KRAS – IWA: Ξανά για τους “αναρχικούς” που ξεχνάνε τις αρχές τους

Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Επαναστατών Αναρχοσυνδικαλιστών (KRAS), η οποία αποτελεί το ρωσικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων (IWA-AIT), σχετικά με την στοχοποίησή τους και την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των μελών τους (ονόματα και διευθύνσεις) στο διαδίκτυο, από Ουκρανούς “αναρχικούς”, λόγω της διεθνιστικής αντιπολεμικής στάσης της KRAS καθ’ όλη την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.


Το τμήμα του Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων στην περιοχή της Ρωσίας καλεί σε μποϊκοτάζ των προβοκατόρων και των απατεώνων που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα των  «αναρχικών» και καταγγέλλουν τους ακτιβιστές της οργάνωσής μας.

Η θέση μας ενάντια στον πόλεμο που διεξάγουν οι καπιταλιστικές ολιγαρχίες για την ανακατανομή του «μετασοβιετικού χώρου» αντιμετωπίζεται με κατανόηση και υποστήριξη από αναρχικούς διεθνιστές στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Λιθουανία, με τους οποίους διατηρούμε επαφές.

Αλλά από την αρχή του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, οι λεγόμενοι «αναρχικοί», που εγκατέλειψαν την παραδοσιακή αναρχική διεθνιστική θέση της ήττας όλων των κρατών και εθνών και που υποστηρίζουν ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον της οργάνωσής μας .

Για παράδειγμα, οι πρώην αναρχικοί Anatoly Dubovik και Oleksandr Kolchenko που ζουν στην Ουκρανία έχουν δημοσιεύσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των ακτιβιστών μας δημόσια στο Διαδίκτυο. Ο πρώτος έγραψε το αντίστοιχο κείμενο και ο δεύτερος του έδωσε τον λογαριασμό του στο Facebook για δημοσίευση και το ενέκρινε. Το πρόσχημα ήταν ότι ο οργανισμός μας παίρνει μια συνεπή διεθνιστική θέση και καταδικάζει τόσο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον ουκρανικό εθνικισμό όσο και την επεκτατική πολιτική του μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Οι κύριοι Dubovik και Kolchenko προσπάθησαν ξεδιάντροπα και αναιδώς να συκοφαντούν το τμήμα μας της IWA, προσπαθώντας χωρίς κανένα λόγο να μας καταλογίσουν μια θέση υπεράσπισης του Κρεμλίνου. Εξάλλου, παραδέχονται και οι ίδιοι ότι καλούμε τόσο τους Ουκρανούς όσο και τους Ρώσους στρατιώτες να αρνηθούν να πολεμήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι ψεύτικοι αναρχικοί, δημοσιεύοντας τις διευθύνσεις αντιπολεμικών ακτιβιστών που βρίσκονται στη Ρωσία, ξεσηκώνουν ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και εθνικιστές τραμπούκους εναντίον τους, ως αντιπάλων του πολέμου, για να τους αντιμετωπίσουν με ίδια τους τα χέρια! Σε συνθήκες συνεχιζόμενης παρενόχλησης, απολύσεων, απειλών και σωματικών αντιποίνων εναντίον ανθρώπων που σκέπτονται αντιμιλιταριστικά στη Ρωσία, τέτοιες ενέργειες ισοδυναμούν με πραγματική καταγγελία, με μια άμεση ένδειξη σε ποιον πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους οι δυνάμεις καταστολής.

Για άλλη μια φορά, οι εθνικιστές και στις δύο πλευρές της πρώτης γραμμής, ακολουθώντας τη λογική του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», είναι έτοιμοι να καταστρέψουν από κοινού τους βασικούς αντιπάλους τους, διεθνιστές που αρνούνται να επιλέξουν μεταξύ εμπόλεμων κρατών και αστικών κλικών, μεταξύ πανώλης και χολέρας.

Οι αναρχικοί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να γνωρίζουν τις επαίσχυντες πράξεις των προβοκάτορων-πληροφοριοδοτών και μια για πάντα να αρνηθούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί τους, πετώντας τους για πάντα έξω από το αναρχικό περιβάλλον και στέλνοντάς τους στους προστάτες και αφέντες τους των μυστικών υπηρεσιών και της μυστικής αστυνομίας.

Η δήλωση εγκρίθηκε σε ψηφοφορία των μελών της KRAS – IWA


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ