Πολιτική ανακοίνωση της Αναρχικής Ομοσπονδίας για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.

από | 21 Νοέ, 2020

Πολιτική ανακοίνωση της Αναρχικής Ομοσπονδίας για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.

Η Αναρχική Ομοσπονδία χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των αγωνιστικών δυνάμεων, των συντρόφων και των συναγωνιστών, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα έσπασε στην πράξη τη χουντικού τύπου απαγόρευση των συναθροίσεων που επέβαλλε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο την απαγόρευση των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Οι συλλογικότητες και τα άτομα της Αναρχικής Ομοσπονδίας πλαισίωσαν τις συγκεντρώσεις στις Α’ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης και στην Τσιμισκή, βρέθηκαν σε γειτονιές και πλατείες της Αθήνας και στο μπλοκ του Support Earth. Στηρίξαμε, επίσης, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Πάτρα και την περιφρουρημένη κατάληψη του Παραρτήματος. Πραγματοποιήσαμε συμβολικές παρεμβάσεις από κοινού με άλλους συντρόφους στο Άργος και το Λουτράκι. Δώσαμε μια συμβολική απάντηση στους ακροδεξιούς χαρακτηρισμούς του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Αλεξίας Έβερτ πραγματοποιώντας παρέμβαση με σπρέι στο σπίτι της. Την επομένη της ημέρας του Πολυτεχνείου συμμετείχαμε στη βραδινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο.

Ο κόσμος του αγώνα, τηρώντας με τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις, έθεσε ως κεντρικά πολιτικά επίδικα των συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, την ενίσχυση των ΜΜΜ και την αποσυμφόρηση των φυλακών, αποτελώντας το αντίπαλο δέος ενάντια στον αναβαθμιζόμενο ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου. Δηλώνουμε, επίσης, την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους προσήχθησαν, συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και σε όσους επιβλήθηκαν εκδικητικά πρόστιμα, υπερασπίζοντας την πολιτική αναγκαιότητα για τη στήριξη των δημόσιων αγωνιστικών καλεσμάτων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία με αμιγώς αστυνομικούς όρους, ιεραρχώντας την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ως βασική αιχμή της πολιτικής της ατζέντας, ώστε να μην τσαλακωθεί το υποτιθέμενα λειτουργικό προφίλ της, το οποίο ευλογούν νυχθημερόν οι εντεταλμένοι παπαγάλοι που βρίσκονται στην υπηρεσία της οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι κρατικές δαπάνες για τους εξοπλιστικούς ανταγωνισμούς, για προσλήψεις αστυνομικών και στρατιωτικών, οι πακτωλοί χρημάτων και οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και η αθρόα χρηματοδότηση των καθεστωτικών ΜΜΕ, για να της πλέκουν εγκώμια και να ενσταλάζουν την υποταγή, τον φόβο, τον κανιβαλισμό και την εξατομίκευση στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση ευθύνεται για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας του Covid-19, διότι οι πολιτικές που υπηρετεί (όπως και οι προκάτοχοί της) και εφαρμόζει οδήγησαν στην υποτίμηση και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και στη μετατροπή της σε εμπόρευμα για λίγους και όχι για όλους. Η πολιτική αυτή κατεύθυνση συνηγορεί στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής με βάση τους ισχύοντες ταξικούς διαχωρισμούς. Η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία του Covid-19 ως ευκαιρία, για να χτυπήσει τον κόσμο της εργασίας περιστέλλοντας τα δικαιώματά του και αναγκάζοντάς τον να ζει με ψίχουλα. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, μάλιστα, έσπευσε να επιτεθεί στην πρώτη κατοικία και τώρα δρομολογεί τη 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την αύξηση του νόμιμου ορίου υπερωριών και την παρεμπόδιση της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης προωθεί μέτρα για τη διάσωση και την επικερδή ανασυγκρότηση του κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα παροπλίζει τις αντιστάσεις της εργατικής τάξης περιστέλλοντας τον ταξικό συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία και τις λαϊκές ελευθερίες.

Όλον αυτόν τον καιρό η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει σημαία της κυβερνητικής της προπαγάνδας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, για να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες της για την κρατική διαχείριση της πανδημίας, την αυξανόμενη φτώχεια και ανέχεια της κοινωνικής βάσης. Τώρα έχουν το θράσος να κατηγορούν τους διαδηλωτές ότι αυτοί θα ευθύνονται για τη διασπορά του ιού και την έξαρση των κρουσμάτων, λοιδορώντας τους σε κάθε ενημερωτικό μέσο που ελέγχουν. Σφυρίζουν, όμως, αδιάφορα για τον συνωστισμό που επικρατεί καθημερινά στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έθεσε τη χώρα υπό αστυνομική κατοχή αυτές τις μέρες, διατάζοντας τους ένστολους πραιτοριανούς της να επιτεθούν στον κόσμο του αγώνα. Μάλιστα, οι μπάτσοι, εν πολλοίς, όχι μόνο δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά με τις βίαιες και απροσχημάτιστες επιθέσεις τους διαμόρφωσαν τις συνθήκες για τον τελικό συνωστισμό των διαδηλωτών στους δρόμους και στα κρατητήρια. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν μιλούν από μόνα τους και ξεφτιλίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

Οι δημόσιες συγκεντρώσεις, οι ακτιβιστικές ενέργειες και οι συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 17/11 αποδεικνύουν ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι μουσειακό έκθεμα, ούτε μπορεί να ενσωματωθεί στη βάση των διαταξικών επιδιώξεων της αστικής εξουσίας. Δε θα αφήσουμε το μαύρο και κόκκινο νήμα των αγώνων. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση και την αξιοπρεπή διαβίωση της τάξης μας, βρισκόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με την εξουσία του κράτους και των καπιταλιστών, έχοντας ως στρατηγικό άξονα της δράσης μας την επαναστατική ανατροπή της.

Στις 17/11 το αντικαπιταλιστικό κίνημα πέτυχε μια συμβολική αλλά σημαντική νίκη. Κατόρθωσε μια συλλογική ανάταση σε επίπεδο ψυχολογίας. Κατέδειξε δημόσια ότι ο ταξικός αντίπαλος είναι τρωτός. Στάθηκε υπεύθυνα και αποφασιστικά στον δρόμο ενισχύοντας τους δεσμούς της ταξικής αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, αψηφώντας την αστυνομοκρατία. Κάθε μαχητικό βήμα έχει κόστος και για εμάς, αλλά και για τους κυρίαρχους. Μονάχα έτσι αλλάζουν, όμως, οι συσχετισμοί ισχύος με τους οποίους διεξάγεται ο κοινωνικός και ταξικός ανταγωνισμός. Πρέπει να ανταποκριθούμε, λοιπόν, στο βάρος των ευθυνών μας και να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τον δρόμο που έχουμε χαράξει. Τον δύσβατο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Η συλλογική, ταξική ανυπακοή και αντίσταση στον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό (με τις απαραίτητες υγειονομικές παραμέτρους για την αυτοπροστασία μας) οφείλουν να γενικευθούν και να υιοθετηθούν ως στάση αγώνα από ευρύτερα κομμάτια των υποτελών στρωμάτων, για να σταματήσουμε ως τάξη να μετράμε βήματα προς τα πίσω και να αντεπιτεθούμε συντονισμένα με υλικές και συλλογικές αξιώσεις. Τη συλλογική ταξική συσπείρωση και αντεπίθεση των από τα κάτω τρέμουν οι κυρίαρχοι, γι’ αυτό και πανικόβλητοι καταφεύγουν στην καταστολή και τη συκοφαντία των αγώνων τους, καθώς αποσταθεροποιείται διαρκώς το κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό σύστημα και εξασθενεί η συναίνεση του λαού απέναντί του. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως παρατηρούμε άλλωστε, στρατιωτικοποιείται βαθμιαία η αστική δημοκρατία. Γι’ αυτό, λοιπόν, ακόμα και το υποτιθέμενο κοινωνικό συμβόλαιο των αστών γίνεται κουρέλι ανά πάσα στιγμή, όταν επείγει η προστασία με κάθε δυνατό μέσο των ταξικών προνομίων που απολαμβάνουν παρασιτικά οι καπιταλιστές εις βάρος της κοινωνικής βάσης. Αυτός είναι ο βάρβαρος ταξικός χαρακτήρας του συστήματος στο οποίο ζούμε. Ας μην έχει κανείς πια αυταπάτες. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, γιατί είναι στον πυρήνα του καταπιεστικό, εκμεταλλευτικό και βάρβαρο. Πρέπει, λοιπόν, να το ανατρέψουμε!

Η σπίθα που άναψε στις 17/11 οφείλει να παραμείνει ζωντανή και να γιγαντωθεί σε φλόγα γενικευμένου ταξικού ξεσηκωμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, στηρίζουμε τη γενική απεργία στις 26/11. Η αγωνιστική συσπείρωση των επαναστατικών ταξικών δυνάμεων μπορεί να διαρρήξει τη βαρβαρότητα και τον τρόμο που σπέρνουν το κράτος και τα αφεντικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26/11

Αναρχική Ομοσπονδία
Site: anarchist-federation.gr
email: anarchist-federation@riseup.net
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία. Είναι αδίστακτοι (Βίντεο)

Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία. Είναι αδίστακτοι (Βίντεο) Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία στα λόγια, ενώ στην πράξη την ασκούν, την καλύπτουν ή την αιτιολογούν ως απαραίτητο κρατικό μονοπώλιο. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν τη ζωή ενός αυτιστικού...

Παρέμβαση – καταπέλτης του ΟΗΕ ενάντια στο πλάνο εκκένωσης των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Παρέμβαση - καταπέλτης του ΟΗΕ ενάντια στο πλάνο εκκένωσης των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Η χθεσινή συνέντευξη τύπου της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με μια απαραίτητη και κρίσιμη...

Στάση εργασίας από τους διανομείς κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ

Στάση εργασίας από τους διανομείς κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ. Στάση εργασία έχει προκηρύξει τα Σωματείο Εργαζομένων Efood και τα Σωματεία Εργαζομένων Wolt σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ και ζητούν από τους καταναλωτές...

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης παύει τη λειτουργία της

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης παύει τη λειτουργία της. ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! «Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος· ο δρόμος χαράζεται περπατώντας» Antonio Machado Τον Ιανουάριο του 2013 μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα...

Οι ένοικοι του χθεσινού κόσμου: Το μακρύ απόγευμα των ’90s

Οι ένοικοι του χθεσινού κόσμου: Το μακρύ απόγευμα των '90s. Ο θαυμασμός του Θοδωρή Αθερίδη προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν είναι τυχαίος. Είναι ο ναρκισσιστικός αυτοθαυμασμός μιας παρακμασμένης αυτοεικόνας, μιας αποτυχημένης μετριότητας που υπήρξε απολύτως επιτυχημένη...

Η παρακμή της ελληνικής επαρχίας

Η παρακμή της ελληνικής επαρχίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Άργους και η δημόσια στήριξη στους δύο δολοφόνους του 20χρονου μας λένε πολλά και είναι χρησιμότατες γιατί αποκαλύπτουν αυτό που πολλοί κάνουν ότι δεν βλέπουν: Μιλάω για την ευρύτερη εικόνα που...

FIFA: Η αποθέωση της διαφθοράς

FIFA: Η αποθέωση της διαφθοράς. Αναδημοσίευση από Ουλτρας - 𝐒𝐜𝐨𝐮𝐭 - 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐲𝐬𝐭. Ο Γάλλος ερευνητικός δημοσιογράφος Ρομέν Μολίνα, ένα όνομα με τεράστια αξιοπιστία στη χώρα του, έριξε μια πραγματική "βόμβα" στα θεμέλια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο αντίκτυπος της...

Λευκός τρόμος, ή μια σύντομη ιστορία της μεταμνημονιακής Ελλάδας

Λευκός τρόμος, ή μια σύντομη ιστορία της μεταμνημονιακής ελλάδας “Ο μνημονιακός κύκλος που άνοιξε για την χώρα το 2010 φτάνει σήμερα στο επέκεινα της αναπόφευκτης παρακμής του. Μία χώρα που πηγαίνει προς τις εκλογές με υπουργούς, δημοσιογράφους και αντιπολίτευση...

Νέες απολύσεις, λογοκρισία και τρομοκρατία στην Εφημερίδα των Συντακτών – Κήρυξη απεργίας ζητούν οι εργαζόμενοι

Νέες απολύσεις, λογοκρισία και τρομοκρατία στην Εφημερίδα των Συντακτών – Κήρυξη απεργίας ζητούν οι εργαζόμενοι. Αναταραχή επικρατεί και πάλι στην Εφημερίδα των Συντακτών, έπειτα από δύο νέες απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον...

Καταγγελία της πλατφόρμας Χαρδαλιά για το φακέλωμα των Προσφυγικών

Καταγγελία της πλατφόρμας Χαρδαλιά για το φακέλωμα των Προσφυγικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Μετά το μεγάλο φιάσκο του υποτιθέμενου σχεδίου εκκένωσης για «ανάπλαση» των...