Εκκένωση του νέου στεκιού στο βιολογικό & κατάληψη κοσμητείας ΣΘΕ.

Για ακόμη μια φορά η συνεργασία της πρυτανείας του ΑΠΘ με την ΓΑΔΘ απέδωσε καρπούς. Λίγο μετά τις 6 το πρωί ασφαλίτες και ΜΑΤ προσέγγισαν τη νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που προέκυψε ως απάντηση στην εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό κι εισέβαλαν σε αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης εντός του χώρου όπου βρισκόταν η περιφρούρηση. Η ΓΑΔΘ ανακοίνωσε πως έγιναν 15 συλλήψεις.

Όπως συνέβη και με την εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό πριν λίγες μέρες, έτσι και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις συμπεριφέρθηκαν ως βάρβαροι. Έσπασαν ο,τι μπόρεσαν στο καινούργιο στέκι σε μια προσπάθεια να καταστήσουν τον χώρο άχρηστο για οποιαδήποτε αξιοποίηση από τους καταληψίες και τους φοιτητές. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι τα φληναφήματα περί απόδοσης των κατηλλειμμένων χώρων στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι φτηνά επικοινωνιακά κόλπα κι ο μοναδικός στόχος είναι η επέκταση της καταστολής στα πανεπιστήμια και στο ΑΠΘ ειδικότερα κι η καμψηκαθε φωνής αντίστασης μέσα σε αυτά. Ακολουθούν φωτογραφίες του χώρου μετά την επιδρομή των ΜΑΤ από το infolibre.gr:

Εκκένωση του νέου στεκιού στο βιολογικό Εκκένωση του νέου στεκιού στο βιολογικό

Η απάντηση από την πλευρά του κινήματος ήταν άμεση. Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Ροτόντα και κατευθύνθηκαν προς τη ΣΘΕ ΑΠΘ όπου κατέλαβαν την κοσμητεία της σχολής διαμαρτυρόμενοι για το κατασταλτικό όργιο των τελευταίων ημερών.

Εκκένωση του νέου στεκιού στο βιολογικόΜε κείμενο που εκδόθηκε καλεστηκε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στη ΣΘΕ. Ακολουθεί το κάλεσμα:

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 12/1 πριν τις 6:00 διμοιρία των ΜΑΤ και κουκουλωμενοι ασφαλιτες εισβάλουν στο campus και εκκενώνουν το νέο στέκι πίσω από το Χημικό που τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα 10/1 ως κομμάτι της υπεράσπισης του στεκιού στο Βιολογικό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έσπασαν τζάμια και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης απέναντι στον κόσμο που υπερασπιζόταν την κατάληψη. Μετά την σύλληψη των συντροφιών προχώρησαν σε βανδαλισμό του χώρου ανοίγοντας ακόμα και τρύπες σε τοίχους.
Ως αντανακλαστική απάντηση στο κατασταλτικό μένος του κράτους καταλάβαμε από νωρίς το πρωί την Κοσμητεία της ΣΘΕ ( Ανάμεσα από τα κτίρια Βιολογικού και Γεωπονίας) και καλούμε συγκέντρωση στήριξης μπροστά από το κτίριο.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις
Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές
Αλληλεγγύη στα προσαχθεντα συντροφια

Αλληλέγγυοι/ες/α


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ