Το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να καταλάβει την καλλιεργήσιμη γη του κόσμου. Αρκετοί δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης [...]

Το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να καταλάβει την καλλιεργήσιμη γη του κόσμου

από | 9 Ιαν, 2022

Το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να καταλάβει την καλλιεργήσιμη γη του κόσμου

Αρκετοί δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης για να οικειοποιηθούν το «φυσικό κεφάλαιο» και έτσι να μετατρέψουν τα εικονικά τους περιουσιακά στοιχεία σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) (1), Klaus Schwab (2), ανακοίνωσε ότι η «Μεγάλη Ανασυγκρότηση» συνεπάγεται μια ριζική αναδιάρθρωση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Ο Schwab το ονομάζει αυτό μετάβαση από τον παλιό καπιταλισμό σε μια νέα μορφή «περιεκτικού» καπιταλισμού που θα απελευθερώσει τα ανθρώπινα όντα από την ιδιωτική ιδιοκτησία. Ωστόσο, εάν οι Ρώσοι κομμουνιστές κατάργησαν την ιδιωτική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής πριν από εκατό και πλέον χρόνια, το έκαναν για να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αντίθετα, οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης προτείνουν την κατάργηση της ατομικής περιουσίας, δηλαδή της περιουσίας που προορίζεται να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της ζωής μας, όπως στέγαση, ρούχα, οικιακά σκεύη κ.λπ.

Από την πλευρά της, η Ida Auken, ένα από τα μέλη του  Παγκόσμιου Συμβουλίου για το Μέλλον των Πόλεων και της Αστικοποίησης, που χρηματοδοτείται από το  WEF , λέει με χαρά τα εξής: «Καλώς ήρθατε στο 2030. Καλώς ήρθατε στην πόλη μου ή, μάλλον, στην πόλη μας. Δεν έχω τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο, σπίτι, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα» (3).

Ο Schwab είναι πολύ προσεκτικός στη χρήση των λόγων του. Στο βιβλίο του  COVID-19: The Great Reset  (2020) δηλώνει ότι τα ανθρώπινα όντα πρέπει να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό, την επιθυμία τους για κατοχή ιδιοκτησίας. Ο περιεκτικός καπιταλισμός συνεπάγεται ότι γινόμαστε χρήστες. Ωστόσο, δεν υπάρχει δικαίωμα χρήσης χωρίς δικαίωμα ιδιοκτησίας, καθώς κάποιος πρέπει να είναι ιδιοκτήτης, διαχειριστής ή ιδιοκτήτης του ακινήτου. Ο Schwab δεν ασχολείται με το θέμα, αλλά είναι ξεκάθαρο από το βιβλίο του ότι ο ιδιοκτήτης όλων των πραγμάτων θα είναι η ελίτ του κόσμου.

Εξάλλου, τώρα ζούμε σε έναν κόσμο όπου το «χρυσό εκατομμύριο» έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής υποδομής του πλανήτη. Έχουν οικειοποιηθεί ακόμη και την πνευματική ιδιοκτησία και το μεγαλύτερο μέρος του υπεδάφους της Γης. Αυτό το «χρυσό εκατομμύριο» εύχεται να μπορούσαν να ιδιωτικοποιήσουν ολόκληρο το σύμπαν. Ο Σοβιετικός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Alexander Belyaev, έγραψε ένα μυθιστόρημα με τίτλο  The Air Salesman (πρώτη δημοσίευση 1929), στο οποίο κάνει ένα πορτρέτο αυτής της τάξης των τρελών. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν Άγγλο επιχειρηματία γνωστό ως Bayley, ο οποίος έχει φτιάξει ένα υπόγειο εργοστάσιο κάπου στον Αρκτικό Κύκλο, πιο συγκεκριμένα στη Βόρεια Γιακουτία, με σκοπό να εμφιαλώσει αέρα. Στο εργοστάσιο ο αέρας υπόκειται διαχωρισμό σε διάφορα στοιχεία (οξυγόνο, υδρογόνο, άζωτο, ήλιο) και στη συνέχεια καθένα από αυτά μετατρέπεται σε εμπορικά προϊόντα. Για παράδειγμα, το άζωτο χρησιμοποιείται για την παραγωγή αμμωνίας, νιτρικού οξέος και κυαναμιδίου. Το κύριο προϊόν του εργοστασίου είναι ένας συμπυκνωμένος αερόσακος που περιέχει ένα κιλό συμπυκνωμένου αέρα. Ο Bayley προετοίμασε την ένταξη τους στην αγορά, προωθώντας όλα αυτά τα προϊόντα με μεγάλο ενθουσιασμό. Όμως τα σχέδιά του ευτυχώς, αποτράπηκαν από την εισβολή του Κόκκινου Στρατού που κατέστρεψε το εργοστάσιο.

Ωστόσο, σήμερα γινόμαστε μάρτυρες του πώς μια ομάδα πλούσιων ολιγαρχών θέλει να πάει πιο μακριά από τον Bayley. Οι τρελοί του σήμερα θέλουν να οικειοποιηθούν τα φυσικά στοιχεία που μέχρι τώρα δεν ήταν κερδοφόρα μέσω ιδιωτικοποιήσεων και ακραίας εμπορευματοποίησης. Όταν συμβεί αυτό, τότε η παγκοσμιοποιημένη ελίτ θα είναι ασταμάτητη.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2021, το περιοδικό  Natural News δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Οι παγκόσμιες εταιρείες άρχισαν να κατάσχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης στις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να σταματήσουν την παραγωγή τροφίμων, καθώς η τελευταία συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή» (4). Το άρθρο λέει ότι εταιρείες που θα παρέχουν υπηρεσίες για το οικοσύστημα θα εμφανιστούν σύντομα στον κόσμο. Αυτές οι εταιρείες οικοσυστήματος θα είναι εργοστάσια που απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια, εκτός από τον καθαρισμό των λυμάτων και την παραγωγή οξυγόνου και πόσιμου νερού. Θα βοηθήσουν επίσης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, του γενετικού κώδικα εκατομμυρίων ζώων (πανίδα) και φυτών (χλωρίδα) που από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εξελιγμένων βιοτεχνολογιών και γενετικής μηχανικής.

Οι υποστηρικτές των «υπηρεσιών οικοσυστήματος» ισχυρίζονται ότι η πρώτη προϋπόθεση για τη δημιουργία τέτοιων αγορών είναι η καθιέρωση σαφών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στη φύση. Η «περιουσία του καθενός» ή περιουσία στα χέρια «ανεύθυνων παραγόντων» δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί στην καταστροφή των οικοσυστημάτων. Αντίθετα, η ιδιοκτησία των φυσικών πόρων θα πρέπει να ανατεθεί σε «υπεύθυνους» οικονομικούς παράγοντες των οποίων οι δραστηριότητες θα επαληθεύονται… από τα χρηματιστήρια.

Αυτές οι νέες επιχειρηματικές οντότητες θα είναι γνωστές ως Sociedades de Activos Naturales ( SAC ) που θα εμπορεύονται και θα κερδίζουν πουλώντας «αγαθά και υπηρεσίες οικοσυστήματος», θα απορροφούν αέρια του θερμοκηπίου και θα παρέχουν οξυγόνο και καθαρό νερό. Όσον αφορά το γενετικό υλικό που συλλέγεται από αυτό το ιδιωτικοποιημένο οικοσύστημα, μπορούμε να πούμε ότι η βιοτεχνολογία ή άλλες εταιρείες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν αποκτώντας άδεια για την αντίστοιχη «πνευματική ιδιοκτησία». Μόνο το  SAC  μπορεί να κατέχει το γενετικό υλικό της πανίδας και της χλωρίδας. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να πληρώσει για να το χρησιμοποιήσει.

Αυτή η «οικονομία και αγορά οικοσυστήματος» κάνει τις λογοτεχνικές φαντασιώσεις του Alexander Belyaev να ωχριούν. Ωστόσο, αυτό το έργο δεν είναι φαντασία. Είναι ένα θεμελιώδες μέρος της Μεγάλης Ανασυγκρότησης. Μάλιστα, ο ιστότοπος του Χρηματιστηρίου της  Νέας Υόρκης (NYSE) διαθέτει ήδη μια σελίδα αφιερωμένη στα  SAC  που αναφέρει τα εξής: «Για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και περίπλοκες προκλήσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη, το  NYSE  και το Intrinsic Exchange Group (IEG) προτείνει τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων με βάση τη φύση και τα οφέλη που παρέχει (που ονομάζονται υπηρεσίες οικοσυστήματος). Το SAC Θα κατέχει την εγγενή και παραγωγική αξία της φύσης και θα παρέχει αξία με βάση τα ζωτικά στοιχεία που συντηρούν ολόκληρη την οικονομία μας και κάνουν δυνατή τη ζωή στη Γη. Παραδείγματα φυσικών περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη δομή των  SAC  περιλαμβάνουν φυσικά τοπία, όπως δάση, υγρότοποι και κοραλλιογενείς ύφαλους, καθώς και καλλιεργήσιμη γη και γεωργική εκμετάλλευση»(5). Το εμπορικό δυναμικό αυτών των φυσικών περιουσιακών στοιχείων υποστηρίζεται επίσης ότι είναι 125 τρισεκατομμύρια $ ετησίως όσον αφορά τα αγαθά και τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα, της βιοποικιλότητας και του καθαρού νερού (6). Συγκριτικά, μπορούμε να πούμε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν μόλις 4,68 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Επιπλέον, η  Intrinsic Exchange Group  (IEG) κατέληξε σε συμφωνία με το Χρηματιστήριο της  Νέας Υόρκης  τον Σεπτέμβριο του 2021 για να ξεκινήσει η δημιουργία εταιρειών  SAC  και η εγγραφή τους στο χρηματιστήριο. Το  Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  είναι δευτερεύων μέτοχος της IEG. Η τελευταία εταιρεία είναι μια ένωση της οποίας οι κύριοι μέτοχοι περιλαμβάνουν την  Inter-American Development Bank, το Rockefeller Foundation και την Aberdare Ventures. Η IEG  ιδρύθηκε το 2017 από τον επιχειρηματία και περιβαλλοντολόγο Douglas R. Eger, ο οποίος είναι ο σημερινός διευθυντής του οργανισμού. Τον Σεπτέμβριο ο Ντάγκλας δήλωσε: «Τόσο η IEG όσο και το NYSE θα επιτρέψει στους επενδυτές μας πρόσβαση στον φυσικό πλούτο και θα κάνει τη βιομηχανική μας οικονομία πολύ πιο δίκαιη».

Η IEG  έχει ήδη αναπτύξει μια μέθοδο για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής απόδοσης των SAC και τη μετατροπή τους σε αγοραστική αξία. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν έναν τρόπο πώλησης υπηρεσιών οικοσυστήματος και φυσικού κεφαλαίου. Αυτοί οι δείκτες αναμένεται να συμπληρώσουν τα παραδοσιακά εταιρικά συστήματα κερδών. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ετοίμασε τους κανόνες για την εισαγωγή λογιστικών πληροφοριών για τα ΜΜΕ, για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και τους υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να εγκρίνει τις καταθέσεις στις αρχές του 2022 και οι πρώτες εταιρείες SAC που θα βγουν στο χρηματιστήριο φέτος.

Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε από τα έγγραφα που χρηματοδοτούνται από το IEG και το NYSE είναι ότι η δημιουργία των SAC ξεκινά με την απόκτηση γης που έχει κάποια χρησιμότητα οικοσυστήματος: «Οι  SAC  είναι βιώσιμες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οικοσυστήματος μέσω φυσικών εκτάσεων, καλλιεργήσιμων ή υβριδίων ”(7). Ο όρος «φυσικό» αναφέρεται σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από το χέρι του ανθρώπου. Οι «καλλιεργήσιμες εκτάσεις» είναι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται και είναι κυρίως γεωργικής φύσεως, επομένως πρέπει να περάσουν από αυτήν την καθαρά γεωργική λειτουργία στην παροχή υπηρεσιών οικοσυστήματος. Ο όρος «υβριδικό» αναφέρεται σε γη που παρέχει και τις δύο υπηρεσίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετοί δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν τώρα μεγάλες ποσότητες γης για να οικειοποιηθούν το «φυσικό κεφάλαιο» και έτσι να μετατρέψουν τα εικονικά (οικονομικά) περιουσιακά τους στοιχεία σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ ο μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς προσπαθεί να γίνει ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στη χώρα (ή, σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιείται από το  IEG  και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, « εργαζόμενες εκτάσεις”) και είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος αγοραστής εκτάσεων της χώρας (8). Ο Γκέιτς κατέχει περίπου 242.000 στρέμματα γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα ισοδυναμούσε με 100.000 εκτάρια. Ωστόσο, ο Γκέιτς δεν είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας σε αυτή τη χώρα. Αυτή τη θέση κατέχει ο John C. Malone, μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, με 2,2 εκατομμύρια στρέμματα που περιλαμβάνουν ράντσο και δάση. Ακολουθεί ο ιδρυτής του CNN, Ted Turner, με 2,0 εκατομμύρια στρέμματα κυρίως άγριας φύσης. Και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της  Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος επενδύει όλο και περισσότερο σε αυτόν τον τομέα (9).

Οι μέσοι Αμερικανοί αγρότες ανησυχούν πολύ για τις αγορές γης από δισεκατομμυριούχους, καθώς αυτοί οι νέοι φεουδάρχες μπορούν να αλλάξουν τη χρήση της γεωργικής γης ανά πάσα στιγμή.

Νομίζω ότι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Natural News  μιλάει από μόνος του και κάθε σχόλιο επ’ αυτού είναι περιττό.

Παραπομπές:

1. https://www.fondsk.ru/news/2021/12/29/mirovoj-ekonomicheskij-krizis-vtoraja-stupen-plana-velikoj-perezagruzki-55211.html

2. https://www.fondsk.ru/news/2021/08/24/kto-vy-doktor-shvab-54308.html

3. https://www.forbes.com/sites/worldeconomicforum/2016/11/10/shopping-i-cant-really-remember-what-that-is-or-how-differently-well-live-in- 2030 /? Sh = 1a52d5a11735

4. https://www.naturalnews.com/2021-12-29-globalist-corporations-seizing-american-farmland-eminent-domain-to-halt-food-production-climate-change.html

5. https://www.nyse.com/introducing-natural-asset-companies

6. https://www.globenewswire.com/news-release/2021/03/04/2187025/0/en/Global-7425-02-Billion-Oil-and-Gas-Markets-2015-2020-2020- 2025F-2030F.html

7. https://www.iadb.org/en/news/nyse-and-intrinsic-exchange-group-announce-new-asset-class-power-sustainable-future

8. https://summit.news/2021/01/15/bill-gates-buying-up-huge-amount-of-farmland-while-great-reset-tells-americans-future-is-no-private- ιδιοκτησία /

9.  https://www.fondsk.ru/news/2018/11/11/o-bolshom-brate-i-cifrovom-imperializme-47106.html

Μετάφραση από τα ρωσικά από τον Juan Gabriel Caro Rivera από άρθρο του fondsk.ru

πηγή: https://kaosenlared.net/el-plan-de-la-elite-mundial-para-apoderarse-de-las-tierras-cultivables-del-mundo/

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...