Aναρχική οργάνωση για την ανασυγκρότηση του μαχητικού προλεταριάτου: Διεθνής έκκληση για αλληλεγγύη με την εξέγερση του Μπαλουxιστάν

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, δεκάδες εργάτες του Μπαλουxιστάν που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους μεταφέροντας καύσιμα μεταξύ των συνόρων του Ιράν και του Πακιστάν σκοτώθηκαν από το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC). Οι πυροβολισμοί στο σημείο μηδέν των συνόρων “Askan” στην πόλη Saravan του Sistan και της επαρχίας Baluchestan, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών εργαζομένων της Baluch. Οι πολύ φτωχοί και καταπιεσμένοι άνθρωποι των συνόρων στο Sistan και στην επαρχία Baluchestan δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μεταφέρουν καύσιμα πέρα ​​από τα σύνορα, επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσουν εκτός από μια τέτοια δουλειά. Η προπαγάνδα του ιρανικού καθεστώτος, προσπαθεί να ποινικοποιήσει το δικαίωμα επιβίωσης των εργατών του Μπαλουxιστάν, και προσπαθεί να τους παρουσιάσει ως λαθρέμπορους. Οι εργάτες του Μπαλουxιστάν μπορούσαν να μεταφέρουν ναρκωτικά αντί καύσιμα, αλλά δεν είναι μαφία είναι απλώς φτωχοί εργαζόμενοι που πρέπει να επιβιώσουν. Ο λαός του Μπαλουxιστάν, ως το φτωχότερο και πιο στερημένο τμήμα του Ιράν, πάντα καταπιέστηκε από το καθεστώς. Το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, λόγω της θρησκευτικής διαφοράς πολλών ανθρώπων στο Μπαλουxιστάν με την ιδεολογία του καθεστώτος, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει τον λαό του Μπαλουxιστάν αδύναμο και φτωχό, επειδή το καθεστώς θέλει να τους επιτεθεί όποτε είναι απαραίτητο για το καθεστώς . Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πρόσφατη εξέγερση του λαού του Μπαλουχιστάν δεν έχει καμία σχέση με τον τζιχαντισμό, αλλά είναι η εξέγερση του προλεταριάτου που ξεσηκώθηκε ενάντια στη συστηματική καταπίεση του ιρανικού καθεστώτος. Το Μπαλουxιστάν είναι μια περιοχή που βρίσκεται στις τρεις χώρες του Ιράν, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Πολλοί άνθρωποι στο Μπαλουχιστάν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους εδώ και πολλά χρόνια, αλλα κάθε φορά καταπιέστηκαν με διάφορους τρόπους από τις κυβερνήσεις του Ιράν, του Πακιστάν και του  Αφγανιστάν.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2021, μετά τη σφαγή 37 εργατών από τους Ιρανούς αστυνομικούς τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, οι άνθρωποι στην πόλη Σαράβαν ξεσηκώθηκαν, διαδήλωσαν και ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης τους. Αμέσως μετά την εξέγερση, ο δήμος και άλλα κυβερνητικά κέντρα καταλήφθηκαν από τον λαό. Σε ορισμένες περιοχές, οι άνθρωποι οπλισμένοι για να είναι έτοιμοι για ένοπλη αυτοάμυνα. Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, η εξέγερση έφτασε σε άλλες πόλεις της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχιακής πρωτεύουσας Ζαχεντάν, η εργατική τάξη με γενική απεργία στόχευσε την οικονομία του καθεστώτος στην πόλη Ζαχαντάν σε αλληλεγγύη με την εξέγερση του Σαράβαν. Οι εξεγέρσεις των ανθρώπων έχουν επίσης ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις του Μπαλουxιστάν, συμπεριλαμβανομένου του Iranshahr. Ένα από τα επιτεύγματα της εξέγερσης των καταπιεσμένων στο Μπαλουxιστάν ήταν η κατάληψη του αστυνομικού τμήματος του Σαρτζάνγκαλ, όπου ένας αριθμός αστυνομικών δυνάμεων έπεσε στα χέρια του λαού και τα οχήματα της αστυνομίας πυροβολήθηκαν από τους εξεγερμένους ανθρώπους. Επίσης, οι ένοπλοι αγωνιστές του Μπαλουxιστάν είχαν μια ένοπλη σύγκρουση με τους μπάτσους στην πόλη Chah_Ahmad του Khash. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ένα άτομο έχει τραυματιστεί και ένα έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής (από τους ένοπλους αγωνιστές). Καθώς η εξέγερση συνεχίστηκε, το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2021, στην πόλη Ζαχεντάν, ο λαός ξεκίνησε μια τεράστια εξέγερση, στην οποία απάντησε η αστυνομία με πυροβολισμούν. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ένας μεγάλος αριθμός αγωνιστών σκοτώθηκε. Οι αναρχικοί σύντροφοι στο Μπαλουxιστάν, μας ενημέρωσαν ότι το Διαδίκτυο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω του φόβου του καθεστώτος για την επικοινωνία ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις επαναστατικές οργανώσεις. »

Η αναρχική οργάνωση για την ανοικοδόμηση του προλεταριάτου ζητά από το διεθνές κίνημα να κάνει ενέργειες αλληλεγγύης προς την εξέγερση των καταπιεσμένων στο Μπαλουxιστάν.

Κατά την άποψή μας, ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του ιρανικού καθεστώτος είναι ο ένοπλος αγώνας. Ας θυμηθούμε την εξέγερση των καταπιεσμένων στο Κολοράντο του 1914, όταν στάθηκαν 40 χιλιάδες όπλα ως αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους. Το Μπαλουxιστάν χρειάζεται όπλα για να οπλιστεί η  άμυνα τους. (αυτό ζήτησαν οι σύντροφοί μας στο Μπαλουxιστάν) και αυτό πιστεύει και η αναρχική οργάνωση για την ανοικοδόμηση του μαχητικού προλεταριάτου.

Η αναρχική οργάνωση για την ανοικοδόμηση του μαχητικού προλεταριάτου
24 Φεβρουαρίου 2021

Πηγή: indymedia.nl


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ