Βρυξέλλες | Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τη δολοφονία του 23χρονου Ibrahima

Το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, ο 23χρονος Ibrahima αφήνει την τελευταία του πνοή, αφού πρώτα είχε συλληφθεί από αστυνομικούς, κοντά στο Gare du Nord, στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία για αρκετές ώρες δεν έλεγε στην οικογένεια, το όνομα του νοσοκομείου στο οποίο βρισκότανε το παιδί τους.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο Ibrahima συνελήφθη επειδή είχε παραβιάσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Capitale, ο Ibrahima συνελήφθη ενώ τραβούσε με την κάμερα του κινητό του, περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανέφεραν στην οικογένεια του ότι υπήρχαν πολλές μελανιές στο άψυχο σώμα του.

Το απόγευμα της Τρίτης 13/1, ήταν καλεσμένη συγκέντρωση με αφορμή τη δολοφονία του Ibrahim, την οποία πλαισίωσαν εκατοντάδες κόσμου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στους δρόμους των Βρυξελλών, η οποία απέκτησε συγκρουσιακό χαρακτήρα. Διαδηλωτές το ίδιο βράδυ συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, ενώ πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν διάφορες τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και καπιταλιστικά σύμβολα. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ήταν το «Black Lives Matter» και το «Justice for Ibrahima».

 

 

 

Πηγές: Union Communiste Libertaire Bruxelles, CNN