Ένα ειδικό σώμα της αστυνομίας για κάθε ανάγκη ξυλοφορτώματος τώρα σε τιμή προσφοράς!

Οι τελευταίοι μήνες της ζωής μας φαντάζουν σαν μία κακής ποιότητας τηλεοπτική κωμωδία. Όσα και αν έχουν γραφτεί ή ειπωθεί για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αδυνατούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα της αριστείας made in Greece. Από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κούλη που κάνουν την τρίχα μας να σηκώνεται από το επίπεδο κριντζιάς που αποπνέουν, στα δάκρυα του Κικίλια για τους υγειονομικούς, τα συνεχή δημοσιεύματα για την υπέρκομψη Μαρέβα, του «λοιμωξιολόγους» που η κυβερνησάρα μας έχει διαλέξει να απαρτίζουν την επιτροπή οι οποίοι πέρα από ότι ξεφτιλίζουν κάθε έννοια επιστημονικής ακεραιότητας, βγαίνουν συχνά- πυκνά στα παράθυρα να μας πουν ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας δεν κολλάει ο ιός και άλλα τέτοια ορθολογικά, τις ημερήσιες εκδρομούλες του Κούλη στην Πάρνηθα που αγκαλιαζόταν χωρίς μάσκα με κάθε περαστικό, τα ταξιδάκια των φραγκάτων στο Ντουμπάι για την πρωτοχρονιά και την αμείλικτη στάση της κυβέρνησης απέναντι τους… κάνοντας τους δωρεάν τεστ και θέτοντας τους σε καραντίνα τρεις (3) ολόκληρες ημέρες (!), το εκπληκτικό πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων (η αλήθεια εδώ είναι ότι το «με τη δύναμη του κουβερτίνο» είναι ακόμα πιο αστείο από το «με τη δύναμη του παγουρίνο»!), την πυγμή που επέδειξε η κυβέρνηση την ημέρα των Θεοφανίων απέναντι στους μουτζαχεντίν χριστιανούς που επιμένουν εν καιρώ πανδημίας να γλύφουν όλο μαζί το ίδιο κουτάλι, τις δηλώσεις του σερίφη Χρυσοχοΐδη ότι οι διαδηλώσεις γεννούν ασθένειες που δυο μέρες μετά έγινε «έξω ο ιός δεν κολλάει» γεννώντας δικαίως μία ολόκληρη σειρά meme για το πως «στους μπάτσους δεν κολλάει, στην πορεία κολυμπάει» και άλλα τέτοια ενήλικα (!), τα κυβερνητικά κοράκια που πλακώνονταν ποιος θα πρωτοαρπάξει το εμβόλιο για να προλάβει να το κάνει πριν καν τους υγειονομικούς υπαλλήλους που παλεύουν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, την όλη γελοιότητα με τα εμβόλια που ήταν 2 εκ. το μήνα, μετά γίνανε 300.000 το μήνα και τελικά γίνανε 9.750, την αύξηση του προστίμου με εντολή Μητσοτάκη που άρθηκε με εντολή Μητσοτάκη μέσα σε μια ώρα (μεγάλη η χάρη του!), … όλη μας η πραγματικότητα φαντάζει απλώς ντανταϊστικό installation.

Μέσα σε αυτή τη συνεχή ροή τρολιάς, υπάρχει μία πτυχή της κρατικής «πολιτικής» όμως που ξεχωρίζει: η χαρά που φαίνεται να προσφέρει στα κυβερνητικά στελέχη η δημιουργία ενός νέου «ειδικού σώματος» της αστυνομίας κάθε βδομάδα.

Ξεκινήσαμε με το ειδικό σώμα «Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ)» το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στις συγκεντρώσεις την ημέρα της επετείου της 17ης Νοέμβρη, χαρίζοντας κύματα γέλιου σε όλη την επικράτεια με τη στολή τους που θύμιζε ύποπτα στολή ταμεία στα Lidl.

Κάπου ανάμεσα η ΕΛΑΣ προμηθεύτηκε κυριολεκτικά μια στρατιά ακόμα περιπολικά, τις φωτογραφίες των οποίων επιδείκνυε με καμάρι.

Μετά πήγαμε στην περιβόητη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» γιατί ΝΑΙ, αυτό είναι που έχουν ανάγκη τα ελληνικά πανεπιστήμια. Παρότι πλέον είναι σαφές ότι κανένα νόημα δεν υπάρχει στην κατάθεσης ορθολογικών επιχειρημάτων, θα τολμήσουμε να υπογραμμίσουμε ότι η χρηματοδότηση αυτού του νέου ειδικού σώματος θα κοστίσει περισσότερο από την τακτική χρηματοδότηση όχι ενός, όχι δυο, όχι τριών αλλά…τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων! Συγκεκριμένα με την τακτική χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ να είναι 9.7 εκ. ευρώ, του Πανεπιστημίου Πατρών να είναι 7,3 εκ. ευρώ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να είναι 6,7 εκ. ευρώ, και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να είναι 6,6 εκ. ευρώ, η «πανεπιστημιακή αστυνομία» θα κοστίζει… 30 εκ. ευρώ ετησίως!

Αμέσως μετά ήρθε η «Ειδική ομάδα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών» που άγνωστο είναι ακόμα πόσο θα μας κοστίσει. Το νέο αυτό ειδικό σώμα «θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής».
Τέλος, στο site της αστυνομίας στις 14/1 είδαμε να αναφέρεται με καμάρι η πληροφορία ότι θα αγοραστούν άλλοι τρεις «Αίαντες»  (κοινώς… αύρες).

Είναι εμφανές ότι για την κυβέρνηση η απάντηση σε κάθε πρόβλημα είναι… λίγο περισσότεροι μπάτσοι! Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι ο Μιχάλης είδε την έρευνα του 2016 που κυκλοφόρησε και πάλι τις τελευταίες μέρες, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην ΕΕ στην αναλογία μπάτσων/ πολίτη… και έσκασε από το κακό του που δεν είμαστε πρώτοι! Συγκεκριμένα, ήδη το 2016 με τη μέση αναλογία μπάτσων/ 100.000 πολίτες στην ΕΕ να είναι 318, με τους αριθμούς να έχουν πέσει κατά 3,6% από την ανάλογη προηγούμενη μελέτη το 2009, στην Ελλάδα ήδη από τότε η αναλογία ήταν 492. Και από τότε φυσικά ο αριθμός αυξήθηκε, και ξανά-αυξήθηκε και τώρα αυξάνεται κι άλλο…
Όλοι μαζί, λοιπόν, με εθνική ομοψυχία, ας κάτσουμε να σκεφτούμε και να υποβάλουμε στον Μιχάλη και νέες ιδέες, πιο καινοτόμες, πιο σύγχρονες: Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας για τα Σχολεία, γιατί πολλά μας τα χουνε πει οι μαθητές τελευταία με τις καταλήψεις τους, Ειδικό σώμα της αστυνομίας για τους χώρους εργασίας, γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιοι εργάτες που τολμάνε να πιστεύουν ότι ίσως και να μην είναι εντάξει να δουλεύουν όλη μέρα για 500 ευρώ, Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας για τα βουνά, γιατί τολμάει ακόμα ο κόσμος να βγαίνει μία βόλτα να περπατήσει μέσα στο lockdown, Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας για τις παραλίες, γιατί κάποιος μου είπε ότι κάποιοι τολμάνε να πηγαίνουν στις παραλίες χειμωνιάτικα, Ειδικό σώμα της Αστυνομίας για τις πλατείες, Ειδικό σώμα της Αστυνομίας για τις λαϊκές αγορές, Νέο Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας για τα γήπεδα… ιδέες υπάρχουν!

Γιατί όλοι μα έχουμε ανάγκη τον δικό μας προσωπικό μπάτσο, να μας κρατάει σε τάξη!
Γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην λύνεται… με μια γκλοπιά στο κεφάλι!

ΥΓ. Ίσως αν τα λεφτά που σκορπίζονται δεξιά- αριστερά σε νέους μπάτσους δίνονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να μη θέλαμε αν σας δούμε τόσο πολύ κρεμασμένους… και να μη χρειαζόσασταν ακόμα μερικές χιλιάδες μπάτσους να φυλάνε τα κεφάλια σας.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ