Στις 7 του Οκτώβρη ο αντιφασισμός κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, του Seleof

Στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο Αθηνών η αστική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει την απόφαση της δίκης των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια δικαστηρίων. Η απόφαση θα αφορά την εν ψυχρό δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, καθώς και μία σειρά άλλων υποθέσεων δολοφονικών επιθέσεων όπως εκείνη τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ. Ως αναρχικοί και με ταξική συνείδηση δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το αποτέλεσμα της δίκης. Για τρεις βασικούς λόγους.

1) Το αστικό δίκαιο δεν είναι παρά μέρος ενός μηχανισμού που λέγεται κράτος, και που δομήθηκε και υπάρχει μετά την Γαλλική επανάσταση για να θεμελιώνει την οικονομική ανισότητα και να διασφαλίζει την ταξική εκμετάλλευση των προλετάριων από τους αστούς. Το κράτος λοιπόν και η αστική τάξη γεννάνε, τροφοδοτούν το φασισμό, και καταφεύγουν σε αυτόν αν υπάρξει ανάγκη, αν δηλαδή οι κοινωνική βάση δημιουργεί έντονες αντιστάσεις και αγώνες σε περιόδους έντονης υπερ-συσσώρευσης κεφαλαίου και αναδιάταξης του. Βάση αυτού το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του κράτους και του κεφαλαίου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και από το αν έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο μόρφωμα στο να παίξει κάποιο ρόλο ξανά ή όχι. Η απόφαση δεν θα βασιστεί σε καμία περίπτωση στο δίκαιο όπως αυτό ορίζεται από την κοινωνική βάση, όχι νομικά.

2) Στο ποιο ειδικό, και την εδώ δική μας πολιτική συγκυρία δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι ότι το κράτος θέλει να φυλακίσει ακροδεξιούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την βοήθεια των ΜΜΕ, περνάνε καθημερινά νόμους που διευκολύνουν την επέλαση του κεφαλαίου (εργασιακά – εκμετάλλευση φυσικών πόρων- εξοπλισμοί) με μία παράλληλη προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας από τα πάνω. Η ΝΔ πλέον μέσα της έχει και πάλι ένα πολύ μεγάλο πυρήνα ακροδεξιών που εκφράζονται καθημερινά από τα τηλεοπτικά παράθυρα χωρίς να ενοχλείται κάποιος, ενώ παράλληλα θεμελιώνεται όλο και καλύτερα ένα κράτος καταστολής και τρομοκρατίας με συνεχείς προσλήψεις μπάτσων, μεγάλες αγορές εξοπλισμού χημικών και οχημάτων για την ΕΛΑΣ, νομοσχέδια απαγόρευσης διαδηλώσεων και απεργιών. Υπάρχουν ήδη πολλές περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας που δεν ενοχλούν το κράτος. (από την περίπτωση του Μάγγου μέχρι την πλατεία στην Ορεστιάδα ή το τριήμερο της εισβολής των ΜΑΤ στην Λέσβο και την Χίο). Όταν λοιπόν υπάρχει μία οργανωμένη κρατική προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, πως μπορούμε να ελπίζουμε στην καταδίκη ακροδεξιών από το ίδιο το κράτος;

Επιχειρήματα όπως αυτό που λένε ότι είναι μία ευκαιρία για τον Κούλη να δείξει ένα ποιο φιλελε προφίλ και να κρατήσει αποστάσεις περνώντας μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος του, δεν ευ σταθούν σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα που το μοναδικό μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μηδενική ανοχή και συνεχή πίεση σε όλα τα πεδία, που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν έστω και δικαστική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα της χώρας.

3) Δεν θα πρέπει να υποτιμάται το ιστορικό της οργάνωσης και το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος πάντα διαφεύγει των ποινικών του ευθυνών εδώ και 40 χρόνια (!) έχοντας μεγάλες πλάτες στο βαθύ κράτος. Από την μέρα που έκλεβε εκρηκτικά από στρατόπεδα και έβαζε βόμβες την δεκαετία του 70′ μέχρι τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Κουσουρή το 1998, που «έδωσε τον συναγωνιστή του», οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες. (Υπάρχει το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο “Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής” για όποιον θέλει να διαβάσει το ιστορικό των ναζί δομημένα) Σε όλα τους τα εγκλήματα, σε όλες τους τις ενέργειες, στην καλύτερη έπεσαν στα μαλακά.

Επειδή λοιπόν δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ποιόν του αστικού δικαίου απέναντι σε φασίστες (γιατί απέναντι σε αναρχικούς και λοιπούς επαναστάτες το ξέρουμε καλά) γι αυτό τον λόγο στις 7 του Οκτώβρη έξω από το εφετείο θα είμαστε όλοι εκεί. Ακόμα και οι πέτρες.

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι και φροντίζουμε πολύ καλά γι αυτό. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αντιφασιστικό και αποφασιστικό ρεύμα που περιμένει να εκφραστεί εκείνη την μέρα. Ως αναρχικοί πιέζουμε με ότι δύναμη διαθέτουμε στην όξυνση του.

Την ημέρα εκείνη θα χαμογελάσουμε ξανά, θα δούμε στα πρόσωπα μας εκείνα τα στιγμιαία αλλά ωραία χαμόγελα που έχει ο δύσκολος ανήφορος αυτού είναι ταγμένος στον αγώνα για την ανθρώπινη χειραφέτηση, στον αγώνα για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

Αν προσπαθήσει το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει την υλοποίηση της μεγαλύτερης αντιφασιστικής συγκέντρωσης από το 1974 και μετά, προβαίνοντας σε ένα πρωτοφανές όργιο ενεργειών προς πολλές κατευθύνσεις, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να ρίξει λάδι στην φωτιά. Κάθε κρατική βλακεία ευπρόσδεκτη.

Στις 7 του Οκτώβρη λοιπόν ο αντιφασισμός στην Ελλάδα θα κάνει την δική του επίδειξη δύναμης, και όλο αυτό με ένα και μόνο στόχο. Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην μητέρα όλων των αντιφασιστών, στην Μάγδα Φύσσα. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου, θα είμαστε όλοι στο δρόμο εκεί που μόνο εκεί τσακίζεται ο φασισμός.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ