Θεσσαλονίκη | Μαζική πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα (photos & vid)

Εξαιρετικά μαζική πορεία και με πολύ δυνατό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αλληλεγγύη στον επαναστάτη κομμουνιστή απεργό πείνας/δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα στην Θεσσαλονίκη. Πάνω από 800 άτομα από τον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δήλωσαν με την μαζική παρουσία τους την υποστήριξή τους στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του απεργού, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στις 48 ημέρες απεργίας πείνας, ενώ τις τελευταίες τρεις έχει οξύνει τον αγώνα του, αφαιρώντας τον ορό από τον οποίο δεχόταν νερό, προχωρώντας ουσιαστικά και σε απεργία δίψας.

Στην πορεία, η οποία είχε ως αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου), ακούστηκαν συνθήματα στήριξης του Δ.Κ. και της απεργίας πείνας/δίψας, όπως “τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες“, “απεργία πείνας μέσα στα κελιά για την αξιοπρέπεια και την λευτεριά“, αλλά και αρκετά που στόχευαν στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ουσιαστικά επί τρεις εβδομάδες συγκάλυψε σκάνδαλο παιδοβιασμών, όπως το “Ες Ες ΝΔ Παιδεραστές“. Η μαζική πορεία κατέληξε χωρίς κάποια ένταση από πλευράς τη αστυνομίας (η οποία είχε εξαιρετικά διακριτή παρουσία καθ’ όλη την διάρκειά της) στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου και ολοκληρώθηκε.

Ο απεργός πείνας/δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει ΚΑΜΙΑ ειδική μεταχείριση, όπως αναφέρουν με κάθε ευκαιρία τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και της Κυβέρνησης. Αντίθετα, απαιτεί να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε ειδικά και φωτογραφικά-εκδικητικά για τον ίδιο από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάει δηλαδή να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίες είναι αυτές που αρχικά κρατούνταν επί πολλά χρόνια, μέχρι την μεταφορά του για μικρό χρονικό διάστημα στις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας. Αντίθετα, η Κυβέρνηση και η γενική γραμματέας “αντ”εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, διέταξαν την μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού, μακριά από την οικογένειά του και χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Να τονίσουμε, απαντώντας και πάλι στα φερέφωνα των ΜΜΕ και τους ακολούθους τους, πως ο Δημήτρη Κουφοντίνας δεν κρατούνταν στις τυπικές πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά στην ειδική πτέρυγα-μπουντρούμι που είχε φτιαχτεί συγκεκριμένα για την 17Ν. Επίσης, να θυμίσουμε πως στην φυλακή αυτή κρατούνται και άλλα πρώην μέλη της οργάνωσης. 

Όλα τα παραπάνω κάνουν ξεκάθαρο πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας βιώνει ένα βάρβαρο καθεστώς εξαίρεσης που ως πηγή του έχει την προσωπική-πολιτική βεντέτα που έχει ανοίξει μαζί του εδώ και χρόνια η Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, αλλά και η Αμερικανική Πρεσβεία.

Τα περιθώρια  για περισσότερη αναμονή είναι ανύπαρκτα. Πλέον η βαριά και πιθανώς αμετάκλητη βλάβη στην υγεία του απεργού πείνας/δίψας είναι δεδομένη, ενώ ίσως να μετράμε ακόμη και ώρες για να συμβεί το μοιραίο. Αν και υπήρξε εισαγγελική διάταξη, η οποία  αναφέρει πως είναι “…αναγκαίο να διατάξουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων, συνεκτιμώντας την προσωπικότητα του κρατουμένου, τις επιδιώξεις του και τη σταθερότητα της απόφασής του, προς αποτροπή άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, με συνθήκες που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας του κρατουμένου και με τη λήψη ειδικών μέτρων φρούρησης και ασφαλείας…”, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στην αναγκαστική σίτιση, οι γιατροί της ΜΕΘ που νοσηλεύεται ο απεργός έχουν τονίσει πως δεν πρόκειται να προβούν σε κάποια τέτοια ενέργεια, η οποία αποτελεί και επίσημα βασανιστήριο, ενώ ως τέτοιο, δεν συμπεριλαμβάνεται και στα λεγόμενα “κατάλληλα και αναγκαία μέτρα” που αναφέρει η διάταξη.

Η μαζική πορεία στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας -και ειδικά στην Αθήνα, η οποία χτυπήθηκε άγρια από την καταστολή πριν καλά καλά ξεκινήσειδείχνουν πολύ καλά τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει στην πρώτη δολοφονία απεργού πείνας στην Ευρώπη από την εποχή του Bobby Sands και των συντρόφων του.

Οι επιπτώσεις των επιλογών τους θα πέσουν στα κεφάλια τους σαν γκιλοτίνα

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας/δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα

Άμεση ικανοποίηση του δίκαιου(και νόμιμου) αιτήματός του να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό


Video από την μαζική πορεία στην Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφίες από την πορεία

μαζική πορεία

μαζική πορεία

μαζική πορεία

μαζική πορεία

μαζική πορεία


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ