Συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Θ. Χατζηαγγέλου και βιαιοπραγίες της αστυνομίας σε συλληφθέντες και δημοσιογράφους.

Απίστευτα σκηνικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Σε συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita προχώρησαν σήμερα το πρωί αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του απεργού πείνας/δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου, ο οποίος διεκδικεί την μεταφορά του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και την γνωστοποίηση του λόγου της εκδικητικής μεταγωγής του στις Σέρρες.

Λίγο πριν τις 13:00, διμοιρίες των ΜΑΤ, συνοδευόμενες και από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, κατέβηκαν από την περιοχή του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την οδό Αγίου Δημητρίου και έκαναν επίθεση στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης, ψεκάζοντας με χημικά και χτυπώντας με ιδιαίτερο ζήλο στο ψαχνό, ασκώντας υπέρμετρη βία, ακόμη και στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τα αίσχη τους, με προφανή σκοπό να αποκρύψουν το μέγεθος της βιαιότητας. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η βία συνέχισε να ασκείται επάνω στους συλληφθέντες ακόμη και μετά την τοποθέτηση χειροπέδων!

Οι συλλήψεις τελικά έφτασαν τις 29, ενώ διενεργείται αυτή την ώρα (μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο) προανακριτική εξέταση για να αποδοθούν κατηγορίες.

Ο απεργός πείνας Θάνος Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και η ζωή του κινδυνεύει από ώρα σε ώρα, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι ανακοινώσεις των γιατρών του. Την ίδια στιγμή, το Κράτος κωλυσιεργεί να πραγματοποιήσει ακόμη και τις ενέργειες εκείνες που θα έθεταν το αίτημα του σε συζήτηση (συνεδρίαση ΚΕΜ) και ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Παπαθανασίου στρουθοκαμηλίζει γύρω από τις ευθύνες, ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν θάψει τον αγώνα μέχρι χθες, μόλις σήμερα δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον, προφανώς μυρίζοντας αίμα και κατανοώντας ότι η απόκρυψη δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.

Ανακοινώσεις στήριξης του αγώνα έχουν βγει από πλείστες οργανώσεις του Α/Α χώρου και της αριστεράς, ενώ και συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών όπως η ΟΕΝΓΕ έχουν τοποθετηθεί σχετικά, ενάντια στο “ειδικό καθεστώς” μεταχείρισης που τυγχάνει ο Θάνος αλλά και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι διαχρονικά.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί, παράλληλα με την ανακατάληψη, πραγματοποιήθηκε, συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή δημοσιογράφων και Μέσων ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης, δικηγόρων, γιατρών, παλιών αγωνιστών, καθώς και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων της πόλης.

Φυσικά, ακόμη κι αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποφάσισαν να αποσιωπήσουν την υπόθεση, δεκάδες κινήσεις αλληλεγγύης (πορείες, παρεμβάσεις, καταληψίες κτιρίων κλπ) έχουν πραγματοποιηθεί ανά την επικράτεια, ενώ στην Θεσσαλονίκη έχουμε πορείες στο κέντρο της πόλης σε καθημερινή βάση. Σήμερα η συγκέντρωση/πορεία είναι κανονισμένη για τις 19:00 στην Καμάρα.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ