Παρασκευή 24/6 Απεργία στην efood-Συγκέντρωση/Μοτοπορεία Πεδίο Άρεως στις 15:00, από το Σωματείο Εργαζομένων efood Π. Αττικής.

Σε συνέχεια της 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της efood στις 17/6, μετά από απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/6 με σκοπό να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την εταιρεία.

  • Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους.
  • Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
  • Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν, να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους σε πλήρους απασχόλησης.
  • Δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Παρασκευή 24/6, Συγκέντρωση-Μοτοπορεία Πεδίο Άρεως στις 15:00

Αυτό το διάστημα έχει κάνει πάλι την εμφάνισή του το #cancel_efood στα social media, ως ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των διανομέων.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ