Βραζιλία . Άστεγοι φτωχοί καταλαμβάνουν το Χρηματιστήριο για να διαμαρτυρηθούν για την πείνα

Το κίνημα των αστέγων, MTST, κατέλαβε τις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου, που βρίσκεται στο Σάο Πάολο, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, για να διαδηλώσει ενάντια στην ανεργία, τον πληθωρισμό και την πείνα.

Το MTST επέλεξε το χρηματιστηριακό κέντρο της χώρας επειδή οι μετοχές των μεγάλων καπιταλιστικών εταιρειών έφτασαν σε εκπληκτικά ποσοστά το πρώτο εξάμηνο του 2021, όταν σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν και υποφέρουν από επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι μετακινούν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα. μόνο στο χρηματιστήριο, εξήγησε η κοινωνική ηγέτης, Debora Pereira.

Η διαμαρτυρία ανάρτησε πανο που έγραφαν “Η δράση σας χρηματοδοτεί τη δυστυχία μας”, “Όλα είναι ακριβά και φταίει ο Μπολσονάρο”, “Η Βραζιλία έχει 42 νέους δισεκατομμυριούχους ενώ 19 εκατομμύρια λιμοκτονούν”, “Οι άνθρωποι πλουτίζουν με την πείνα μας”.

Τον Ιούνιο, το μετοχικό κεφάλαιο συσσώρευσε οκτώ ιστορικά μέγιστα κέρδη σε κερδοσκοπική κυκλοφορία ενεργειών.

πηγή: https://kaosenlared.net/brasil-pobres-sin-techo-se-toman-bolsa-de-valores-para-protestar-contra-el-hambre/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ