πηγή: https://noticiasanarquistas.noblogs.org/post/2020/10/12/indonesia-policia-prende-4-115-pessoas-durante-os-protestos-contra-a-lei-omnibus/

Η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε 4.115 άτομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά του πρόσφατα θεσπισμένου νόμου Omnibus (εργατική και περιβαλλοντική μεταρρύθμιση), οι οποίες έλαβαν χώρα σε ολόκληρη τη επικράτεια (μέχρι την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου).

Ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της εθνικής αστυνομίας, Γενικός Επιθεωρητής, Argo Yuwono, είπε ότι οι κρατούμενοι εξακολουθούν να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα και βρίσκονται υπό ανάκριση.

“Οι διαδηλωτές εξακολουθούν να ανακρίνονται, εξακολουθούν να βρίσκονται στη διαδικασία διερεύνησης”, δήλωσε ο Yuwono κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που μεταδόθηκε στο  Kompas TV στο YouTube  την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Ο Yuwono επιβεβαίωσε ότι τα 4.115 άτομα που συνελήφθησαν προέρχονταν από διάφορες ομάδες, όπως  αναρχικοί, το ευρύ κοινό, μαθητές γυμνασίου και πανεπιστημίου, εργαζόμενοι και άνεργοι.

“Έχουν εντοπιστεί αρκετοί από τους κρατούμενους,  πρώτοι αυτοί  από τις αναρχικές ομάδες με συνολικό αριθμό 1.049 άτομα,  στη Νότια Σουμάτρα, στο Μπενγκούλου, στο Λαμπότ, στην Ανατολική Ιάβα, στη Βόρεια Σουμάτρα, στο Δυτικό Καλιμαντάν και στην Τζακάρτα”, είπε ο γενικός επιθεωρητής.

“Στη συνέχεια, 601  μη οργανωμένου κόσμου συνελήφθησαν στη Νότια Σουλαουέσι, τη Νοτιοανατολική Σουλαουέσι και την Τζακάρτα, 1.548 μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν στη Νότια Σουλαουέσι, την Τζακάρτα, τη Βόρεια Σουμάτρα Βόρεια και το Κεντρικό Καλιμαντάν.”

«Στη συνέχεια, υπήρχαν έως και 443 άτομα από τη Νότια Σουλαουέζι, την Τζακάρτα, τη Νοτιοανατολική Σουλαουέσι, τη Βόρεια Σουματέρα, τη Δυτική Παπούα και το Κεντρικό Καλιμαντάν, 419 εργαζόμενοι στην Τζακάρτα και τη Βόρεια Σουματέρα, μαζί με 55 άνεργους στη Νοτιοανατολική Σουλαουέσι, τη Νότια Καλιμαντάν και τη Σουμάτρα Από βόρεια. “

Ο Yuwono είπε ότι η αστυνομία θα καλέσει τους γονείς των μαθητών να τους ενημερώσουν τι κάνουν τα παιδιά τους. “Για να τους ενημερώσουμε τι γίνεται για τα παιδιά τους, είναι σαφές αργότερα ότι θα υπάρχει εποπτεία όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι”, δήλωσε ο Yuwono.

Όπως αναφέρθηκε, ενέργειες διαμαρτυρίας κατά του Omnibus Act πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ινδονησίας.

Οι διαδηλωτές, που προέρχονται από εργατικούς, πανεπιστημιακούς χώρους, μαθητές γυμνασίου, αναρχικούς και άλλες κοινωνικές οργανώσεις, απαιτούν την ακύρωση του νόμου Omnibus – ο οποίος θεσπίστηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.