Το Extinction Rebellion αποφάσισε επιτέλους να μην προσπαθήσει να αναλάβει τον έλεγχο των στρατοπέδων προστασίας STOP HS2 μεταξύ Λονδίνου και Μπέρμιγχαμ, και αντ ‘αυτού αποφάσισαν να προσφέρουν ΒΟΗΘΕΙΑ στους ακτιβιστές της πρώτης γραμμής που πραγματικά ζουν εκεί και να μάθουν απο την άμεση δράση τούς, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές από τα στρατόπεδα.
Μερικοί από τους οικολόγους πολεμιστές στο δρόμο Harvil και τα στρατόπεδα Denham στην κοιλάδα Colne κοντά στο Uxbridge κάλεσαν το Extinction Rebellion να συμμετάσχει στους χώρους διαμαρτυρίας πέρυσι και το HS2 Rebellion ήταν το όνομα που τελικά επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί από τους νέους συμμετέχοντες. Δυστυχώς, μια πάλη εξουσίας αναπτύχθηκε αρκετά σύντομα, με το Extinction HS2 προφανώς να επιμένει ότι κατέχουν κάποιο είδος ιεραρχίας και ήταν στην πραγματικότητα οι «ηγέτες» του κλιματικού κινήματος και όλοι οι διαδηλωτές ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν εντολές από αυτούς.

Το Extinction Rebellion κυκλοφόρησε μια δήλωση σχετικά με το πώς το HS2 Rebellion έγινε ο οργανισμός ομπρέλας για όλα τα στρατόπεδα προστασίας και ανέφεραν τα «κριτήρια και τις αξίες» τους, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι ακτιβιστές έπρεπε να συμφωνήσουν και να τηρήσουν. Αυτό ήταν ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι οικολόγοι μαχητές είχαν αρχικά ξεκινήσει τα στρατόπεδα με το Πράσινο Κόμμα τέσσερα χρόνια προτού έρθει η XR για να προσπαθήσει να τους πάρει και να τους ελέγξει.
Το HS2 Rebellion ξεκίνησε το δικό του έρανο με δωρεές 32.000 £ για τη διαμαρτυρία της Colne Valley από περισσότερα από 1000 άτομα. Ο έρανος δήλωσε ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν σε όλα τα στρατόπεδα προστασίας, αλλά το HS2 Rebellion αρνήθηκε να μοιραστεί κάτι με στρατόπεδα που δεν συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο Extinction Rebellion και να υπακούσουν στους κανόνες τους.
Σε δύο στρατόπεδα που συμφώνησαν να ενταχθούν στο Extinction Rebellion και τους υπακούουν, δόθηκαν 16.000 λίρες, αλλά το στρατόπεδο Harvil και Denham στην Colne Valley κοντά στο Uxbridge που παρέμειναν αυτόνομα και ανεξάρτητα δεν πήρε απολύτως τίποτα.
Ο οργανισμός STOP HS2 που ξεκίνησε την εκστρατεία διαμαρτυρίας των κατοίκων στις δικές του τοπικές κοινότητες ενάντια στη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας πριν από 13 χρόνια ζήτησε οικονομική υποστήριξη, αλλά η Extinction HS2 δεν ήθελε να τους βοηθήσει, οπότε δεν έλαβαν τίποτα.

Ορισμένοι ακτιβιστές αντιτάχθηκαν στο γεγονός ότι η Extinction HS2 συγκέντρωνε χρήματα από μια εκστρατεία διαμαρτυρίας 12 ετών και είπε στο κοινό που δωρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για ενέργειες και νομικά τέλη για όλα τα στρατόπεδα, ωστόσο οι ακτιβιστές έπρεπε να ξεκινήσουν ένα έρανο χρηματοδότησης για τις δικές τους νομικές εμπλοκές.
Οι ακτιβιστές στα στρατόπεδα έλεγαν ότι έπρεπε να πληρούν τα «κριτήρια» του XR για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και είπαν ότι δεν είχαν ποτέ αυτό το πρόβλημα για τρία χρόνια «έως ότου το XR ελέγξει τους φασίστες που ήθελαν να προκαλέσουν αναστάτωση και εκφοβισμό. ».

Τελικά η HS2 Rebellion έδωσε τις αποδείξεις για τα χρήματα που διατέθηκαν και ξοδεύτηκαν, και έδειξαν ότι δύο στρατόπεδα πήραν συνολικά £ 16.000, αλλά τα στρατόπεδα Colne Valley δεν πήραν τίποτα.
Ορισμένοι ακτιβιστές κατηγόρησαν την HS2 Rebellion ότι έλαβαν παράνομα χρήματα με ψευδείς προσχηματισμούς ή ακόμη και απάτες, καθώς η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων είχε καταστήσει σαφές ότι τα χρήματα που δωρίστηκαν θα διανεμηθούν σε όλα τα στρατόπεδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις που συνεπάγονταν την ένταξη τους στην Extinction και να συμμορφωθούν με τους κανόνες τους.
Το Extinction Rebellion ήρθε αρχικά σε μια πορεία διαμαρτυρίας από την οποία προσπάθησαν να αποκλείσουν τους ακτιβιστές του δρόμου Harvil και στη συνέχεια ξεκίνησαν την Extinction HS2 τον Μάιο του 2020, η οποία απέτυχε στην προσπάθειά της να μονοπωλήσει την εκστρατεία.
Η Extinction Rebellion προσπάθησε να επιβάλει εξουσία και έλεγχο και να αστυνόμευση τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων σύμφωνα με τις «αξίες και τις αρχές» τους που είχαν σχεδιαστεί για να κυριαρχούν, να ελέγχουν και να εκκρίνουν αυτούς τους ακτιβιστές που σκέφτονται για τον εαυτό τους.

Η Extinction Rebellion συγκέντρωσε πολλή «πληροφορία» και περίμενε ότι θα ξεπεράσουν τους πάντες, και όταν η διαμαρτυρία άρχισε να χτίζει δυναμική με άμεση δράση Η Extinction HS2 προσπάθησε να κινηθεί στα στρατόπεδα, δημιουργώντας συμφωνίες στρατοπέδων σχετικά με τους κανόνες που έπρεπε να ζήσουν οι οικολογικοί πολεμιστές και οι οποίοι θα αστυνομεύονταν από μέλη της XR.
Στη συνέχεια προσπάθησαν να εκδιώξουν ακτιβιστές που δεν ζούσαν σύμφωνα με τους κανόνες τους, οι οποίοι απέτυχαν αρκετά γρήγορα, καθώς όλα τα στρατόπεδα ξεκίνησαν από ντόπιους κατοίκους και οικολόγους μαχητές που ζούσαν μόνιμα στα στρατόπεδα, και η Extinction HS2 θα τους έκανε άστεγους , έτσι δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα.
Το Extinction Rebellion προσπάθησε να αστυνομεύσει ό, τι έκανε όποιος δεν ήταν μέλος της XR, ελέγχοντας παράλληλα τη συμπεριφορά όλων εκείνων που αυτοαποκαλούνται XR, δίνοντας την εντύπωση ότι η Extinction Rebellion μπορεί κάλλιστα να διεισδύθηκε από μυστικούς αστυνομικούς και πράκτορες που εργάζονται για εταιρείες ( όπως το HS2) και εταιρείες πετρελαίου.
Ορισμένοι οικολόγοι μαχητές πιστεύουν ότι αν η Extinction Rebellion επέβαλε τον δικό της τρόπο, όλοι θα κυματίζουν σημαίες και θα τραγουδούν τραγούδια ενώ συνοδεύονται από την αστυνομία, και όσο πιο γρήγορα οι γνήσιοι ακτιβιστές γίνονται αυτόνομοι τόσο το καλύτερο.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία για πολλούς ακτιβιστές του κλίματος είναι ότι η XR είναι ψεύτικη ελεγχόμενη αντιπολίτευση που χρηματοδοτείται από τράπεζες, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και εταιρείες πετρελαίου για να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση και να προωθήσει την ψευδή λύση «καθαρών» μηδενικών εκπομπών που θα επέτρεπαν τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων να συνεχίσουν να μολύνουν τη Γη και να σκοτώνουν την ανθρωπότητα.
Ένας από τους ακτιβιστές του δρόμου του Harvil και Denham στην Colne Valley ανέφερε ότι είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους ότι ήξερε η XR ποτέ δεν θα τους έδειχνε τις αποδείξεις για τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει στο όνομα των στρατοπέδων προστασίας των οικολογικών μαχητών.

Η HS2 Rebellion προσπάθησε να έχει το μονοπώλιο στη συγκέντρωση κεφαλαίων και στα μέσα ενημέρωσης.
«Δεν χρειαστήκαμε ποτέ χρήματα των ανθρώπων.
«Κάνουμε τα πράγματα πιο ασφαλή στα δέντρα και τις σήραγγες όταν έχουμε εξοπλισμό βαθμού Α.
«Κάνουμε όλοι επικίνδυνα πράγματα και αυτό μας κάνει όλους μια οικογένεια».

Ένας άλλος οικολόγος μαχητής είπε «κάθε στρατόπεδο έχει το δικό του σύνολο κανόνων και πολύ διαφορετικά σύνολα ανθρώπων, είναι μια πολύ μεγάλη διατομή που πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς κρίση ή χάρη, όλα προέρχονται από διαφορετικά μέρη με κοινό στόχο που είναι να σταματήστε το HS2 και την καταστροφή του περιβάλλοντος ».
Οι οικολόγοι πολεμιστές στο στρατόπεδο Harvil και Denham έστειλαν ένα μήνυμα στην HS2 Rebellion τον Μάιο του 2020 ως αποτέλεσμα του ισχυρισμού της Extinction Rebellion ότι όλοι οι ακτιβιστές του STOP HS2 ήταν μέλη του HS2 Rebellion και ήταν υπό τον έλεγχο της XR.

Αυτό που πραγματικά συνέβη στη συνέχεια στα στρατόπεδα STOP HS2 ήταν ακριβώς αυτό που οι ακτιβιστές της πρώτης γραμμής είχαν προβλέψει ότι θα συμβεί. Ακολουθεί το μήνυμα που έστειλαν οι οικολόγοι μαχητές στην HS2 Rebellion τον Μάιο του 2020:

«Αισθανόμαστε οτι οποιαδήποτε απάντηση, προς το συμφέρον της διαφάνειας και της συλλογικοποίησης γίνεται καλύτερα στα ανοιχτά φόρουμ και όχι σε συγκεκριμένα άτομα.
«Έχουμε μια δήλωση που θέλουμε να βάλουμε, η οποία δεν απευθύνεται μόνο συγκεκριμένα στις μεμονωμένες « Συμφωνίες Αντιστάσεων και Βασικών Αρχών »κ.λπ.
«Στο σημείο της σύνταξης αυτού του μηνύματος, δέκα άνθρωποι κάθονταν γύρω από μια φωτιά σε κάποιο στρατόπεδο στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, ζούσαν στην κατάληψη, με αρκετές ανησυχίες και επικρίσεις για να διατυπώσουν σχετικά με το τι αναπτύσσεται γύρω μας.

“Πρώτον, αισθανόμαστε σαν να μιλούν εξ ονόματος μας.

“Πιστεύουμε ότι αυτές οι παράμετροι αποσκοπούν στην ομογενοποίηση αυτού του κινήματος.

“Πιστεύουμε ότι η δύναμη αυτού του αγώνα έγκειται στην ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητά του.

“Οι παράμετροι που καθορίζονται σε αυτό το έγγραφο αποσκοπούν στην ομογενοποίηση του κινήματος υπό το λάβαρο της HS2 Rebellion – πρέπει να ρωτήσουμε, ποιος είσαι;

“Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λήψη αυτών των αποφάσεων είναι άγνωστα σε πολλούς από εμάς – ακόμη και αν μερικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα.

“Για ποιον μιλάτε όταν δημιουργείτε αυτές τις παραμέτρους μέσα στις οποίες λένε σε όσους αντιτίθενται στο HS2 να ενεργούν;

“Χαιρετίζουμε την HS2 Rebellion ως μια ομάδα συγγένειας με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μια ομάδα συγγένειας εντός του κινήματος – αλλά απορρίπτουμε αυτό που αισθόμαστε σαν μια προσπάθεια του HS2 Rebellion να γίνει το ίδιο το κίνημα.

“Δεν θα ανεχτούμε τη συν-επιλογή αυτού του κινήματος και τη μονοπώλησή του με μία μόνο ιδεολογία.

«Ανησυχούμε για το πώς θα υλοποιηθούν αυτοί οι κανόνες και οι προσδοκίες – συγκεκριμένα η κατανομή κεφαλαίου, τόσο κοινωνική και οικονομική.
«Εάν το HS2 Rebellion συνεχίσει να μονοπωλεί την κίνηση, τα κεφάλαια και τα μέσα ενημέρωσης, η ασφάλεια και η προστασία που φέρνουν αυτά θα ενοποιηθούν στις ομάδες που χαρακτηρίζονται ως HS2 Rebellion και θα μειωθούν σε άλλες.
«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στις παραμέτρους που καθορίζονται που μας κάνουν να αισθανόμαστε καταπιεσμένοι και αποδυναμωμένοι, επαναλαμβάνοντας την ίδια την κατάσταση που πολεμούμε, όπως:

«# Περιορισμοί σε ποιους επιτρέπεται η οχι, να μιλήσουν με τα μέσα ενημέρωσης (αναφέροντας την επιλεγμένη ομάδα που επικοινώνησε ως« εκπρόσωποι ») – αυτό είναι εγγενώς αποκλειστικό και διατρέχει τον κίνδυνο διατήρησης και προώθησης της διαίρεσης της τάξης.
«# Δεν ταυτίζουμε ως« επαναστάτες »ή« προστάτες δέντρων »- βρίσκουμε αυτές τις ετικέτες απάνθρωπες και περιοριστικές.
«Αγνοώντας τις βαθύτερες και ευρύτερες προθέσεις των ανθρώπων σε αυτόν τον αγώνα, ο λόγος για τον οποίο η έμφαση στα σωστά μέσα / γλώσσα είναι αποτελεσματική για αυτήν τη συγκεκριμένη εκστρατεία είναι ότι τηρείται στα μάτια του νόμου / του τρέχοντος καπιταλιστικού / πατριαρχικού / ιμπεριαλιστικού παραδείγματος.
«Δεν θέλουμε να μείνουμε στη νίκη μόνο σε αυτήν τη συγκεκριμένη καμπάνια.
«Επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση ενός μακροπρόθεσμου κινήματος για κοινωνικές αλλαγές, που δεν εξαρτάται και δεν μπορεί να βασιστεί στη λήψη του σεβασμού του συστήματος λόγω της καταπιεστικής του φύσης.
“# Οι αποφάσεις σχετικά με το να ζητάτε από τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα στρατόπεδα ή τις δράσεις είναι σοβαρές αποφάσεις που λαμβάνονται με δυνητικά τεράστιες επιπτώσεις για τα άτομα που στοχεύουν – αυτό είναι αποκλειστικό και αντίθετο στη δημιουργία μεταρρυθμιστικών συστημάτων.

«Αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα, αλλά απλώς μια αντίδραση και κριτική αυτή τη στιγμή.

«Δεν θέλουμε αυτή η εκστρατεία να κατακερματιστεί σε φατρίες, αλλά εξίσου δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεκτιμηθεί ολόκληρο το κίνημα σε ένα ομογενές πακέτο.
«Μια ομάδα δεν θα κερδίσει αυτό τον αγώνα μόνη της

, το HS2 είναι ένα σύμπτωμα των πολλών παθήσεων της κοινωνίας μας, δεν υπάρχει ένας τρόπος να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα – αν και όταν κερδίσει αυτός ο αγώνας, ο αγώνας δεν θα τελειώσει εκεί».

Υπογραφή: Crispy of the Jibley family, Desmond, Elrack, Fairylax, Jack, Lykos, Night-quimble, Quercus, Reg, Stitch.

Πηγή: https://en.squat.net/2020/09/20/uk-stop-hs2-and-extinction-rebellion/