Συνεχίζονται οι απαγωγές και οι εκβιασμοί στο Αφρίν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής

Στο κατεχόμενο Αφρίν στη Ροζάβα, οι απαγωγές και οι εκβιασμοί έναντι λύτρων συνεχίζονται καθημερινά. Στις 27 Μαρτίου, ο Rustem Elî (35 ετών), ο Emîr Cemal (25 ετών), ο Xelîl Emîr (27 ετών) και ο Behzad Osman (50 ετών) από το χωριό Dargirê στο Αφρίν-Μπαμπέτα απήχθησαν από μισθοφόρους του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA). Λέγεται ότι κρατούνται στις φυλακές του Marate.

Άλλοι τέσσερις πολίτες με τα ονόματα Abdîn Şêxmûs Mûsa (52 ετών), Rifaî Elî Horo (41 ετών), Xelîl Mihemed Seydo (60 ετών) και Îbrahîm Tacedîn Îsmaîl (21 ετών) απήχθησαν από τα χωριά Badina και Kokanê.

Βασανιστήρια, εκβιασμοί και εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Η τύχη των ανθρώπων που απήχθησαν αγνοείται τις περισσότερες φορές. Επανειλημμένα, οι απαχθέντες υποβάλλονται σε βασανιστήρια ή αποτελούν στόχο εξωδικαστικών εκτελέσεων. Συχνά απελευθερώνονται έναντι λύτρων, αλλά κάποιες φορές παραδίδονται στην Τουρκία. Μια τυπική περίπτωση είναι αυτή του Abdo Meimo (42 ετών). Απήχθη από την τζιχαντιστική πολιτοφυλακή Ahrar al-Sharqiya τον Δεκέμβριο του 2020 και στη συνέχεια παραδόθηκε στη λεγόμενη στρατιωτική αστυνομία. Πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερος έναντι λύτρων 2.500 δολαρίων.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Şêxmus Qasim Mistefa. Απήχθη από τζιχαντιστές της φιλοτουρκικής κατοχικής πολιτοφυλακής “Faylaq al-Sham” στα τέλη Φεβρουαρίου. Στις 6 Μαρτίου του 2021, η οικογένεια του ζήτησε να παραλάβει το πτώμα του 67χρονου από την «κεντρική φυλακή». Το άψυχο σώμα λέγεται ότι έφερε σημάδια από βασανιστήρια.

Από την εισβολή προέκυψαν 7.457 απαγωγές και 3.500 “εξαφανίσεις”.

Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αφρίν, τουλάχιστον 7.457 άτομα έχουν απαχθεί. Η τύχη περισσότερων από 3.500 από αυτούς αγνοείται. Μεταξύ των θυμάτων της απαγωγής είναι περίπου χίλιες γυναίκες, 400 από τις οποίες είναι ακόμα “εξαφανισμένες”.

Πηγή: ANF NEWS


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ