Παρέμβαση για τον Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρέμβαση με πανό και τρικάκια πραγματοποίησαν σήμερα αναρχικοί έξω από το σπίτι της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Ο συναγωνιστής Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8/1, από χθες το απόγευμα προέβη και σε απεργία δίψας, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης του στα social media ο γιός του Έκτορας Κουφοντίνας. Ο Δ. Κουφοντίνας είχε ζητήσει από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, να του αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα») ορού, που χρησιμοποιούνταν για την ενυδάτωση του οργανισμού του, αφού αδυνατούσε από ένα σημείο και μετά να πιει νερό από το στόμα.

Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, ο χρόνος ξεκίνησε να κυλά αντίστροφα με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, για την ζωή του απεργού. Η αδιαλλαξία την κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ικανοποιήσει το αίτημα του απεργού, για τη μεταγωγή του στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, αποτυπώνει την ίδια την ουσία του κράτους. Οι νόμοι σε ένα καθεστώς αστικής δημοκρατίας, μπορούν να καταστρατηγούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή, από το ίδιο το σύστημα, με συνοπτικές διαδικασίες. Οι νόμοι δεν είναι παρά ένα κουρελόχαρτο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της αστικής τάξης, το οποίο μπορεί να παρακάμπτεται άναλογα με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της, την εκάστοτε περίοδο.

Η εκδικητική μεταχείριση του συναγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, όλα αυτά τα χρόνια που παραμένει έγκλειστος στα μπουντρούμια της αστικής δημοκρατίας, αλλά και συγκεκριμένα στην τωρινή του απεργία, αποτυπώνει όλη τη θανατοπολιτική του κράτους και του κεφαλαίου. Θέλουν να καθυποτάξουν και να σβήσουν από το χάρτη της εν ελλάδι ιστορίας, έναν αγωνιστή που δηλώνει αμετανόητος για την πολιτική διαδρομή της οργάνωσης του και τις πράξεις του. Θέλουνε συνάμα να αναβαθμίσουν το νομικό και κατασταλτικό τους οπλοστάσιο απέναντι σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες της τάξης τους, σε μια εποχή ακραίας φτωχοποίησης, συρρίκνωσης των δικαιώματων και των ελευθεριών. Η εκδικητική μανία των μηχανισμών του αστικού κράτους και η διαμόρφωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για τον  Δ. Κουφοντίνα, καλείται να ιδωθεί ως μια απόπειρα συχνότερης εμφάνισης και εν τέλει μονιμοποίησεις του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ