Η έδρα του κατασκευαστή όπλων Boeing έχει καταληφθεί από μια ομάδα αλληλεγγύης στην Δυτική Παπούα στο Brisbane  . Ακτιβιστές πραγματοποίησαν μνημόσυνο για την δολοφονία πολιτών της Δυτικής Παπούα στο λόμπι της εταιρείας όπλων για να τιμήσουν τους πάνω από 30 αμάχους θύματα της στρατιωτικής βίας κατά τη διάρκεια του 2020 -21.
Τα ελικόπτερα της Boeing Apache σαρώνουν σήμερα τα χωριά στις περιοχές Puncak και Intan Jaya της Δυτικής Παπούα, αφού ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Widodo κήρυξε μια μεγάλη επίθεση εναντίον των «αυτονομιστών» στην περιοχή.

Οι απώλειες πολιτών δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί. Οι επιθέσεις προκάλεσαν μια κρίση προσφύγων, με χιλιάδες Παπουανούς να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τα αγροκτήματά τους για να ξεφύγουν από τα αεροσκάφη της Boeing.

«Εξαφανίστε τους, μπορούμε να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αργότερα» ήταν η εντολή που έδωσε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Ινδονησίας, Μπάμπανγκ Σοσάτιο, στις 26 Απριλίου, καθώς το κοινοβούλιο της Ινδονησίας κήρυξε τον «OPM» ή τον Οργανισμό Ανεξαρτησίας της Παπούα ως τρομοκρατική ομάδα. [1]

Πρόσθετα στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των απο τους Αυστραλούς εκπαιδευμένων αντιτρομοκρατικών δυνάμεων D88, αναπτύσσονται καθημερινά στη Δυτική Παπούα. Η Boeing επωφελείται από επιθέσεις στη Δυτική Παπούα μέσω προσοδοφόρων πωλήσεων στον Ινδονησιακό στρατό, TNI.

Η Boeing είναι έτοιμη να πουλήσει 36 νέα μαχητικά αεροσκάφη F15EX στην πολεμική αεροπορία της Ινδονησίας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ινδονησίας Prabowo Subianto τον Οκτώβριο του 2020. [2]

Η συμφωνία F15EX, που διαπραγματεύτηκε μετά την απόρριψη της απαγόρευσης βίζα εναντίον του Prabowo από την κυβέρνηση Trump, αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην Boeing.

Ο Prabowo είχε απαγορευτεί να εισέλθει στις ΗΠΑ βάσει νομοθεσίας που απαγορεύει στους γνωστούς εγκληματίες πολέμου να λάβουν βίζα.

Τώρα ο υπουργός Άμυνας, ο Prabowo ήταν κάποτε επικεφαλής της περίφημης μονάδας ειδικών δυνάμεων Kopassus και κατηγορείται για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ακτιβιστές στο γραφείο της Boeing στο Μπρίσμπεϊν καλούν τον κατασκευαστή όπλων να ακυρώσει τη συμφωνία με την TNI, κατηγορώντας την εταιρεία για «παράνομη δολοφονία».

Πηγη: https://thefreeonline.wordpress.com/2021/05/05/brilliiant-occupation-of-in-brisbane-of-boeing-weapons-company-by-west-papuans/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ