Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας. Ο ‘δεξιός’ Μάνος Χατζιδάκις για την 28η Οκτωβρίου και τον Μεταξά αυτόν τον ‘φασίστα δικτάτορα’ όπως τον χαρακτηρίζει:
«Επειδή είμαστε, η μοναδική χώρα.. στην Ευρώπη που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου, τιμώντας ουσιαστικά έναν φασίστα δικτάτορα, ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφτιαχνε μια Ελλάδα κατ’ εικόνα και ομοίωση της ναζιστικής Γερμανίας.

Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου»
Και επειδή συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω λόγια του μεγάλου μας δημιουργού αλλά και επειδή η ιστορική μνήμη βιάζεται συνεχώς σε μιά ελλάδα που η άρχουσα τάξη της την αλλοιώνει προσπαθώντας να φτιάξει ένα αφήγημα που λίγο σχέση έχει με την αλήθεια καλό είναι να μην ξεχνάμε και να αναζητούμε την ιστορική αλήθεια.
Και μια περίοδο που σημαδεψε την νεότερη ιστορία της ελλαδος και που ΔΕΝ διδάσκεται για ευνόητους λόγους είναι η περίοδος της ναζιστικής κατοχής.
Διαβάζοντας μερικά ονόματα  “πρωταγωνιστών ” καταλαβαίνεις πόσο σχέση έχουν με το σήμερα και πόσο δίκιο έχουν κάποιες αναφορές που υπάρχουν στα λεγόμενα του Μάνου Χατζιδάκι που υπάρχουν στην πρώτη παράγραφο του κειμένου.
Ας μιλήσουμε με ονόματα:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ αντιπρόεδρος της κυβερνησης-πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του συμβουλίου της επικρατείας.
Γιός του ΟΘΩΝΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ιδιοκτήτη της ” Εταιρείας Ελληνικού και Ξένου Τύπου ” εταιρείας υπεύθυνης για την διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων του Γ Ράιχ στην κατεχόμενη ελλάδα. Εταιρεία που το 51% κατείχε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ. Ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών. Μετά το τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης ( μαζί με τον φυγά ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ….. ) .
Αυτός είναι ο ” κύριος ¨” που δάκρυσε στην βουλή επειδή τον κατηγόρησαν για το σκάνδαλο NOVARTIS. Αυτός είναι ο ” κύριος ” που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση το 2019 σε εκδήλωση στην Ακρόπολη για το τέλος του ναζισμού στην ελλαδα……
 ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και υπεύθυνος για το ταμείο ανάκαμψης ( αυτός που θα διαχειριστεί τα λεφτά από την κρίση της πανδημίας δηλαδή…). Εγγονός του συνονόματου ( φυσικά ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ. Υπουργού εσωτερικών της κυβέρνησης ΜΕΤΑΞΑ ιδρυτή της φιλοναζιστικής οργάνωσης Εθνικό Κυρίαρχο Κράτος με στενό συνεργάτη τον ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ( ναι.. τον παππού του σημερινού ” έγκριτου ” δημοσιογράφου…) υπουργός και αυτός του Μεταξά….
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών γιός και εγγονός πολιτικού αλλά και της οικογένειας ΛΑΝΑΡΑ. Γνωστής εταιρείας κλωστοϋφαντουργών με πολλά εργοστάσια επί κατοχής που σχεδόν αποκλειστικά τροφοδοτούσαν με προϊόντα ιματισμού την   ( στολές κτλ ) τον ναζιστικό στρατό,  το ναζιστικό καθεστώς γενικότερα…
Να σταματήσω εδώ. Άλλωστε τα ονόματα είναι πολλά ( ΡΑΛΛΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ κτλ…είναι τόσα πολλά ονόματα που έρχονται μέχρι σήμερα……
Να μην μακρηγορήσω, άλλωστε η ιστορική έρευνα και μνήμη θα πρέπει να είναι καθήκον του καθενός. Είναι πυξίδα για το παρόν και το μέλλον.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ