SpyCops

Spycops Bill – Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου αποκτά νόμιμο δικαίωμα να εγκληματεί

από | 19 Φεβ, 2021

Spycops Bill – Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου  αποκτά νόμιμο δικαίωμα σε δολοφονίες, βασανιστήρια, χρήση παιδιών και στην διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων! ..

από την Anarchist Communism.org

Στις 27 Ιανουαρίου, οι βουλευτές ψήφισαν 363 υπέρ και 267 κατά για να καταργήσουν τους περιορισμούς που τέθηκαν στο νομοσχέδιο Ανθρώπινης Καλυμμένης  Κατασκοπίας (Ποινική Συμπεριφορά).

Η απόσυρση  δίνει στην αστυνομία το νομικό δικαίωμα να διαπράξει σοβαρά εγκλήματα όπως φόνο, βασανιστήρια και σεξουαλικά αδικήματα και την αηδιαστική χρήση ευάλωτων ανθρώπων και παιδιών ως κρατικών φορέων, διασφαλίζοντας ότι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Η κατάργηση αυτών των περιορισμών σημαίνει ότι το κράτος (συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος, του MI5, των ενόπλων δυνάμεων και της υπηρεσίας φυλακών) επιτρέπεται πλέον νομικά να διαπράξει τέτοια εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό είναι σαφώς ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δεν ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και στην πραγματικότητα ζούμε τώρα σε ένα όλο και περισσότερο αστυνομικό κράτος.

Το νομοσχέδιο πέρασε από το κοινοβούλιο, ώστε να μπορεί να διαφύγει σκόπιμα από τον απαραίτητο έλεγχο. Βοηθήθηκε από την πλειοψηφία του Εργατικού Κόμματος, με τον σημερινό ηγέτη του, Sir Keir Starmer, να καλεί τους βουλευτές για να απέχουν από αυτό το καταπιεστικό νομοσχέδιο.

Το σκάνδαλο Spycops αποκάλυψε τα αηδιαστικά και εξωφρενικά όρια στα οποία το κράτος είναι διατεθειμένο να φτάσει, καταδιώκοντας αθώους αγωνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο για δεκαετίες, από ακτιβιστές περιβάλλοντος έως συνδικαλιστές και αγωνιστές για την ισότητα των φυλών.

Προηγουμένως, οι εισαγγελείς αποφάσισαν εάν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον η δίκη μυστικών εγκλημάτων της αστυνομίας. Αλλά αυτό το νομοσχέδιο SpyCops παρακάμπτει εντελώς τους εισαγγελείς, επιτρέποντας στις κρατικές υπηρεσίες την άνευ προηγουμένου εξουσία να ορίζουν σοβαρές παραβιάσεις του βρετανικού νόμου ως «νόμιμες», αρκεί οι πράκτορες να έχουν εσωτερική εξουσιοδότηση.

Επιπλέον, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση των λεγόμενων «απατεώνων» εισαγγελέων να διώξουν αστυνομικούς ή πράκτορες του MI5 για μικρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο υποτιθέμενος λόγος για αυτό το νομοσχέδιο είναι περιττός και ψευδής.

·         Πρόκειται για μια απόπειρα της άρχουσας τάξης να κάνουν τον εαυτό τους και το κράτος τους απρόσιτο και το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο μόνο για το σκοπό αυτό.

·         Αυτός ο νόμος παρέχει νομικά κενά και άδεια σε πράκτορες του κράτους να διαπράττουν σοβαρές καταχρήσεις εξουσίας.

·         Αυτό το νομοσχέδιο ενθαρρύνει τους κρατικούς πράκτορες να είναι υποκινητές βίας και προκλητικοί και να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων.

Ο Sir Keir Starmer, εν τω μεταξύ, έχει κάνει τον αλαζονικό, ψευδή και παράλογο ισχυρισμό ότι « δεν υπάρχει μεγαλύτερος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από εμένα».

Ωστόσο, είναι σαφές από το παρελθόν του Στάμερ ως Διευθυντή Δημόσιων Εισαγγελιών, Επικεφαλή της Υπηρεσίας Εισαγγελίας του Στέμματος και από τον διορισμό του ως Διοικητή Ιπποτών του Τάγματος του Λουτρού όπου στέκεται – σταθερά στο πλευρό της άρχουσας τάξης και της καταπιεστικής της κατάστασης.

Ο Στάρμερ επικύρωσε την απόφαση να μην διωχθούν οι αξιωματικοί που σκότωσαν τον Jean Charles De Menezes και ο αστυνομικός Simon Harwood, του οποίου η περιττή και απρόσκοπτη σωματική επίθεση προκάλεσε το θάνατο του Ian Tomlinson.

Το παρελθόν του ως ηγέτης των Εργατικών δείχνει επίσης σε ποια πλευρά βρίσκεται, καλώντας βουλευτές να απέχουν, όχι μόνο σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και στο νομοσχέδιο Overseas Operations, το οποίο καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη δίωξη μελών του στρατού για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως βασανιστήρια. και δολοφονία. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο ενθαρρύνει ενεργά τέτοιες καταχρήσεις.

Ο Starmer ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο Spycops εγγυάται ότι δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, όπως αποδεικνύεται από την άρση των περιορισμών και την ικανότητα και την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν κενά. Σε κάθε περίπτωση, πράκτορες του κράτους έχουν ήδη αποδείξει (με το σκάνδαλο Spycops) ότι απλώς δεν μπορούν να τους εμπιστευθείς ότι δεν θα διαπράξουν τέτοιες καταχρήσεις.

Έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να ξεφύγουν από πιθανές διώξεις, με την έγκριση του βρετανικού κράτους.

Η έγκριση αυτού του νόμου δείχνει την πλήρη ηθική χρεοκοπία και αποτυχία της αστικής δημοκρατίας.

Επισημαίνει τη συνολική αποτυχία του ρεφορμισμού και του καπιταλιστικού συστήματος να υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προστατεύει τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τοποθετεί όλους τους πράκτορες του κράτους πάνω από το νόμο.

Μας δείχνει σαφώς και επειγόντως ότι η μόνη έγκυρη στρατηγική ενάντια στον καπιταλισμό είναι αυτή της μαχητικής επαναστατικής οργάνωσης και αναταραχής.

Το κράτος πρέπει να σπάσει και να καταργηθεί ο καπιταλισμός

Η άθλια έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν

31 Δεκεμβρίου 2020από το ACG

 Η συνεχιζόμενη ακρόαση των Spycops στα Βασιλικά Δικαστήρια του Λονδίνου αποκαλύπτει τη μαζική έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το κράτος και τη μητροπολιτική αστυνομία, ιδίως τη μαζική εξαπάτηση των γυναικών που εμπλέκονται σε διάφορα ριζοσπαστικά κινήματα.

Κατά τη διάρκεια σαράντα ετών, η σκιερή αστυνομική μονάδα, η Ειδική Ομάδα Διαδηλώσεων (SDS) έστειλε τουλάχιστον 139 μυστικούς αστυνομικούς σε χίλια (1.000) πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, εκστρατείες, επιτροπές άμυνας και ομάδες δικαιοσύνης.

Τριάντα συν γυναίκες εξαπατήθηκαν από αρσενικούς αστυνομικούς σε οικείες σεξουαλικές σχέσεις, έχοντας παιδιά με κάποιες από αυτές, ενώ τρεις γυναίκες μυστικοί αστυνομικοί εξαπάτησαν επίσης αρσενικά μέλη διαφόρων ομάδων σε οικείες σεξουαλικές σχέσεις.

Για να προωθήσουν τις μυστικές τους ταυτότητες, το SDS έκλεψε τα ονόματα και τις ταυτότητες τουλάχιστον 80 νεκρών παιδιών, για να παρέχει ψευδώνυμα. Κατασκόπευαν σε 26 εκστρατείες δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης γύρω από τη δολοφονία του Stephen Lawrence. Επιπλέον, οργάνωσαν διάφορες προκλητικές δράσεις και δραστηριότητες.

Το SDS διείσδυσε στην αναρχική εφημερίδα Freedom, το West Ham Anarchists, την Αναρχική Εργατική Ένωση, την Αναρχική Κομμουνιστική Ομοσπονδία, την Class Class, το London Greenpeace κ.λπ., καθώς και τροτσκιστικές ομάδες όπως το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Το SDS ιδρύθηκε το 1968, από το Ειδικό Τμήμα της Met στο πλαίσιο των δύο τεράστιων διαδηλώσεων ενάντια στον Πόλεμο του Βιετνάμ που συνέβησαν εκείνο το έτος. Το έκαναν αυτό με την έγκριση, και θα έπρεπε να πούμε, πιθανώς μετά από υποκίνηση, της εργατικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Χάρολντ Γουίλσον.

Αρχικά ήταν γνωστό ως Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλάζοντας το όνομά του το 1972. Λειτουργούσε σε συνεργασία με έναν από τους βρετανικούς μυστικούς κρατικούς φορείς, το MI5 (Στρατιωτική Πληροφορία, Τμήμα 5).

Η πρώτη λειτουργία αυτής της ομάδας κατάσκοπων ήταν η επιτήρηση και η διείσδυση στην εκστρατεία αλληλεγγύης του Βιετνάμ (VSC), της διοργανώτριας των διαδηλώσεων που αναφέρονται παραπάνω. Ένας από αυτούς τους αστυνομικούς διείσδυσε τόσο στην VSC όσο και στην Επαναστατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία Φοιτητών και βοήθησε να οργανώσει τις διαδηλώσεις!

Ο Andy Coles είναι ένας δεξίιός πολιτικός που δραστηριοποιείται στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα στο Πίτερμπορο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος υπήρξε μυστικός αστυνομικός. Αυτή η σκατόφατσα στόχευσε σε περιβαλλοντικές, δικαιώματων ζώων και ειρηνικές ομάδες κατά τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Coles ήταν μέρος μιας μονάδας που ονομάζεται Εθνική Μονάδα Πληροφοριών Δημόσιας Τάξης της Ειδικής Ομάδας Διαδηλώσεων και έγραψε το εγχειρίδιο λειτουργίας τους.

Όταν ρωτήθηκε κατά την ακρόαση, είπε ότι είχε καταψηφίσει την πρόταση που προτάθηκε από μια μαοϊκή ομάδα στο VSC να πραγματοποιήσει πορεία προς την Downing Street, καθώς το ψεύτικο του πρόσωπο ήταν «λίγο αντι-μαοϊκό».

Το SDS ήταν επίσης υπεύθυνο για τις λειτουργίες sting. Το 2007 τέσσερις spycops παρουσιάστηκαν ως εγκληματίες – έμποροι ναρκωτικών και ξεπλύματος χρημάτων – προκειμένου να ζητήσουν από τον δικηγόρο Azhar Khan ως σύνολό την υπεράσπισή τους. Το έκαναν με τη βοήθεια έξι άλλων αστυνομικών. Ο Azhar Khan ήταν ένας από τους πρώτους δικηγόρους της BAME.

Ενθάρρυνε άλλα μέλη της BAME και ιδιαίτερα γυναίκες να εισέλθουν στο επάγγελμα, και εργάστηκε σε μια περιοχή εργατικής τάξης, κάνοντας πολλές εργασίες υπερασπιστικής νομικής  βοήθειας. Η αστυνομία είχε μνησικακία εναντίον του για αυτό, και υπήρχε μια μεγάλη δόση ρατσισμού σε αυτήν την εξίσωση. Δημιούργησαν μια επιχείρηση γνωστή ως Operation Castration, Castrum και Castro, η οποία διήρκεσε 18 μήνες.

Ο Χαν είχε την ευκαιρία να ξεπλύνει 50.000 £. Του πρόσφεραν επίσης μεγάλες σακούλες ναρκωτικών. Ο Χαν απέρριψε όλες αυτές τις προσφορές. Έπειτα ψευδομαρτύρησαν  στον υπεύθυνο αξιωματικό τους λέγοντας ότι ο Χαν είχε συμφωνήσει να διαπράξει έγκλημα σε μια συνάντηση που είχαν μαζί του.

Παρά το γεγονός ότι δεν διαπράχθηκε έγκλημα, το σπίτι και το γραφείο του δέχθηκαν επιδρομές τον Δεκέμβριο του 2009 και κατηγορήθηκε για συνωμοσία για να αποπροσανατολίσει τη δικαιοσύνη. Η αστυνομία αργότερα έπρεπε να παραδεχτεί ότι οι ψεύτικες συλλήψεις μυστικών αστυνομικών σχεδιάστηκαν για να προσπαθήσουν να βρουν αποδεικτικά στοιχεία εγκληματικής συμπεριφοράς από τον Χαν.

Αυτές οι απόπειρες να τον παρασύρουν να διαπράξει εγκλήματα επαναλήφθηκαν ξανά και ξανά, παρά την απόρριψη προσφορών του για διάπραξη εγκλημάτων σε κάθε περίσταση. Ο δικαστής έριξε τη διαδικασία εκτός δικαστηρίου.

Ο Χαν επιλέχθηκε ακριβώς επειδή ήταν ασιάτης δικηγόρος.

Στην περίπτωση της εκστρατείας υπεράσπισης του Stephen Lawrence, αντί να ψάχνει τους ρατσιστικούς δολοφόνους αυτού του μαύρου εφήβου, το SDS έστειλε τέσσερις μυστικούς μπάτσους στην εκστρατεία που δημιούργησε η οικογένειά του, για να βρει βρωμιά πάνω τους.

Όταν δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα ενάντια στην οικογένεια, άρχισαν να επικεντρώνονται σε άλλα μέλη της καμπάνιας. Η εκστρατεία του Stephen Lawrence ήταν μία από τις πολλές εκστρατείες οικογενειακής δικαιοσύνης που παρισφρίθηκαν  από το SDS, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας του Jean Charles de Menezes. Κανένας από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν σε αυτές τις εκστρατείες δεν είχε πειθαρχικές διώξεις.

Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά των δραστηριοτήτων του SDS ήταν η διείσδυση της προσωπικής ζωής. Είναι πολύ πιθανό οι μυστικοί μπάτσοι να ενθαρρύνονται ενεργά να κάνουν σεξουαλικές σχέσεις με μέλη των ομάδων που διεισδύθηκαν. Έγιναν ψεύτικοι φίλοι και ψεύτικοι εραστές.

·         Εξαπάτησαν τις γυναίκες, και μερικούς άνδρες, σε σεξουαλικές σχέσεις.

·         Εισήχθησαν στο οικογενειακό περιβάλλον  αυτών των γυναικών, παρακολούθησαν κηδείες των συγγενών τους, εξαπατούσαν συνεχώς.

·         Γέννησαν παιδιά μαζί τους και στη συνέχεια τα εγκατέλειψαν.

·         Επηρέασαν ενεργά τις πολιτικές και τις ενέργειες των διαφόρων ομάδων που διείσδυσαν .

·         Έκλεψαν τις ταυτότητες των νεκρών παιδιών.

·         Συνωμότησαν για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις που είχαν ως αποτέλεσμα αποβολές της δικαιοσύνης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία συμφώνησε, στις 23 Οκτωβρίου 2014, να πληρώσει 425.000 £ σε μια γυναίκα της οποίας το παιδί γεννήθηκε από τον μυστικό αστυνομικό Bob Lambert. Ήταν μια 22χρονη ακτιβίστρια τη στιγμή της σχέσης. Αυτή η πληρωμή αποτελούσε μέρος μιας συμφωνίας για απόρριψη νομικής αγωγής που αφορούσε επίθεση, αμέλεια, εξαπάτηση και κακή συμπεριφορά από ανώτερους αστυνομικούς.

Ο Λάμπερτ εξαφανίστηκε δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού. Αυτή η υπόθεση είναι μόνο μία από τις πολλές. Η Met επέμεινε ότι «η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία δεν είχε ποτέ πολιτική ότι οι αξιωματικοί μπορούν να χρησιμοποιούν σεξουαλικές σχέσεις για σκοπούς αστυνόμευσης».

Αυτό δεν συμβαίνει προφανώς, με την ενθάρρυνση μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε υψηλά επίπεδα της Met, και πάνω από τους κυρίους της στην κυβέρνηση. Αυτές οι σεξιστικές και μισογυνιστικές πολιτικές, σε συνδυασμό με τον ρατσισμό που παρουσιάζεται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, και την υπονόμευση πολλών ομάδων που συμμετέχουν σε απόλυτα νόμιμες και ειρηνικές δραστηριότητες, δείχνουν μια δηλητηριώδη κουλτούρα που κυριαρχεί στις δυνάμεις του Κράτους.

Αυτοί οι μυστικοί μπάτσοι (Spycops ) δεν ήταν κακοί μπάτσοι, άτακτα αγόρια που παρασύρθηκαν, δεν ήταν παρεκκλίσεις. Η συμπεριφορά τους ήταν επικυρωμένη  από το κράτος.

Ένας μυστικός αστυνομικός, ο «Peter Fredericks» δήλωσε κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι οι απατηλές σχέσεις που είχαν δημιουργήσει οι Spycops  ήταν παρόμοιες με αυτές της «δειγματοληψίας του προϊόντος» των εμπόρων ναρκωτικών των οποίων οι επιχειρήσεις θα διεισδύσουν στην αστυνομία!

Η τρέχουσα έρευνα για αυτές τις άθλιες δραστηριότητες, υπό την προεδρία του συνταξιούχου δικαστή John Mitting είναι ένας πλήρης ασβέστης απολύμανσης. Ο Mitting έχει δώσει ανωνυμία σε πολλά από αυτά τα spycops και αρνήθηκε να επιτρέψει τη ζωντανή παρουσία.

Όπως έγραψε η Kate Wilson, μια από τις γυναίκες που εξαπατήθηκε σε σχέση από τον μυστικό αστυνομικό Mark Kennedy: «Επιτρέποντας στους αξιωματικούς να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ο Mitting φαίνεται να πιστεύει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας είναι πιο πολύτιμα από τα θύματα» και την προκατάληψή του όταν αποφασίζει Αυτό που πρέπει να γνωρίζει το κοινό θέτει τον έλεγχο της αφήγησης στα χέρια ενός σεξιστικού, ρατσιστικού, πολιτικά προκατειλημμένου θεσμού που πραγματοποίησε αντιδημοκρατικές επιχειρήσεις χωρίς δημόσια εποπτεία για δεκαετίες. “

Πηγή:  thefreeonline.wordpress.com

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...