Η κατάληψη Terra Incognita (Θεσσαλονίκη) συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες του κολαστηρίου της Πέτρου Ράλλη, ενώ διοργανώνει και bar οικονομικής ενίσχυσης για την Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την Πέτρου Ράλλη (όπως αναφέρονται στην αφίσα) θα γίνει την Τρίτη 4/8 και την Πέμπτη 6/8, από τις 18:00 μέχρι και τις 20:00.

Terra Incognita

Αφίσα για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για Πέτρου Ράλλη

Ταυτόχρονα, η κατάληψη Terra Incognita διοργανώνει Bar οικονομικής ενίσχυσης της Αυτόνομης Ομάδας Δασοπροστασίας, την Πέμπτη 6/8:

Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας

Αφίσα του Bar Οικ. Ενίσχυσης για την Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας

Η Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας είχε δημοσιεύσει το εξής κάλεσμα για ενίσχυση:

Σύντροφοι και συντρόφισσες,από το 2017 ξεκινήσαμε με κοινά αντιφασιστικά χαρακτηριστικά να παρεμβαίνουμε στην περιοχή της Κορινθίας,δίνοντας τη βοήθειά μας σε δεκάδες πυρκαγιές. Οι περιοχές που χρειάστηκε να παρέμβουμε ήταν οι εξης: Κατακάλι,Κινέτα,Λουτράκι,Περαχώρα ,Πίσια,Σουσάκι,Αθίκια,Σοφικό,Χιλιομόδι κ.ά.Με όπλο την αυτοοργάνωση κι αυτοεκπαίδευση προσπαθούμε χωρίς ιδιοτέλεια για το καλύτερο προς τη φύση.Με στόχο πάντα την προστασία της χλωρίδας και πανίδας συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε δασικές καταστροφές ,έξω από θεσμικούς παράγοντες, κονδύλια και τοπικούς συλλόγους.Μέσα σ’ αυτά τα τρία χρόνια είχαμε αρκετούς τραυματισμούς,ελλείψεις εξοπλισμού αλλά και έμψυχου δυναμικού της ομάδας.Η ανάγκη για ενίσχυση αποτελεί κομβικό σημείο για τη συνέχειά μας.Χρειαζόμαστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε άτομο που συμμετέχει. Συγκεκριμένα οι ελλείψεις με σειρά προτεραιότητας ειναι: αλοιφές για εγκαύματα,αντιπυρικές κουβέρτες, ασφυξιογόνες μάσκες δύο φίλτρων( μύτης-στόματος),αντιπυρικά γάντια ,πυροσβεστικά κράνη και βραδυκαυστο ρουχισμό.

Είναι γνωστό ότι τα Γεράνεια ,η Ζήρεια κι άλλες δασικές εκτάσεις της περιοχής απειλούνται κάθε χρόνο από εμπρησμούς αλλά και λεηλασία από το κεφάλαιο.

Εμείς θα σταθούμε απέναντι στην καταστροφή της φύσης με όποιο τρόπο μπορούμε!

Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας
autonomhod@gmail.com

 

 

***Είναι σημαντικό να συνεχίζονται οι δράσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης  και εν μέσω καλοκαιριού, καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων της τάξης μας και των υποδομών του κινήματος δεν πάνε διακοπές.***


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ