Πλάνα από αντάρτικη ενέργεια σε τουρκικό φυλάκιο στο Şemdinli

Το Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από μια πράξη σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε από αντάρτες στις 19 Ιανουαρίου, σε ένα φυλάκιο του κατεχόμενου τουρκικού κράτους, στην περιοχή Şemdinli του Hakkari.

Το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG-BIM) ανέφερε ότι οι ανταρτικές δυνάμεις παρείσφρησαν στις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων και τοποθέτησαν εκρηκτικά.

Νωρίτερα, το HPG-BIM είχε δώσει τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια:

“Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη δράση σαμποτάζ εναντίον του στρατιωτικού σταθμού Newa στην περιοχή Gerdiya, στην συνοικία Şemdinli του Hakkari στις 19 Ιανουαρίου στις 08:00, στο πλαίσιο της εκστρατείας “Time for Freedom”. Μετά την παρακολούθηση των εχθρικών δυνάμεων στο φυλάκιο, αντάρτες τοποθέτησαν εκρηκτικά στις θέσεις τους που πυροδοτήθηκαν μετά την άφιξη των στρατιωτών. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο.

Μετά την ενέργεια, οι τουρκικές δυνάμεις κατέφθασαν στο σημείο με δεκάδες πολιτικά και τεθωρακισμένα οχήματα για να πάρουν τους νεκρούς τους και έπειτα ξεκίνησαν μια επιχείρηση που ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα στις 16:00 την ίδια ημέρα. “

 

Πηγή: ANF NEWS


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ