“Καθεστωτική Αριστερά” και Μαστροπεία.

Αναγούλα και τάση προς εμετό προκαλεί μια είδηση που περνάει στα ψιλά των καθεστωτικών μέσων και παραδόξως απουσιάζει τελείως απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

‘Μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα (1-7-2019) ο Άρειος Πάγος αθώωσε τον κατηγορούμενο καθώς καταργήθηκε το αδίκημα της «εκμετάλλευσης πόρνης».

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αλλοδαπός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, για «εκμετάλλευση πόρνης», αλλά μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα (1-7-2019) ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε καθώς καταργήθηκε το αδίκημα της «εκμετάλλευσης πόρνης».

Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι κατά το άρθρο 350 (“εκμετάλλευση πόρνης”) του παλαιού Ποινικού Κώδικα, «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη». Παρ΄ όλα αυτά, κατά το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης”, δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Αναλυτικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης το έτος 2018 κήρυξε ένοχο 50χρόνο Αλβανό υπήκοο γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάιο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της». Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο αλλοδαπός «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία, η οποία εκδίδονταν επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Στην συνέχεια, ο αλλοδαπός άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και τον κήρυξε αθώο, σε εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: https: voria.gr

Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν άνθρωποι που αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται ως ριζοσπάστες αριστεροί, μπόρεσαν να νομοθετήσουν την ποινική απαλλαγή μιας από τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μιας σύγχρονης μορφής απροκάλυπτης δουλείας προς όφελος μαστροπών, εμπόρων ανθρώπινης σάρκας, των χείριστων αποβρασμάτων του ταπεινωμένου κοινωνικού συνόλου.

Κάποιοι θα πούνε “τι τα σκαλίζεις τώρα”, “ η χώρα πεθαίνει από την κυβερνητική ανικανότητα να αντιμετωπίσει τον Κορονοιό, η χώρα ξεπουλιέται στους ξένους,, τα δικαιώματα της τάξης μας καταστρατηγούνται, μας καταπιέζει η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ο ΟΑΣΑ, το ΝΑΤΟ, και τα ΚΛΠ με τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΜΕ ΤΩΡΑ;

Ποιος αλήθεια αξίζει να ασχοληθεί με το πρόβλημα των πιο αδύνατων, εκείνων που λόγο ανάγκης υποχρεώθηκαν να εκπορνευτούν και να υπομείνουν καθημερινά τον ψυχικό και σωματικό βιασμό τους από τον κάθε “πελάτη” και απο τον κάθε λιγδιάρη νταβατζή, για ένα κομμάτι ψωμί, για μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους, για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, για να ξεφύγουν από την καθημερινή κόλαση της φτώχιας και της μιζέριας.

Αν αυτή την περίοδο ζούμε στα δημοσιογραφικά απόνερα του Ελληνικού “metoo”. Αν η επικαιρότητα τρέχει και ο Λιγνάδης, η Μπεκατόρου, ο Φιλλιπίδης, ο Χατζής και λοιπά διάσημα θύματα και θήτες του εθνικού πατριαρχικού status πουλάνε λιγότερο ή και καθόλου ώστε να γίνουν πρώτη είδηση στα κανάλια, η ουσία παραμένει εκεί από όπου ξεκίνησε. Ο βιασμός, η παρενόχληση, η ψυχική χειραγώγηση ή η άσκηση βίας προς σεξουαλική έκδοση με σκοπό την προσωπική ικανοποίηση ή το οικονομικό κέρδος, αποτελούν κατάσταση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Πόσο μάλλον σε μία αριστερά που αγωνίζεσαι ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η κοινωνία δεν απελευθερώνεται όταν μεταβάλλονται μόνο οι οικονομικοί δείκτες προς ΄΄όφελος της μίας ή της άλλης κοινωνικής τάξης. Η κοινωνία απελευθερώνεται, όταν ανατρέπονται οι συνθήκες εκμεταλλευτή – εκμεταλλευόμενου, διευθυντή – διευθυνόμενου, εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου και αυτή την βασική αρχή παράβλεψαν οι συντάσσοντες τον νέο ποινικό κώδικα καθ΄ όνομα “ριζοσπάστες”.

Και αν εντέλει όπως έλεγε μια παλιά φίλη από τους κοινωνικούς αγώνες, “Κάθε εργασία με σκοπό το κέρδος είναι πορνεία” τότε κάθε πόρνη είναι μια εργαζόμενη που έχει το δικαίωμα να καταγγέλλει το αφεντικό της, έχει δικαίωμα να δικαιώνεται στα δικαστήρια, έχει το δικαίωμα να είμαστε δίπλα της όταν θα ξεριζώνει τα αρχίδια του νταβατζή της. “ME TOO”


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ