Γαλλία, Παρίσι: Βίαια απομάκρυνση μεταναστών στην Place de la République: Η δημοκρατία στο χείλος του φασισμού [Βίντεο]

Παρίσι. Γαλλία. 23 Νοεμβρίου 2020. Άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις σκηνές τους σαν να ήταν βοοειδή, ξυλοδαρμοί, προσβολές, χειροβομβίδες, μαζική κλοπή σκηνών και μια οδύσσεια χωρίς λύση.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες, 23 Νοεμβρίου, στην καρδιά του Παρισιού, στην Place de la République. Μέσα στο κρύο βράδυ, το γαλλικό κράτος έστειλε την αστυνομία να τρομοκρατήσει εκατοντάδες μετανάστες που κοιμούνται στους δρόμους και που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να αποκαλύψουν την αφόρητη κατάστασή τους. Η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν: να κλέψει τις σκηνές τους, οι οποίες ήταν ελάχιστα προστατευμένες από το κρύο και να τους χτυπήσει. Αυτή είναι η καθημερινή μοίρα χιλιάδων ανθρώπων χωρίς έγγραφα στη Γαλλία σήμερα.

Αυτή η απάνθρωπη έξωση συνοδεύτηκε από βία και εξευτελισμό μέχρι τις 1 το πρωί, συμπεριλαμβανόμενης της βία ενάντια σε δημοσιογράφους και εκλεγμένους αντιπροσώπους. Στο τέλος μιας φοβερής βραδιάς, οι μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, περιπλανιόντουσαν γύρω από το Aubervilliers, στα παρισινά προάστια, ακολουθούμενοι πάντα από δεκάδες αστυνομικούς.

Ο δημοσιογράφος Rémy Buisine, συνηθισμένος σε τεταμένες καταστάσεις, έγραψε: «Σε 5 χρόνια δημοσιογραφίας, αυτό είναι πιθανώς ένα από τα πιο συναισθηματικά δύσκολα βράδια. Όχι για μένα, αλλά για αυτούς. Η κατάσταση των προσφύγων στο Παρίσι είναι φρικτή, η διαχείριση της κατάστασης είναι τόσο απάνθρωπη απόψε.”

Η εκκένωση της πλατείας έρχεται σε συνέχεια της επιδρομής που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής του Γαλλικού κράτους στις 22 Οκτωβρίου 2020, όταν ο Νομός Pas de Calais προχώρησε για άλλη μια φορά στην έξωση και τη μαζική καταστροφή ενός καταυλισμού. Ήταν ένα μέρος που ονομάζεται “Unicorn Jungle”, όπου ζούσαν σχεδόν 300 εξόριστοι άνθρωποι, σύμφωνα με τη διανομή σκηνών που έκανε η Utopia 56 μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η Γαλλική Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του φασισμού. Ο Macron είναι ο Le Pen, αλλά χωρίς τις αντίπαλες δυνάμεις.

πηγή: enoughisenough14.org