Ινδία: οι πλούσιοι την κοπανάνε και οι φτωχοί απλά πεθαίνουν

από | 30 Απρ, 2021

Η Ινδία καταστρέφεται τώρα από ένα τσουνάμι μολύνσεων και  θανάτων απο COVID-19. Αυτή η έξαρση απειλεί να επισκιάσει οτιδήποτε έχει παρατηρηθεί σε μια παγκόσμια πανδημία που έχει ήδη επίσημα μολύνει 145 εκατομμύρια ανθρώπους και σκότωσε σχεδόν 3,1 εκατομμύρια.

Χθες η Ινδία ανέφερε παγκόσμιο ρεκόρ μιας ημέρας με  387.644 νέα κρούσματα COVID-19, αυξάνοντας τις συνολικές νέες μολύνσεις της χώρας σε πάνω από 18,8 εκατομμύρια,  τους θανάτους στις 208,000και ένα ινδικό ρεκόρ 3498 θανάτων.

Τόσο το σύνολο της μόλυνσης όσο και του συνόλου των θανάτων είναι αναμφίβολα ακαθάριστα χαμηλά. Οι στατιστικές θανάτου και αποτέφρωσης που κατατέθηκαν από δημοσιογράφους και εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας αποκαλύπτουν μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του πραγματικού αριθμού των θανάτων και των επίσημων αριθμών που παρέχονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Μια μελέτη των Financial Times σε επτά από τις 718 περιοχές της Ινδίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος από αυτό που αναφέρεται επίσημα.

Ανατριχιαστικές αναφορές αναδύονται από ολόκληρη τη χώρα  κρεματόριων και  νεκροταφείων που κατακλύζονται από πτώματα. Στο Μποπάλ, τη 16η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, τα κρεματόρια λέγονται ότι λειτουργούν στα υψηλότερα επίπεδα από την καταστροφή της διαρροής αερίου της Union Carbide του 1984, η οποία σκότωσε περισσότερους από 2.200 ανθρώπους στις πρώτες ώρες. Στη δυτική πολιτεία του Γκουτζαράτ, όπου τα κρεματόρια λειτουργούσαν 24 ώρες χωρίς διακοπή, τα μεταλλικά στηρίγματα τους έχουν αρχίσει να λιώνουν.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας καταρρέει, καθώς τα παλιά νοσοκομεία με ανεπαρκή προσωπικό δεν έχουν κρεβάτια, οξυγόνο και φάρμακα κατά του COVID 19 όπως το Remdesivir. Ειδήσεις από το Δελχί και τη Βομβάη, αντίστοιχα, την πρωτεύουσα και το οικονομικό κέντρο, δείχνουν πλήθος θυμάτων COVID-19 και τους συγγενείς τους έξω από νοσοκομεία που ζητούν βοήθεια, μόνο για να τους πούμε ότι κανένα δεν είναι διαθέσιμο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και η κυρίαρχη ελίτ της Ινδίας είναι εντελώς αδιάφορες και αδιαπέραστες από αυτή τη μαζική ταλαιπωρία και τον θάνατο.

Δίνοντας προτεραιότητα στα εταιρικά κέρδη έναντι της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, οι εθνικές και κρατικές κυβερνήσεις της Ινδίας αρνήθηκαν κατηγορηματικά να διατάξουν περιορισμούς καθώς οι περιπτώσεις μολύνσεων COVID-19 αυξήθηκαν με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα τους τελευταίους δύο μήνες.

Σε μια ομιλία προς το έθνος την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Narendra Modi διακήρυξε ότι η Ινδία πρέπει να «σωθεί» όχι από την πανδημία αλλά από ένα  lockdown που στοχεύει στο να σταματήσει την πρόοδο του ιού και να σώσει ζωές! «Στη σημερινή κατάσταση, πρέπει να σώσουμε τη χώρα από το lockdown», δήλωσε. Στη συνέχεια συνέχισε να παροτρύνει τις κρατικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν αρνητικά παρόμοια lockdown.

Στις δύο εβδομάδες από τις 8 Απριλίου, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων στην Ινδία αυξήθηκε περισσότερο από 250 τοις εκατό. Αυτό το κύμα τροφοδοτείται από νέες, πιο μολυσματικές και θανατηφόρες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου ενός «διπλού μεταλλαγμένου» στελέχους που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδυάζει μεταλλάξεις σε δύο διαφορετικές «ανησυχητικές παραλλαγές».

Όλα εκτός από ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού παραμένουν σε κίνδυνο μόλυνσης. Μόνο το 8,4 τοις εκατό των Ινδών έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου και μόνο το 1,4% εμβολιάστηκαν πλήρως.

Επιπλέον, εκατοντάδες εκατομμύρια είναι απόλυτα φτωχοί και υποσιτισμένοι, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό και ζουν σε κατοικίες ενός δωματίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και, σε πολλές περιπτώσεις, βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Εάν, όπως έχει αποδειχθεί τραγικά τις τελευταίες ημέρες, τα νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας κατακλύζονται, η κατάσταση παραμένει δυσοίωνη στις μεγάλες περιοχές της αγροτικής Ινδίας, όπου οι εγκαταστάσεις δημόσιας υγείας είναι όλες ανύπαρκτες.

Πλούσιοι, διάσημοι και αστέρια του Μπόλιγουντ φεύγουν από την Ινδία καθώς επιδεινώνεται η πανδημία

Με την πανδημία όλο και πιο ανεξέλεγκτη, οι πλούσιοι Ινδοί εγκαταλείπουν τη χώρα μαζικά, οι περισσότεροι με ιδιωτικό τζετ, αφού αυξάνονται οι χώρες  που αναστέλλουν πτήσεις απο την Ινδία.

Οι περισσότεροι το κάνουν με ιδιωτικά τζετ, πληρώνοντας περίπου 16.000 ευρώ για εισιτήριο απλής μετάβασης στο Ντουμπάι
Με την πανδημία όλο και πιο ανεξέλεγκτη, οι πλούσιοι Ινδοί εγκαταλείπουν τη χώρα μαζικά, οι περισσότεροι με ιδιωτικά τζετ, που συμπίπτει με την αύξηση των χωρών που αναστέλλουν πτήσεις απο την Ινδία .

Tycoons, αστέρες ταινιών του Μπόλιγουντ, του κρίκετ και οποιοσδήποτε μπορεί να πληρώσει χρέωση χιλιάδων δολαρίων κάνει κράτηση πτήσεων προς προορισμούς όπως το Ντουμπάι, οι Μαλδίβες, το Χονγκ Κονγκ, ο Καναδάς ή το Ηνωμένο Βασίλειο .

“Δεν πρόκειται μόνο για τους εξαιρετικά πλούσιους”, λέει ο Rajan Mehra, Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας τζετ Club One Air, που εδρεύει στο Νέο Δελχί, στο The South China Morning Post. “Όποιος μπορεί να πληρώσει για ένα ιδιωτικό τζετ το κάνει.” Για παράδειγμα, μια ιδιωτική πτήση Νέο Δελχί-Ντουμπάι κοστίζει 20.000 $ (περίπου 16.000 ευρώ) . ένα τουριστικό εισιτήριο περίπου 1.300 ευρώ, δέκα φορές περισσότερο από την κανονική τιμή. “Αυτό δείχνει πόσο απελπισμένα κάποιοι θέλουν να ξεφύγουν”, είπε.

Πολλοί ηθοποιοί ή πάράγοντες του Μπόλιγουντ έχουν εμφανιστεί να φεύγουν σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, σύμφωνα με το The India Today, η οποία από την Τρίτη έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Άλλες φορές είναι οι ίδιοι οι αστέρες που έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες τους σε κοινωνικά δίκτυα, όπως η ηθοποιός Janhvi Kapoor .

” Υπήρξε μεγάλη αύξηση των πτήσεων προς το Λονδίνο και το Ντουμπάι λίγο πριν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί , και τώρα και στις Μαλδίβες”, δήλωσε η Mehra, πρώην επικεφαλής των ινδικών επιχειρήσεων στην Qatar Airways. Ο Nishant Pitti , συνιδρυτής της Easy Trip Planners India, λέει ότι υπάρχει ήδη περιορισμένη διαθεσιμότητα για προορισμούς όπως το Λονδίνο μετά την αύξηση των κρατήσεων για “άμεσες εκδρομές”.

Η Αυστραλία είναι μία από τις τελευταίες χώρες που ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων μεταξύ των δύο προορισμών λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον έως τις 15 Μαΐου. Αρκετοί Αυστραλοί αθλητές του κρίκετ έχουν ήδη εγκαταλείψει το πρωτάθλημα και επέστρεψαν στη χώρα τους.

Η καταστροφή στην Ινδία, πρέπει να τονιστεί, είναι μια παγκόσμια καταστροφή ενόψει ενός ιού που δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα και δεν χρειάζεται διαβατήριο. Η απόφαση των παγκόσμιων κυβερνήσεων, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε συστηματική προσπάθεια για να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας δημιούργησε συνθήκες στις οποίες το COVID-19 μπόρεσε να μεταλλαχθεί και να αναπτύξει πιο μολυσματικά και ανθεκτικά στελέχη. Εάν δεν υπάρξει συντονισμένη παγκόσμια, επιστημονική προσπάθεια για την εξάλειψη του COVID-19 που βασίζεται στην προστασία των ζωών των ανθρώπων και όχι στο καπιταλιστικό κέρδος, αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί. Σπινθήρες από την τρέχουσα πανδημία πυρκαγιάς στην Ινδία θα προκαλέσουν πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, περιπτώσεις ινδικής παραλλαγής διπλής μετάλλαξης αναφέρονται τώρα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, σε μια αντιδραστική αντίδραση πανικού στην καταστροφή που προκλήθηκε από τις δικές της ενέργειες, η Ινδία, ένας σημαντικός προμηθευτής γενόσημων φαρμάκων και εμβολίων σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, σταμάτησε την εξαγωγή εμβολίων COVID-19.

Αυτό που εμποδίζει την κινητοποίηση των παγκόσμιων πόρων για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι το κέρδος και τα αρπακτικά γεωπολιτικά συμφέροντα των αντίπαλων εθνικών καπιταλιστικών τάξεων.

Πάρτε την περίπτωση της Ινδίας. Όχι μόνο ο Μόντι και η ακροδεξιά του Ινδουιστικού υπερεθνικιστικού BJP είναι υπεύθυνες για τον μαζικό θάνατο που τώρα καταδιώκει τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Είναι υπεύθυνη ολόκληρη η άρχουσα τάξη και το πολιτικό κατεστημένο.

Για δεκαετίες, το ινδικό κράτος, είτε υπό κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του BJP ή του Κόμματος του Κογκρέσου, έχει ξοδέψει ένα υποτιμητικό 1,5% του ΑΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη. Αν και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μεταξύ πολλών άλλων, επεσήμανε τη μεγάλη ευπάθεια της Ινδίας απέναντι στο COVID-19, λόγω της μαζικής φτώχειας και του εγκαταλελειμμένου συστήματος φροντίδας υγείας, η κυβέρνηση Modi δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας τους πρώτους μήνες του 2020. Στη συνέχεια, στις 25 Μαρτίου, χωρίς προγραμματισμό και με προειδοποίηση λιγότερο από τέσσερις ώρες, επέβαλε ένα καταστροφικό κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο που απέτυχε από κάθε μέτρο. Αποτυχία επειδή δεν συνοδεύτηκε από μαζικές δοκιμές και ανίχνευση επαφών, μια τεράστια έγχυση πόρων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή κοινωνικής υποστήριξης στις εκατοντάδες εκατομμύρια των οποίων το κλείδωμα στερούσε τα μέσα διαβίωσης τους μέσα σε μια νύχτα.

Στη συνέχεια, με επικεφαλής την κυβέρνηση Modi, αλλά με την υποστήριξη των κρατικών κυβερνήσεων, που είτε ηγούνται από το BJP είτε από τα φαινομενικά κόμματα της αντιπολίτευσης, η Ινδία υιοθέτησε μια πολιτική «ασυλίας της αγέλης». Αρχίζοντας στα τέλη Απριλίου, η κυβέρνηση άρχισε να «ξανανοίγει» την οικονομία της και αυτό συνεχίστηκε, με το ένα μέτρο μετά το άλλο να απομακρύνεται τους επόμενους έξι μήνες καθώς οι λοιμώξεις και οι θάνατοι αυξήθηκαν.

Δίνοντας φωνή στη νοοτροπία της κυρίαρχης ελίτ, ο κυβερνητικός σύμβουλος του Modi και ο επιδημιολόγος Jayaprakash Muliyi δήλωσε ειλικρινά ότι δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του πληθυσμού της χώρας, οι μαζικοί θάνατοι σε κλίμακα που δεν παρατηρήθηκαν έξω από τους παγκόσμιους πολέμους του περασμένου αιώνα θα ήταν αποδεκτοί. «Με ένα ουσιαστικό άνοιγμα του lockdown  , η Ινδία μπορεί να δει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θανάτους», δήλωσε ο Muliyi. «Η θνησιμότητα είναι χαμηλή, άφησε τους νέους να βγουν και να δουλέψουν.»

Καθώς το «δεύτερο κύμα» COVID-19  της Ινδίας συγκέντρωσε δύναμη στα τέλη Φεβρουαρίου και Μαρτίου, το πολιτικό κατεστημένο διαφώνησε ενάντια στα μέτρα κλειδώματος. Λαμβάνοντας το σύνθημά τους από τον Modi, χαρακτήρισαν την υποτιθέμενη «παγκόσμια νικήτρια» εκστρατεία εμβολιασμού της Ινδίας ως απάντηση στην πανδημία.

Για να προωθήσουν αυτήν την πληρωμένη από τα αφεντικά  εκστρατεία ώστε να αποφευχθεί ένα lockdown, μεγάλα αστικά μέσα ενημέρωσης όπως οι Times of India έχουν κυνικά αναδείξει τις εκατοντάδες εκατομμύρια των οποίων τα προς το ζην έχουν καταστραφεί από την πανδημία. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη Pew Research διαπίστωσε ότι ο αριθμός των Ινδών που κερδίζουν λιγότερο από 150 ρουπίες την ημέρα (2 $ ΗΠΑ) υπερδιπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας σε 135 εκατομμύρια, και ότι 32 εκατομμύρια περισσότεροι είδαν το εισόδημά τους να πέφτει κάτω από 10 $ την ημέρα.

Για τους πολιτικούς και ιδεολογικούς εκπροσώπους της άρχουσας τάξης, φυσικά, είναι αδιανόητο ακόμη και ένα κλάσμα των περιουσιών των δισεκατομμυριούχων της Ινδίας – που, σύμφωνα με τον Forbes , σχεδόν διπλασιάστηκε στα 596 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 – να κατασχεθεί για να παρέχει κοινωνική υποστήριξη του πληθυσμού ενώ καταπολεμάτε  η εξάπλωση της πανδημίας.

Η πολιτική «ανοιχτής» οικονομίας, «ασυλίας της αγέλης» της κυβέρνησης Modi είναι η αιχμή μιας εντατικής επίθεσης κατά της εργατικής τάξης και των αγροτικών μαζών. Στο όνομα της αναζωογόνησης της οικονομίας, ο Modi εισήγαγε μια σειρά μέτρων «υπέρ των επενδυτών». Αυτές περιλαμβάνουν την πώληση επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, τη μεταρρύθμιση της γεωργικής νομοθεσίας υπέρ της αγροτικής επιχείρησης και αλλαγές στον κώδικα εργασίας για την περαιτέρω επέκταση της επισφαλούς απασχόλησης στη σύμβαση, την ενδυνάμωση μεγάλων εργοδοτών να απολύουν τους εργαζόμενους κατά βούληση και να απαγορεύουν τις περισσότερες απεργίες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του BJP έχει ενσωματώσει περαιτέρω την Ινδία στον πόλεμο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κίνα, μέσω ενός πλαισίου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και έναν αυξανόμενο ιστό διμερών και τριμερών στρατηγικών δεσμών με τους κύριους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην Ασία-Ειρηνικό, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Αυτό είναι τόσο για την ενίσχυση του χεριού της καπιταλιστικής ελίτ της Ινδίας ενάντια στην εργατική τάξη όσο και για την επιδίωξη των δικών της μεγάλων φιλοδοξιών.

Αυτή η ταξική επίθεση πολέμου και η απόπειρα της κυβέρνησης του Μόντι να διασπάσει την εργατική τάξη αντιμετωπίζουν μαζική αντιπολίτευση. Απεργίες και διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην επιτάχυνση, τους μισθούς φτώχειας και την έλλειψη ΜΑΠ (εξοπλισμός ατομικής προστασίας). Δεκάδες εκατομμύρια έλαβαν μέρος σε μια μονοήμερη απεργία σε εθνικό επίπεδο την περασμένη 26 Νοεμβρίου για να αντιταχθούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης υπέρ των επενδυτών και να απαιτήσουν επείγουσα υποστήριξη για τις εκατοντάδες εκατομμύρια των οποίων τα εισοδήματα μειώθηκαν από την πανδημία. Και τους τελευταίους πέντε μήνες εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες έχουν στρατοπεδεύσει στα περίχωρα του Δελχί για να απαιτήσουν την κατάργηση των γεωργικών νόμων του Modi.

Η πανδημία αποκάλυψε έντονα την απόλυτη ασυμβατότητα του καπιταλιστικού συστήματος κέρδους και τα εγωιστικά ταξικά συμφέροντα της αστικής τάξης με τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, έχει επιδεινώσει όλες τις κακοήθειες που χαρακτηρίζουν όλο και περισσότερο τον καπιταλισμό εδώ και δεκαετίες – ολοένα αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα, εντεινόμενη ενδοπεριφερειακή σύγκρουση και μεγάλη αντιπαλότητα, την κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας και την καλλιέργεια των ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων της άρχουσας τάξης. .

Η πανδημία είναι μια παγκόσμια κρίση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μόνο μέσω της συντονισμένης ανεξάρτητης δράσης της διεθνούς εργατικής τάξης για την επιβολή μέτρων δημόσιας υγείας και την εξασφάλιση της κοινωνικής υποστήριξης που απαιτείται για την προστασία των ζωών και των μέσων διαβίωσης των εργαζομένων παγκοσμίως.

Ομοίως, οι προσπάθειες των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα και να αντιτίθενται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αντίδραση είναι ένας παγκόσμιος αγώνας που απαιτεί την οικοδόμηση νέων μαζικών οργανώσεων. Ενάντια στις διεθνικές εταιρείες, τις αντίπαλες καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τις εμπορικές και στρατιωτικές συμμαχίες μέσω των οποίων επιδιώκουν να προωθήσουν τις επιθετικές παγκόσμιες φιλοδοξίες τους, η εργατική τάξη πρέπει να ξεκινήσει έναν κοινό και συντονισμένο αγώνα με βάση ένα σοσιαλιστικό διεθνιστικό πρόγραμμα.

Το άρθρο είναι συρραφή του άρθρου της της  Beatriz Palomar που δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2021 στο https://kaosenlared.net/los-ricos-y-las-estrellas-de-bollywood-huyen-de-la-india-mientras-se-agrava-la-pandemia/

Και του άρθρου του Keith Jones που δημοσιεύτηκε στις 23 Απρίλη 2021 στο https://www.wsws.org/en/articles/2021/04/23/pers-a23.html
Ο τίτλος και η επικαιροποίηση των ιατρικών δεδομένων είναι του γράφοντα

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...