Έφοδος της αστυνομίας στο «Σπίτι της Αντίστασης» στην Κωνσταντινούπολη

Η Κρατική Τρομοκρατία Δε μας Λυγίζει

«Είναι προδοσία να μην αντισταθούμε στην καταφρόνια, είπε. Είναι προδοσία να μην προστατεύεις το ψωμί του παιδιού σου και την πατρίδα. Να τα αφήσεις, να πέσουν στα χέρια των ξένων προστατών. Το να μην αντιστέκεσαι στους τυράννους είναι συνεργασία μαζί τους. Το να υποκύπτεις στο φόβο είναι προδοσία».
(İnce Memed 2, Yaşar Kemal)

Τα ξημερώματα της 20ης Νοέμβρη οι δυνάμεις επιβολής του νόμου του φασισμού του ΑΚΡ, πραγματοποίησαν επιχείρηση καθαρής τρομοκρατίας στην περιοχή Κιουτσούκ Αρμουτλού της Κωνσταντινούπολης. Έφοδος πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Αντίστασης», μέσα στη νύχτα με βαριά πολυβόλα όπλα και εκατοντάδες αστυνομικούς, όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος από την Απεργία Πείνας μέχρι Θανάτου και Δικηγόρος του Λαού, Αϊτάς Ουνσάλ. Ο αγωνιστής και Δικηγόρος του Λαού, Αϊτάτς Ουνσάλ, δε συνελήφθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά χρειάζεται θεραπεία σε σταθερά περιβάλλοντα. Κατά την επιχείρηση, αγωνιστές και αγωνίστριες του Λαϊκού Μετώπου συνελήφθησαν, με βασανιστήρια μεταξύ των οποίων και ο Φερχάτ Γκερτσέκ, αγωνιστής που πυροβολήθηκε στην πλάτη το 2008, ενώ μοίραζε το περιοδικό Γιουρουούς σε γειτονιά της Κων/λης και έκτοτε είναι παράλυτος.

Είναι δυνατόν να πραγματοποιείται επιχείρηση στο σπίτι που μένει για θεραπεία ο δικηγόρος του Νομικού Γραφείου του Λαού, Αϊτάς Ουνσάλ, να μπουκάρουν και να ψάχνουν δεκάδες αστυνόμοι; Να συλλαμβάνουν αγωνιστές με βασανιστήρια και να τους ρίχνουν σε κελιά; Να απαγάγουν από τους δρόμους και τα σπίτια αγωνιστές και αγωνίστριες και να τους πετούν σαν τα τσουβάλια μέσα στα κελιά του κεντρικού Αστυνομικού Κέντρου, Vatan, στην Κων/λη, μην τηρώντας, φυσικά, κανένα μέτρο για την υγεία κανενός;

Στην εποχή της πανδημίας αγωνιζόμαστε και παίρνουμε μέτρα για την υγεία των λαών μας την ίδια ώρα που η ολιγαρχία κάνει ψεύτικες δηλώσεις και δημαγωγεί. Την ίδια ώρα που επιβάλλουν πρόστιμα το ένα μετά το άλλο σε ανθρώπους στο δρόμο για να ντύνουν τα παλάτια τους και δε δίνουν δεκάρα για τη δημόσια υγεία. Εμείς είμαστε μέσα στη ζωή και είμαστε η ίδια η ζωή αυτής της ζωής! Το κράτος το γνωρίζουμε πολύ καλά την ώρα που παρακολουθούμε όλο αυτό το θέατρο για τη δημόσια υγεία.

Ο φασισμός δεν μπορεί να μιλήσει για τη δημόσια υγεία. Όσοι μιλούν για «μεταρρυθμίσεις» μπορούν εύκολα να επιτεθούν στο σπίτι, όπου νοσηλεύεται ένας βετεράνος από απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Οι νόμοι και οι μεταρρυθμίσεις τους, εξάλλου, είναι για να διασφαλίζουν τη νομιμοποίηση του φασισμού. Οι δημοκρατικοί σας λόγοι είναι εντελώς κάλπικοι. Τζάμπα ξοδεύετε σάλιο για να εξαπατήσετε τους ανθρώπους μας μέσα σε αυτό το σύστημα με επιχρυσωμένα λόγια.

Ενάντια σε αυτούς που είναι Εχθροί του Λαού και σπέρνουν Τρομοκρατία ο μόνος δρόμος είναι ο πόλεμος.
Η ίδια η πολιτική μας κίνηση ακυρώνει τις στρατηγικές τους.
Οι Επαναστάτες θα συνεχίσουν να λένε αλήθεια στο λαό.
Η κρίση του φασισμού του ΑΚΡ και του συστήματος όλο και βαθαίνει. Κάθε μέρα ο φασισμός σκοτώνει, αυξάνει τις επιθέσεις του, βασανίζει, φυλακίζει. Μα δε βρίσκει λύσει στις εσωτερικές αντιθέσεις και όλο και βυθίζεται.

Η Νίκη Είναι Κοντά.

Μέσα στην Ευρώπη, τη μαλακή κοιλιά του Ιμπεριαλισμού, η χώρα μας δε θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, αλλά σίγουρα όσο υπάρχουν Επαναστάτες, ο λαός θα βγαίνει από την απελπισία.
Θα συνεχίσουμε να οξύνουμε τις αντιθέσεις και να οργανώνουμε την Επανάσταση.
Ας οργανώσουν μια επιχείρηση. Επίθεση κάθε εβδομάδα…

Η Νίκη είναι Κοντά. Εμείς θα Κερδίσουμε!

Ο Γιασάρ Κεμάλ είπε, «Η αντίσταση στην καταπίεση είναι απιστία σε αυτές τις χώρες», στο μυθιστόρημά του, ο Αδύνατος Μεμέντ «Δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον τρόμο, δεν θα φοβόμαστε».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ
Δε Θα Υποκύψουμε στην Κρατική Τρομοκρατία
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας
Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο – τομέας Ελλάδας

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ