλέσματα αλληλεγγύης στους 51 συλληφθέντες αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

από | 18 Σεπ, 2020

Από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9 περίπου στις 22:30 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν αντίστοιχη παρέμβαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή από τα φασιστικά συνθήματα με τα οποία τη γέμισαν πρόσφατα φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 12/9. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες περικυκλώθηκαν από μηχανές των μπάτσων και διμοιρίες ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν όλο το σώμα των αντιφασιστών και των αντιφασιστριών και τους/τις μετέφεραν στη ΓΑΔΘ. 2 σύντροφοι τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψή τους και μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι κατηγορίες τις οποίες έχουν προσάψει στους 51 αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αντιφασιστικής παρέμβασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ξεκάθαρη μεθόδευση από τη μεριά της αστυνομίας. Στέλνοντας έναν μπάτσο να προσποιηθεί τον τραυματία πρόσθεσαν στους συντρόφους και στις συντρόφισσες μας έξι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περί μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια, λόγω της άρνησης των συντρόφων και των συντροφισσών να περάσουν από τη διαδικασία της σήμανσης. Επιπροσθέτως, σε όλους τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες θα απαγγελθούν και κακουργηματικού επιπέδου κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτή αυτή της “φθοράς μνημείου”… με τη λογική (!) ότι ότι όλη η περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο αποτελεί μνημείο (!). Οι μπάτσοι έχουν συμπεριφερθεί στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τόσο εχθές όσο και σήμερα, με τον χειρότερο τρόπο. Αφού τους/τις ξυλοκόπησαν κατά τη σύλληψη τους, στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο, και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα, τους/τις άφησαν για ώρες σε έναν κοινό χώρο συνωστισμένους/ες, ενώ σήμερα τους/τις άφησαν να περιμένουν επί ώρες στο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς να τους/τις επιτρέπουν όλη μέρα την πρόσβαση σε νερό.

Η προκλητική επίθεση που δέχτηκαν οι αντιφασίστες/αντιφασίστριες σύντροφοι και συντρόφισσες καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τον άτεγκτο χαρακτήρα της κρατικής καταστολής και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος στους φασίστες, τους οποίους θρέφει ως την πιο αντιδραστική εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος. Η κατασταλτική αυτή επίθεση που δέχθηκαν οι αντιφασίστες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συντρόφισσες συνιστά επιδεικτική πρόκληση από μεριάς του κράτους και των μπάτσων λίγες μόνο μέρες πριν τις κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά την ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, λίγες μόνο βδομάδες πριν την ολοκλήρωση της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα, κανένα κομμάτι του αντικαπιταλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος έρμαιο στα χέρια της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη μας προς τους συλληφθέντες αντιφασίστες και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες είναι δεδομένη και αμέριστη. Συλλογικά οφείλουμε να αποτελέσουμε το δίχτυ υπεράσπισής τους απέναντι στις διώξεις του κράτους και των εκτελεστικών του μηχανισμών.

Η απάντησή μας να δοθεί μαζικά και δυναμικά στους δρόμους του αγώνα, στηρίζοντας τις πανελλαδικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18/9.

Οι αντιφασίστες συλληφθέντες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συλληφθείσες συντρόφισσες περνούν από ανακριτή την Παρασκευή και την Κυριακή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ:

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

– ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Από την αναρχική συλλογικότητα Pueblo

Από το βράδυ της 16/9 βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις πιο εξόφθαλμες μεθοδεύσεις του κρατικού μηχανισμού ενάντια στο αντιφασιστικό, και ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα.

Λίγες ημέρες πριν, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης του νεοναζί Κασιδιάρη έκαναν την εμφάνιση τους φασιστοσύμβολα σε μεγάλο μέρος της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης πάντα παρόν και συνεπές, έκανε ότι έπρεπε να γίνει. Οργανώθηκε περιπολία από 50 περίπου συντρόφια, προκειμένου να καθαρίσουν την νέα παραλία από τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους τα φασιστικά κατακάθια. Στην διάρκεια αυτής, οι μπάτσοι της ΕΛΑΣ επιτέθηκαν στους 51 αντιφασίστες και αντιφασιστριες απροκάλυπτα, ξυλοφορτώνοντάς τους, στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο, και στην συνέχεια προχώρησε σε προσαγωγή όλων. Τα συντρόφια μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ όπου έμειναν πολλές ώρες χωρίς φαΐ και νερό, σε απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού, με πολλά από αυτά να είναι εμφανώς τραυματισμένα από το ξύλο των κρατικών μπράβων. Μέχρι το πρωί της 17/9 είχε γίνει γνωστό πως οι προσαγωγές και των 51 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και ότι οι καταγγελίες που θα απαγγέλονταν αφορούσαν διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια λόγω της αρνησης των συντρόφων σε ότι αφορά την διαδικασία δακτυλοσκόπησης. Καθώς οι ώρες περνούσαν οι σύντροφοι δεν είχαν μεταφερθεί στα δικαστήρια από την ΓΑΔΘ για να περάσουν από εισαγγελέα μεχρι που έγινε γνωστό ότι τελικώς οι κατηγορίες που θα απαγγελονταν ήταν 7 και αφορούσαν πέρα από την διατάραξη οικιακής ειρήνης και την απείθεια, σκόπιμη σωματική βλάβη σε αστυνομικούς, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί οπλοχρησίας, συναθροίσεων και αρχαιοτήτων, καθώς ο περιβάλλοντας χώρος του λευκού Πύργου θεωρήθηκε από τον εισαγγελέα μνημείο (;), κατηγορία η οποία έχει κακουργηματικο χαρακτήρα και αποδόθηκε και στους 51.

Τα συντρόφια κρατούνται ακόμα, καθώς θα απολογηθούν μέσα στις επόμενες μερες. Είναι εμφανής η σκοπιμότητα του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου και δεν είναι άλλη πέρα από την εκδικητική και μαζική, τόσο οικονομική όσο και σωματική αλλά και ψυχολογική εξόντωση του κινήματος, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια υπόθεση που στήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιβολής του κρατικού μηχανισμού επάνω σ’αυτά που αντιστέκονται, με τις κατηγορίες να είναι τραγελαφικές καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ξεφεύγουν από κάθε λογική. Η ΕΛΑΣ χέρι χέρι με την κυβέρνηση δείχνουν πλέον απροκάλυπτα την στενή σχέση τους με τα ακροδεξιά σκουπίδια, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν βρει άσυλο στους κόλπους της ΕΛΑΣ, απολαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη στην προσπάθεια τους να κερδίσουν χώρο στην κοινωνία. Στον φασισμό και το βαθύ σκοταδισμό απαντάμε με αλληλεγγύη και ενεργη παρουσία στους δρόμους.

Συγκέντρωσεις αλληλεγγύης στους 51 αντιφασίστες και αντιφασιστριες, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 στις 10:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9 στις 9:00

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική συλλογικότητα Pueblo (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Από τη Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

Το βράδυ της Τετάρτης 26/9 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποιούν αντιφασιστική δράση στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της οποίας σβήνουν τα ρατσιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η ψεκασμένη φασιστική συγκέντρωση του Κασιδιάρη και των ενωμένων Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε την μέρα της ΔΕΘ. Άμεσα ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων επιτέθηκαν στους αντιφασίστες πραγματοποιώντας 48 συλλήψεις και στέλνοντας δύο από αυτούς τραυματισμένους στο νοσοκομείο. Οι κατηγορίες που τους πρόσαψαν είναι: Διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί μαζικών συγκεντρώσεων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου, απείθεια και το κακούργημα της φθοράς μημείου.

Η συγκεκριμένη κρατική επιλογή που υλοποιήθηκε από τα τσιράκια της εξουσίας δεν μας εκπλήσσει. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η αστική δημοκρατία να θρέφει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το είδαμε να συμβαίνει με την ανοχή της στις ρατσιστικές επιθέσεις από κατοίκους της Μυτιλήνης σε μετανάστες το είδαμε να συμβαίνει στον Έβρο το είδαμε να συμβαίνει, με τον εμπρησμό της λιμπερτάτια μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την πορεία για τον Παύλο Φύσσα και ένα μήνα πριν την πολύκροτη δίκη της χρυσής αυγής.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 18/9 στις 10:00

Συλλογικότητα αναρχικών απο τα ανατολικά


Από τη Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο”

Στις 16/9 στις 22.30 σύντροφοι που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο, σβήνοντας τα φασιστικά συνθήματα που άφησαν πίσω τους οι ψεκασμένοι και οι νεοναζί του Κασιδιάρη δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ενός πλήθους μπάτσων διάφορων υπηρεσιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο, ενώ τους συνέλαβαν όλους, 51 άτομα στο σύνολο. Η κατηγορία που σκαρφίστηκαν οι μπάτσοι για να δικαιολογήσουν την επίθεσή τους ήταν η διατάραξη κοινής ειρήνης, η οποία αποδόθηκε σε όλους αδιακρίτως.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στη κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού κινήματος, την ώρα που το βαθύ παρακράτος επιχειρεί να ξαναβγάλει τους φασίστες από τις τρύπες στις οποίες τους είχε καθηλώσει η δυναμική δράση του μαχόμενου αντιφασισμού.

Δύο μέρες μόλις πριν ολοκληρωθούν τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας, χωρίς περιστροφές, για απειροστή φορά τη στρατευμένη δράση τους στο πλευρό των φασιστών. Ενώ όλη η κοινωνία περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της δίκης της εγκληματικής συμμορίας στις 7 Οκτωβρίου, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όπως ακριβώς τσακίσαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, στο δρόμο, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά, έτσι θα τσακίσουμε και όποιον άλλο φασιστικό θύλακα προσπαθήσει να σηκώσει κεφάλι.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το σύστημα είναι που γεννά τον φασισμό. Η απάντηση μας είναι ο συνεχιζόμενος αντικαθεστωτικός αγώνας, οι κοινοί αγώνες με το διεθνές προλεταριάτο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αλληλεγγύη στους 48 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 18/9 στις 10:00 το πρωί.

Να υψώσουμε αναχώματα στην ανεξέλεγκτη κρατική βία και καταστολή.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...