ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας εισήχθη σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με ανάρτηση της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στον ιστότοπο αντιπληροφόρησης athens indymedia, o επαναστάτης κομμουνιστής απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας εισήχθη σήμερα 16/2 στην ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) του Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από επιδείνωση της υγείας του. Ο Δ.Κ. βρίσκεται στην 40η ημέρα της απεργίας πείνας και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Μάλιστα η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ έχει μόλις πριν δυο μέρες προειδοποιήσει σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη, καθώς σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας «έχει, σε προηγούμενο στάδιο, δηλώσει, ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση».

Φυσικά κάτι τέτοιο αποτελεί βασανιστήριο, σύμφωνα και με την διακήρυξη της Παγκόσμιας Ένωσης Γιατρών. Ο Δημήτρης Κοφουντίνας έχει ρητά δηλώσει πως δεν πρόκειται να δεχθεί την οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση εκτός του πλαισίου που  ίδιος έχει θέσει. Άλλωστε, η ίδια η διαδικασία της αναγκαστικής σίτισης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οποιαδήποτε κίνηση προς την αναγκαστική σίτιση θα μετατρέψει αυτόματα τον υπεύθυνο γιατρό που θα δεχθεί να την πραγματοποιήσει σε ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ

Ήδη δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, πρωτοβουλίες, οργανώσεις και κοινωνικές ομάδες έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους στο πλευρό του απεργού πείνας, ενώ τακτικά πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίες για την υπόθεσή του.

Ο αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να γίνει καμία εξαίρεση ως προς το πρόσωπό του. Αντίθετα απαιτεί να εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε μάλιστα φωτογραφικά για τον ίδιο, και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση. Η υπόθεση αυτή είναι η ύστατη πτυχή της πολιτικής βεντέτας που έχει ανοίξει το κράτος, οι Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη και η Αμερικανική Πρεσβεία , με τον Δ.Κ.

Για το οτιδήποτε συμβεί στον Δημήτρη Κουφντίνα μέσα στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και για το οτιδήποτε πάθει από εδώ και στο εξής ο αγωνιστής απεργός πείνας, υπαίτιοι θα είναι όλοι οι από πάνω.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ