Καλλιτεχνική δήλωση και παρουσίαση έργων από τον Cesar Montero, έναν εργαζόμενο στο χώρο της τέχνης και μέλος του Black Rose / Rosa Negra στο Λος Άντζελες, της Καλιφόρνιας.

«Το έργο μου είναι αφιερωμένο στις εμπειρίες της εργατικής τάξης. Διερευνά τις δυνατότητες μιας νέας κοινωνίας και τις αντιφάσεις μεταξύ τάξεων και ιδεών. Παρότι με ενδιαφέρει το πώς φαίνεται ένα έργο τέχνης, δεν με ενδιαφέρει η κουβέντα πάνω στο τι είναι ή δεν είναι τέχνη, αλλά αντίθετα το πώς χρησιμοποιούμε αυτήν την τέχνη και πώς θα συνεχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε τα επόμενα χρόνια. Η τέχνη και η προπαγάνδα στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένες. Κατά καιρούς, οι συλλογικότητες καλλιτεχνών αποτελούνται από φίλους που τυχαίνει να είναι καλλιτέχνες και θέλουν να προωθήσουν το δικό τους ατομικό στυλ από κοινού, αντί για καλλιτέχνες που προωθούν ένα κοινό στυλ τέχνης, αναπτύσσοντας μαζί τις πεποιθήσεις τους και λειτουργώντας ως προπαγανδιστική πτέρυγα των κοινωνικών/πολιτικών τους οργανώσεων. Η τέχνη είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε, αλλά μαζί με όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, η ίδια δεν είναι εκ φύσεως πολιτική. Η τέχνη δεν είναι επαναστατική από μόνη της. Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι επαναστάτες. Έχει ειπωθεί ότι ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να κάνει την επανάσταση ακαταμάχητη, αλλά πιστεύω ότι ο ρόλος του επαναστάτη καλλιτέχνη δεν είναι μόνο να ζωγραφίσει (τον κόσμο), αλλά και να τον αλλάξει».

Cesar Montero, Puntorojo

Ο Cesar Montero είναι εργαζόμενος στο χώρο της τέχνης που ζει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και είναι μέλος του Black Rose / Rosa Negra.

 

Rent Strike #3 (2020) Ακρυλικό, στερεό χρώμα σε καμβά, 18 x 24 inches

 

Black Trans Lives Matter (2020), 2048 x 2048 px, ψηφιακή εκτύπωση.

 

La Historia La Escriben Los Pueblos (2020) Ακρυλικά σε τραπεζομάντιλο βινυλίου, 54 x 108 ίντσες

Build Tenant Power (2020) 12 x 5 feet, επίπεδη εξωτερική βαφή σε καμβά

 

Landlord Subsidies Are Not Enough (2020) 2048 x 2048 px, ψηφιακή εκτύπωση.

 

Community Outreach (2020) 2048 x 2048 px, ψηφιακή εκτύπωση.

 

El Arte No Es Revolucionario (2020) 2048 x 2048 px, ψηφιακή εκτύπωση.

 

La Fabrica (2017) 16 x 12 inches, ακρυλικά σε καμβά.

 

La Hoz (2020) 2048 x 2048 px, ψηφιακή εκτύπωση.

 

Bandido (2020) 9 x 4.5 inches, τέμπερες, κραγιόνι, μαρκαδόρος σε χαρτόνι.

 

Πηγή: Black Rose / Rosa Negra

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ