Νικολάου

Δυο συλλήψεις έξω από το γραφείο της Σ. Νικολάου: Κείμενο των συλληφθέντων και καλέσματα αλληλεγγύης

από | 15 Δεκ, 2020

Δυο συλλήψεις έξω από το γραφείο της Σ. Νικολάου: Κείμενο των συλληφθέντων και καλέσματα αλληλεγγύης

Σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη παρέμβαση με τρικάκια έξω από το σπίτι και το δικηγορικό γραφείο της Γ.Γ. αντι-εγκληματολογικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Κατά την παρέμβαση πραγματοποιήθηκαν 2 προσαγωγές συντρόφων από την προσωπική φρουρά της Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής, οι οποίες στην συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι δυο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ, από όπου και συνέταξαν κείμενο σχετικά με την υπόθεσή τους:

Κείμενο των 2 συλληφθέντων από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Σημερα 15/12 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση έξω από το γραφείο της γενικής γραμματέως “αντί”εκληματικης πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Οι αστυνομικοί που την προστατεύουν για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες.

Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις έγκλειστες. Αποτελεί ένα ακόμη λαμόγιο που παρασιτεί σε βάρος του λαού εισπράττοντας χρήματα από μίζες και υπερτιμολογήσεις προϊόντων που προορίζονται για τις φυλακές. Αποτελεί τίτλο τιμής για εμάς να μας κάνει μήνυση επειδή μέσα από την παρέμβασή μας αναδείξαμε την αλήθεια. Η Σ. Νικολάου έδωσε την εντολή να κατασταλεί η εξέγερση στις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Τα ματ εισέβαλαν στην φυλακή και χτύπησαν τις κρατούμενες κραδαίνοντας τα γκλομπ τους στο κεφάλι επιληπτικής κρατούμενης. Εάν αυτό δεν αποτελεί απόπειρα δολοφονίας τότε τι αποτελεί; Μήπως τα τρικάκια έξω από το πολιτικό της γραφείο;

Πριν λίγες μέρες στις φυλακές Δομοκού 35χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο συγκεκριμένος μάλιστα βρέθηκε στη φυλακή για χρέη. Ήταν ένας από τους χιλιάδες που βρίσκονται στην φυλακή για μικροαδικήματα, ένας από τους χιλιάδες που δεν άντεξε το ασφυκτικό περιβάλλον του εγκλεισμού και αυτοκτόνησε.

Εάν η Νικολάου “άκουγε” τους κρατούμενους που ζητούσαν αποσυμφόρηση των φυλακών για ευπαθείς ομάδες, μωρομάνες, χαμηλές ποινές, ηλικιωμένους κ.τ.λ. ο συγκεκριμένος κρατούμενος σήμερα θα βρισκόταν στη ζωή. Εάν η Νικολάου και το υπουργείο της προχωρούσαν σε αποσυμφόρηση των φυλακών, σε αναβάθμιση του ιατρικού προσωπικού στις φυλακές, σε μέτρα προστατευτικά για τις ζωές των φυλακισμένων απο τον covid 19, σήμερα δεν θα θρηνούσαμε θύματα στη Λάρισα, στα Διαβατά και σε άλλες φυλακές της χώρας.

Ήδη με το ξέσπασμα της πανδημίας, στη Λάρισα στα Διαβατά αλλά και σε όλες τις φυλακές της χώρας οι κρατούμενοι βρίσκονταν κλεισμένοι κατά δεκάδες μέσα σε θαλάμους. Αυτή η συνθήκη με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε σε θανάτους. Και έτσι συνέβη. Οι κρατούμενοι στη Λάρισα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη θανατοπολιτική της Νικολάου και πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση με αίτημα την επίσκεψη του ΕΟΔΥ στη φυλακή και τη διενέργεια μαζικών τεστ στους κρατούμενους.

Αυτός ο αγώνας στάθηκε η αφορμή για να διενεργηθούν μαζικά τεστ και να διαπιστωθεί ότι περίπου 90 κρατούμενοι είναι θετικοί στον covid 19. Ανάμεσα τους ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος ο οποίος ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Η άρνηση επί μήνες να γίνουν τεστ στους κρατούμενους και η παραμονή τους σε πολυπληθείς θαλάμους χωρίς μέτρα προστασίας αποτελεί απόπειρα δολοφονίας. Οι κρατικές δολοφονίες στις φυλακές μέσα στη συγκυρία της πανδημίας έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της σκληρής πίεσης απέναντι στην κοινωνία και σε όσους και όσες συνεχίζουν να αντιστέκονται. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι μετά από αυτή την πανδημία θα ξεσπάσει μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Το καθεστώς προετοιμάζεται για την πιθανότητα ξεσπάσματος μιας κοινωνικής εξέγερσης και θωρακίζει το κατασταλτικό του οπλοστάσιο. Το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στην βουλή και αφορά την αυστηροποίηση των συνθηκών διαβίωσης στην φυλακή και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εγλείστων αποδεικνύει πως για το σύστημα αποτελεί προϋπόθεση οι αντιστάσεις να καμφθούν και οι ζωές των εργαζομένων, των φυλακισμένων, των μεταναστών να συντριβούν ώστε να πληρώσουν οι ίδιοι πάλι το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής

Gabrio Gallοcchio

15 Δεκεμβρίου 2020


Κάλεσμα της Ταξικής Αντεπίθεσης για συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12 ,11:30, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Η πλήρης εγκατάλειψη των κρατουμένων στο έλεος της πανδημίας, ως ‘’πλεονάζων πληθυσμός’’ που πρέπει να αφανιστεί, καταδεικνύει τον δολοφονικό χαρακτήρα της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και της γενικής γραμματέως (αντ)εγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου ειδικά.
Με 3 νεκρούς και εκατοντάδες επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα μέσα στις φυλακές, η Σ. Νικολάου εξακολουθεί και αρνείται οποιαδήποτε υγειονομική πρόληψη και προστασία των κρατουμένων (αποσυμφόρηση, μαζικά τεστ, παροχή καθαριστικών κλπ), επιβάλλοντας επιπλέον κατασταλτικά μέτρα (απαγόρευση επισκεπτηρίων, προαυλισμού και ολοήμερο κλείδωμα στα κελιά κλπ) για την δήθεν αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτή η φασιστικής έμπνευσης τιμωρητική διαχείριση του πληθυσμού των φυλακών εν μέσω πανδημίας, μέσω της δημιουργίας μιας φυλακής μέσα στη φυλακή, της στέρησης των βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, ταυτόχρονα με την υγειονομική επισφάλεια και την μηδαμινή πρόνοια, φέρει την υπογραφή της Σ. Νικολάου.
Ως μια ελάχιστη απάντηση στην εν εξελίξει διαδικασία εξόντωσης των κρατουμένων, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο γραφείο της Σ. Νικολάου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή 2 συντρόφων. Κατ’ εντολή της ίδιας της Σ. Νικολάου, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, με τους συντρόφους μας να οδηγούνται αύριο στο αυτόφωρο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12 ,11:30, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ)


Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου – Τετάρτη 16/12 στις 11:30 Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά από παρέμβαση με τρικάκια στο σπίτι και το δικηγορικό γραφείο της Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής προσήχθησαν 2 σύντροφοι, αφού ακινητοποιήθηκαν από την προσωπική της φρουρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνες στους γύρω δρόμους. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά από μήνυση της ιδίας με τις εξής κατηγορίες: .εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης λήψης αποτυπωμάτων .

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, είναι ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε για αυτήν τη θέση τόσο λόγω των αυταρχικών αντιλήψεων που πρεσβεύει, όσο και λόγω της υπέρμετρης φιλοδοξίας της να αναρριχηθεί στην κυβερνητική ιεραρχία με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν αυτό στοιχίζει τη ζωή σε κάποιους/ες κρατούμενους/ες. Η Σοφία Νικολάου εκφράζει με περίσσιο ζήλο τις πιο ακροδεξιές απόψεις μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το όραμά της για τις φυλακές έχει σαν πυρήνα το πως μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των κρατουμένων, να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά τους, να καταργήσει οποιαδήποτε δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αγώνες και συγχρόνως να παρατείνει τον εγκλεισμό τους.

Η έλλειψη υγειονομικών μέτρων μέσα στις φυλακές λόγω της πανδημίας, τα εκατοντάδες κρούσματα που στοιβάζονται σε θαλάμους – στάβλους, οι νεκροί κρατούμενοι είναι δικό της έργο. Όπως επίσης η μη αποσυμφόρηση των φυλακών, οι απανωτές έρευνες σε κελιά και θαλάμους που συνήθως συνοδεύονται με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς, οι εκδικητικές μεταγωγές φέρουν τη δική της σφραγίδα.

Δικό της “παιδί” είναι και το πρόσφατο νομοσχέδιο, που επί της ουσίας αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση κουτσουρεμένων πλέον αδειών, καθιστά παράλληλα απαγορευτικές τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές, ενώ δημιουργεί υπερεξουσίες για τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που προΐσταται.

Η Σοφία Νικολάου βρήκε το κατάλληλο πόστο για να γεμίσει τις τσέπες της δίνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρείες της επιλογής της για την αγορά αξίας 1,7 εκ ευρώ υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα

Καμία έκπληξη, λοιπόν, ως προς τους λόγους της σημερινής παρέμβασης.

Καλούμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Τετάρτη 16/12 στις 11:30 πμ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες από την παρέμβαση στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


πηγές:

Έφοδος στον Ουρανό

Athens Indymedia

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...