Κατάληψη στο Δημαρχείο Βύρωνα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη – Ακυρώθηκε η εκδήλωση της ΝΔ και η ομιλία του Θεοδωρικάκου

Με κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Athens Indymedia η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη καλούσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιούνη προκειμένου να ματαιωθεί εκδήλωση με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Καλούμε το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες και την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον απεργό πείνας αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη, να ενώσει τη φωνή του και να πλαισιώσει τη διαδήλωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/6 στις 18.00 στα Προπύλαια.
 
Καλούμε τον Δήμαρχο Βύρωνα, τους εργαζόμενους του Δήμου και την γειτονιά να πάρει θέση απέναντι στον Υπουργό των Δολοφόνων. Τα επικοινωνιακά και προεκλογικά του πανηγυράκια δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Να στηθούν στα Υπουργεία, στα κομματικά γραφεία ή στα κυριλέ ξενοδοχεία που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε μήκος και πλάτος της Αθήνας επιβάλλοντας την «κάθαρση» των γειτονιών μας από τους κατοίκους της, μέσω της αύξησης ενοικίων και των επιχειρήσεων σκούπα, ώστε να εγκατασταθεί το κεφάλαιο.
 
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
 
ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ“.

Μία ώρα περίπου αργότερα με νέα ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι “Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί από την ασφάλεια της ΓΑΔΑ πήγαν στο Δημαρχείο του Βύρωνα με σκοπό να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονται μέσα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αρνήθηκαν οποιονδήποτε διάλογο. Παράλληλα, διάβασαν το κείμενο που εξηγεί τους λόγους αυτής της παρέμβασης”.

Νεότερο κείμενο στις 7 περίπου το απόγευμα αναφέρει: “Η κατάληψη στο Δημαρχείο του Βύρωνα συνεχίζεται. Η εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου, όπου ομιλητής θα ήταν ο υπουργός των ένστολων δολοφόνων Τάκης Θεοδωρικάκος δεν θα πραγματοποιηθεί”.

Δείτε το video που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της κατάληψης στο Δημαρχείο Βύρωνα, που εξηγεί τους λόγους της δράσης και τους στόχους των αλληλέγγυων:

πληροφορίες από το Athens Indymedia


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ