ΕΚΤΑΚΤΟ Αφαίρεση του ορού από τον Κουφοντίνα. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα καθώς σύμφωνα με το eksegersi.gr ο απεργός αρνήθηκε να του χορηγηθεί περαιτέρω ορός και ζήτησε να του αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας (πεταλούδα). Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μερικές μέρες του χορηγούταν ορός με ηλεκτρολύτες αποκλειστικά για την ενυδάτωσή του καθώς αδυνατούσε να πιει νερό. Αυτή η εξέλιξη που έγινε παρά τις εκκλήσεις και τις παραινέσεις των γιατρών ισοδυναμεί ουσιαστικά με απεργία δίψας κι όπως καταλαβαίνουμε ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για τον απεργό πείνας αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού όπως προβλέπεται από τον (άδικο και φωτογραφικό) νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Η ζωή του αγωνιστή απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα πλέον βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης που αποδεδειγμένα αυθαιρετεί και παρανομεί λειτουργώντας με όρους κρατικής μαφίας. Αγνοώντας το ευρύ κίνημα αλληλεγγύης και τις εκκλήσεις εκατοντάδων ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού (σήμερα δημοσιεύτηκε επιστολή του Κώστα Γαβρά που υποστηρίζει το δίκαιο του αιτήματος του Κουφοντίνα), η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη προς τη δολοφονία ενός απεργού πείνας για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία και πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά τον θάνατο του Bobby Sands και των συντρόφων του.

Υπενθυμίζουμε πως η ΟΕΝΓΕ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την πιθανότητα αναγκαστικής σίτισης απεργού πείνας με την παρακάτω ανακοίνωση:

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2021

Α.Π: 11084

Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

  2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ