Όποιος εκλέγει έναν κλόουν, να περιμένει ένα τσίρκο, του Δήμου Βοσινάκη

Τα σημάδια παρακμής στο φανταχτερά στολισμένο κορμί της αυτοκρατορίας ήταν φανερά από καιρό. Η απόσυρση στρατευμάτων από κρίσιμες περιοχές, η ήττα στη Συρία, οι συνεχόμενες δολοφονίες ανθρώπων που είχαν το λάθος χρώμα. Ο Τραμπ δεν έκανε πόλεμο σε ξένη χώρα, αλλά πυροδότησε τα μίση και τον διχασμό εντός της αμερικανικής επικράτειας σε υπερβολικά επικίνδυνο βαθμό. Και το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ ή ο Μπολσονάρου. Ποτέ δεν ήταν θέμα προσώπων, ούτε πολιτικών, ήταν πάντα θέμα βλακείας. Και όλη αυτή η βλακεία που μοιάζει συμπαθητική στην αρχή, γιατί σπάμε πλάκα με αυτούς τους σχιζοφρενείς που ψήφισε η μικτή χαζών με IQ μελιτζάνας, τελειώνει κάπως έτσι. Με θάνατο και νεκρούς, που δεν έπεσαν για κάποια ιδεολογία, αλλά για κάποιον ημίτρελο εκατομμυριούχο που αγάπησε παθιασμένα την καρέκλα του.

Η συγκέντρωση της βλακείας ποτέ δεν έχει καλό τέλος. Η βλακεία αγαπάει τις εύκολες λύσεις, τους σωτήρες της κακιάς ώρας, τους ένδοξους αρχηγούς που θα τιμωρήσουν τους εχθρούς της χώρας και θα μας γυρίσουν τρεις χιλιετίες πίσω. Μετά τα χτεσινά καρναβάλια, οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι ξανα οι ίδιες. Ο ημίγυμνος Μπλέκ, που θύμησε τον εγχώριο ξέκωλο μακεδονομάχο, η παρέλαση χαζών και η απραξία των αμερικανικών αρχών δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Οι επόμενοι πλανητάρχες ποτέ δεν θα έχουν το κύρος των προηγούμενων. Στις επίσημες συνόδους που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, όλοι θα γελάνε πίσω από την πλάτη του χ αμερικάνου. Η βαθιά παρακμή, η ατόφια ηλιθιότητα, η συνεργασία των “διαδηλωτών” με τους μπάτσους έγιναν τόσο φανερά που όλοι είδαν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Είναι να απορείς με τη χαζομάρα που έχει επικρατήσει σε εθνικό, ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ποιος άνθρωπος μπορεί να ψηφίζει ιδρωμένους τηλεπωλητές νανογιλέκων που τσιρίζουν για την κυρά Δέσποινα; Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που νομίζει ότι αρκεί να φορέσει τη χ σημαία σαν μπέρτα για να βελτιώσει τον κόσμο μας; Κάποιος που θέλει να επεκτείνει γεωγραφικά τη χώρα του; Κάποιος που θέλει να τιμωρήσει τις αντίπαλες θρησκείες; Αν είναι τόσο εύκολο ρε παιδιά, να αφήσουμε τα μηχανάκια, τα αμάξια, τα τρένα και τα μετρό, και να γυρίσουμε στις άμαξες και τα άλογα.

Οπως λέει και μία φίλη, Elect a clown, expect a circus. Περαστικά τους.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ