Όχι στον πόλεμο! | Ανακοίνωση του ρωσικού τμήματος της αναρχοσυνδικαλιστικής διεθνούς IWA (Διεθνής Ένωση Εργαζομένων)

Ο πόλεμος έχει αρχίσει.

Αυτό που οι άνθρωποι φοβόντουσαν, αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν, αυτό στο οποίο δεν ήθελαν να πιστέψουν, αλλά το οποίο ήταν αναπόφευκτο, συνέβη. Οι κυρίαρχες ελίτ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, υποκινούμενες και προκαλούμενες από το παγκόσμιο κεφάλαιο, ούσες άπληστες για εξουσία και φουσκωμένες με δισεκατομμύρια κλεμμένα από τους εργαζόμενους, συναντήθηκαν σε μια θανάσιμη μάχη. Τη δίψα τους για κέρδος και κυριαρχία πληρώνουν τώρα με αίμα οι απλοί άνθρωποι, ακριβώς όπως εμείς.

Την πρώτη βολή έριξε ο ισχυρότερος, πιο αρπακτικός και αλαζόνας από τους ληστές, δηλαδή το Κρεμλίνο. Αλλά, όπως συμβαίνει πάντα στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, πίσω από την άμεση αιτία κρύβεται ένα ολόκληρο κουβάρι αηδιαστικά βρωμερών λόγων. Πρόκειται για τη διεθνή πάλη για τις αγορές φυσικού αερίου και την επιθυμία των αρχών όλων των χωρών να αποσπάσουν την προσοχή του πληθυσμού από την τυραννία των “υγειονομικών” δικτατοριών * και την πάλη των κυρίαρχων τάξεων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για τη διαίρεση και την αναδιανομή του “μετασοβιετικού χώρου”, καθώς και τις ευρύτερες και παγκόσμιες αντιθέσεις, αλλά και την πάλη για την παγκόσμια κυριαρχία μεταξύ του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, και της Κίνας, η οποία αμφισβητεί τον παλιό ηγεμόνα και προσδένει στο άρμα της τον “μικρό αδελφό” της στο Κρεμλίνο. Σήμερα αυτές οι αντιθέσεις δίνουν αφορμή για τοπικούς πολέμους. Αύριο απειλούν να μετατραπούν σε έναν τρίτο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Όποια “ανθρωπιστική”, εθνικιστική, μιλιταριστική, ιστορική ή οποιαδήποτε άλλη ρητορική κι αν δικαιολογεί τη σημερινή σύγκρουση, πίσω από αυτήν κρύβονται μόνο τα συμφέροντα εκείνων που έχουν πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ. Για εμάς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, φέρνει μόνο πόνο, αίμα και θάνατο. Οι βομβαρδισμοί ειρηνικών πόλεων, οι εναέριοι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες ανθρώπων δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Απαιτούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών και την απόσυρση όλων των στρατευμάτων στα σύνορα και τις γραμμές που υπήρχαν πριν την έναρξη του πολέμου.

Καλούμε τους στρατιώτες που έχουν σταλεί στον πόλεμο να μην πυροβολούν ο ένας τον άλλον και πολύ περισσότερο να μην ανοίγουν πυρ εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Τους καλούμε να αρνηθούν μαζικά να εκτελέσουν τις εγκληματικές διαταγές των διοικητών τους.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΟΙ ΞΙΦΟΛΟΓΧΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ!

Καλούμε τους ανθρώπους στα μετόπισθεν και στις δύο πλευρές του μετώπου, τους εργαζόμενους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να μην υποστηρίξουν αυτόν τον πόλεμο, να μην τον βοηθήσουν. Αντίθετα, να αντισταθούν στον πόλεμο με όλες τους τις δυνάμεις!

Μην πάτε στον πόλεμο!

Ούτε ένα ρούβλι, ούτε μια γρίβνα από τις τσέπες μας για τον πόλεμο!

Καταφέρετε χτυπήματα ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, αν μπορείτε!

Κάποια μέρα, όταν θα έχει αρκετή δύναμη, ο εργαζόμενος λαός στη Ρωσία και την Ουκρανία θα απαιτήσει την πλήρη ευθύνη από όλους τους αλαζόνες πολιτικούς και τους ολιγάρχες που μας στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου.

Υπενθυμίζουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ!

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ!

KRAS-IWA,

Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων (IWA) στην περιοχή της Ρωσίας

*Παρότι η μετάφραση είναι αυτούσια και σεβόμαστε τον λόγο των συντρόφων στη Ρωσία, ο μεταφραστής αναγνωρίζει ως προβληματική και διασταλτική τη συγκεκριμένη αναφορά περί υγειονομικής δικτατορίας, καθώς χρησιμοποιείται κατά κόρον από την ακροδεξιά και από αντιδραστικά κινήματα που έχουν διαταξικές, ατομικιστικές και ανορθολογικές θέσεις.

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ