Πολλά θα γραφτούν για τα άθλια πεπραγμένα και την εικόνα των πραιτωριανών της Αστυνομίας να βαράει αδιακρίτως παππούδες και νεολαίους (ανεξάρτητα του οτι κάποιοι μπορεί να είναι βουλευτικοί εκπρόσωποι κοινοβουλευτικού κόμματος, ή απλοί γονείς στην γειτονιά τους) στην επέτειο τιμής στους νεκρούς του πολυτεχνείου. Πολλά θα ειπωθούν για την επι της ουσίας συντριβή του κυβερνητικού σχεδιασμού να επιβάλει πάση θυσία την διασπορά του φόβου και της καταστολής στο κοινωνικό σώμα, πολλοί θα γελάσουν στην θύμηση της εικόνας του υπουργού δημοσίας τάξης στα κανάλια της τηλεόρασης ώρες μετά, σε κατάσταση πανικού και πιθανά εθιστικού σοκ να μην καταφέρνει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλα απλά να διασκεδάζει ώς έμπειρος κωμικός τους καταθλιπτικούς τηλεθεατές.

Όλα αυτά θα ειπωθούν και θα αναπαραχθούν στα μέσα ενημέρωσης και συζήτησης καταθέτοντας την κοινωνική αγανάκτηση, αλλα δεν είναι η για ακόμα μια φορά ανάδειξή τους ο σκοπός αυτής της παρέμβασης.

Προσπαθώντας λοιπόν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μπροστά στον γενικευμένο εξευτελισμό που υπέστη, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ανάμεσα στα άλλα φαιδρά, πως ότι συνέβη, έγινε γιατι το ΚΚΕ ξεγέλασε την διεύθυνση στέλνοντας πλαστά αποπροσανατολιστικά sms.

Υποτίθεται πως ο αριθμός 13033 έχει αποκλειστικά λειτουργία echo για να επιβεβαιώνεται η μετακίνηση. Στο έγγραφο “Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ανορθόγραφο -ξαναχτύπησε η αριστεία του σκοιλ ελικικού) αναφέρεται πως “Όταν ο πολίτης λαμβάνει την απάντηση στο κινητό του τα προσωπικά του δεδομένα είτε διαγράφονται είτε ανωνυμοποιούνται και τηρούνται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς.” Επίσης η αστυνομία υποτίθεται πως δεν έχει καμία πρόσβαση στα δεδομένα αυτά στα οποία έχει πρόσβαση μόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ουσία η αστυνομία παραδέχθηκε δηλαδή ότι ο πολυδιαφημιζόμενος ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ των για υγειονομικούς λόγους αποσταλμένων sms αποτελεί ακόμα μια απάτη, και οτι το κράτος και η κυβέρνηση μέσο του επίσημου κατασταλτικού της μηχανισμού, συνεχίζει να φακελώνει τους πολίτες και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα προς ίδιο όφελος, ώστε να μπορέσει να ελέγχει την κοινωνική κίνηση, τις ατομικές συνήθειες και προσανατολισμούς και συν επακολούθως να διατηρεί τα προνόμιά της, προετοιμάζοντας επιστημονικά την καταστολή πιθανών κοινωνικών αντιδράσεων και αποκομίζοντας ακόμα και οικονομικό όφελος (γιατι όχι άλλωστε), διοχετεύοντας τα στοιχεία στους εμπορικούς της εταίρους ανταποδίνοντας έτσι εν μέρη την υλική υποστήριξη που αυτοί της παρέχουν. Αν αυτό ισχέυι είναι ενάντια στην “Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” και στο GDPR και κάτι τέτοιο επισύρει ποινικές ευθύνες. Υπάρχει βέβαια κι η περίπτωση για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση να διαδίδει fake news για να περισώσει το επικοινωνιακό της προφίλ. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν

Θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κάποιος οτι υπάρχει η παραμικρή ηθική στα κυβερνητικά λόγια και πράξεις, όπως θα ήταν αφέλεια κάποιος να πιστεύει οτι ο μηχανισμός εξουσίας θα απεμπολούσε ένα απο τα βασικά εργαλεία προστασίας του. Το διάτρητο δημοκρατικό πέπλο που με αυτό προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινωνική βάση, δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό του, και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και απο όλον τον κόσμο όπως κατανοητό έχει γίνει απο αυτούς που τον καταπιέζουν..

“Άλλες” συνθήκες άλλα μέσα. Το ΚΚΕ που δεν είναι καν επαναστατικό κόμμα, γιατι επι της ουσίας δεν δίνει κανένα δείγμα οτι επιθυμεί την ανατροπή της καθιστικίας τάξης, αλλα του εναντίων, το έχει κατανοήσει αυτό (και αποπειράθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά) και κατάφερε να κάνει ζημιά στη κυβερνητική εικόνα, μακιγιάροντας επιδέξια το αγωνιστικό του προφίλ. Το ΚΚΕ προσπαθεί να σώσει την ημιθανή του φήμη ως οργανισμός υπεράσπισης των εργατών και τίποτα άλλο. Το κοινωνικό επαναστατικό κίνημα όμως που πραγματικά επιθυμεί να αλλάξει τον κόσμο φέρνοντας ειρήνη, ισότητα και ευημερία για όλους πρέπει γίνει εξίσου αποτελεσματικό στην πρακτική του.

Οργανωμένο στην βάση του και στην επαφή του με το κοινωνικό σύνολο, στρατηγικά συντονισμένο αλλα και ευέλικτο στην πρακτική του, μπορεί να πείσει για την αναγκαιότητα και το εφικτό υλοποίησης των προταγμάτων του. Οι προσπάθειες του παρελθόντος ωριμάζουν και οι προσπάθειες του σήμερα μπορούν να ανθίσουν αρκεί να πλαισιωθούν.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ