Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας & δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου.

Ο πολιτικός κρατούμενος και μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνος Χατζηαγγέλου διανύει σήμερα την 15η μέρα απεργία πείνας και δίψας. Ο σύντροφος αυτήν τη στιγμή έχει δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονάει σε όλο του το σώμα, τα άκρα του έχουν πρηστεί, έχει εμφανίσει συμπτώματα στηθάγχης, που υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με πιθανότητα αιφνίδιας ανακοπής και ίσως υπάρχει μία μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Επίσης από χθες έχει ξεκινήσει να χάνει την αίσθηση του χρόνου και να παρουσιάζει σημάδια παραισθήσεων. Σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξετάσεις του Θάνου, που έγιναν το βράδυ της 30ης Δεκέμβρη, βγαίνει το εξής συμπέρασμα. Το κράτος, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δολοφονούν τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Θάνο Χατζηαγγέλου.

Από την άλλη πλευρά η αξιοπρέπεια και η αδιαλλαξία που επιδεικνύει ο Θάνος σε αυτόν τον σκληρό αγώνα αποτελεί και θα αποτελεί για πάντα φάρο για όλους τους αγωνιζόμενους. Για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους.

“Ταγμένος ψυχή και σώμα στη φλέβα της φωτιάς, παραμένω αμετανόητος αναρχικός, υπερασπίζοντας το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με κάθε μορφή εξουσίας. Οι ιδέες δεν εξαγοράζονται, το πάθος για την ελευθερία δεν πειθαρχείται, η επαναστατική αξιοπρέπεια δεν απολογείται στα εδώλια των τρομοδικείων. Θα υπερασπιστώ την περήφανη αιχμαλωσία μου μέχρι τέλους, ακόμα και αν χρειαστεί ο ήλιος να ανατείλει από την δύση, θυμίζοντας μια συλλογική υπόσχεση: ο χρόνος μετράει πάντα αντίστροφα για όλους. Αναμονή, αναμονή, επίθεση. Ψυχή και σώμα, όλα στον αγώνα. Για την Επανάσταση Πρώτα και Πάντα.”

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του συντρόφου απεργού πείνας & δίψας (από 19/12) Θ.Χατζηαγγέλου

Ούτε σκέψη για αναγκαστική σίτιση

Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους μας

Αναδημοσίευση από Athens Indymedia


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ