Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά! Στηρίζουμε την απεργία στις 26/11

από | 25 Νοέ, 2020

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά! Στηρίζουμε την απεργία στις 26/11. Από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Ο κρατικός και καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός είναι αποφασισμένος να διευρύνει ακόμα περισσότερο το ταξικό χάσμα μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, για την οικονομική ανασυγκρότηση και την κερδοφορία των καπιταλιστών. Οι κυρίαρχοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με κυνικό τρόπο το μούδιασμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που βλέπουν ότι πέρα από την εργασία τους (όσοι έχουν εργασία, καθώς σημειώθηκαν αναρίθμητες απολύσεις και παύσεις συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι δείκτες της ανεργίας να εκτοξευθούν ακόμα ψηλότερα) υποτιμάται η υγεία τους και εν τέλει απαξιώνεται η ίδια η ζωή τους. Η κρατική ενίσχυση αφορά αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους του τουρισμού και τους μεγαλοκλινικάρχες που θησαυρίζουν τυχοδιωκτικά από τις μισθωμένες επινοικιάσεις των ιδιωτικών κλινικών τους, τις οποίες η κυβέρνηση βαφτίζει με θράσος επιτάξεις. Λεφτά πηγαίνουν με το τσουβάλι στα καθεστωτικά ΜΜΕ, για να συγκαλύπτουν και να ωραιοποιούν την εγκληματική και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης. Ενώ, λοιπόν, ο λαός εξοντώνεται, δαπανώνται τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τα δημόσια ταμεία δηλαδή, για νέες προσλήψεις στρατιωτικών και αστυνομικών, για πολεμικούς εξοπλισμούς. Αυτά είναι λεφτά εις βάρος των λαϊκών αναγκών που προορίζονται για την κρατική καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και την προετοιμασία για τις επικείμενες ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις που αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η επίταση της ταξικής πάλης είναι γεγονός. Εν μέσω πανδημίας, με καθολικό lockdown, περιστολή των διαδηλώσεων και των απεργιών, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε έναν νέο γύρο επιθέσεων απέναντι στους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους απόκληρους. Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα τα κοράκια των τραπεζών θέλουν να καταφέρουν θανάσιμο χτύπημα στην πρώτη κατοικία και στο καθολικό και αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στη στέγαση, που είναι βασική προϋπόθεση για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε ανθρώπου.

Το επόμενο χτύπημα που μεθοδεύει η κυβέρνηση έχει στόχο τα εργασιακά δικαιώματα, περαιτέρω υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την υπονόμευση και την περιστολή της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Βρούτση που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση θεσμοθετεί την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δημιουργεί τις συνθήκες που απαιτεί το κεφάλαιο για την επικερδή παραγωγική ανασυγκρότησή του. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο πρόκειται να εντείνει με ακόμα πιο δυσβάστακτους όρους τον μεσαίωνα της εκμετάλλευσης της μισθωτής μας εργασίας, ρυθμίζοντας τη 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Οι απλήρωτες υπερωρίες θα μπορούν να «εξαργυρωθούν» εν είδει άδειας εντός ενός 6μηνου, ενώ το όριο των νόμιμων ετήσιων υπερωριών θα αυξηθεί στις 120. Πρόκειται να προστεθούν νέοι επιχειρηματικοί κλάδοι που θα λειτουργούν τις Κυριακές, καταστρατηγώντας έτσι την αργία τις Κυριακές για την οποία αγωνίστηκε σκληρά το εργατικό κίνημα. Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίες πρόκειται να μεταβιβαστούν από ‘δω και στο εξής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, με αποτέλεσμα η επίλυση των διαφορών εργασίας-εργοδοσίας να καθίσταται πιο χρονοβόρα από νομική πλευρά και από υλική σκοπιά πιο ευνοϊκή για τα αφεντικά. Τέλος, η κυβέρνηση, κατ’ απαίτηση των καπιταλιστών, φιλοδοξεί να θέσει σε ακινησία την ταξική συνδικαλιστική δράση των εργατών, δρομολογώντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών εργατών μέσω της απογραφής τους στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο. Συνεπώς, δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στις οργανώσεις που θα έχουν εγγραφθεί στα νομοθετημένα ψηφιακά μητρώα. Τα συνδικαλιστικά όργανα θα αναγκάζονται, βάσει του κατατεθειμένου προς ψήφιση νομοσχεδίου, να αποφασίζουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρακώλυση της αγωνιστικής τους κατεύθυνσης, την αποσυσπείρωση των εργαζομένων και την περαιτέρω γραφειοκρατικοποίησή τους. Η απόφαση για απεργία, επομένως, θα λαμβάνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε κλάδους που ορίζονται ως κρίσιμοι για το κοινωνικό σύνολο (Δημόσια, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ) επιβάλλεται η εργασία τουλάχιστον του 40% των εργαζομένων, που θα λειτουργεί ως «προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας», σε περίπτωση απεργίας.

Η έκθεση του τεχνοκράτη οικονομολόγου Πισσαρίδη προμηνύει τις επόμενες επιθέσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση ενάντια στην εργατική τάξη, καθώς ο πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια πως οι προτάσεις της έκθεσης αποτελούν τα απαιτούμενα βήματα για το ξεπέρασμα των αγκυλώσεων που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η έκθεση που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» κωδικοποιεί τις επιταγές τις αστικής τάξης και τις επικείμενες μεταρρυθμιστικές στοχεύσεις της κυβέρνησης. Με άξονα την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του διεθνούς οικονομικού ανταγωνισμού η έκθεση αυτή προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση των μεικτών αποδοχών των εργαζομένων (μείωση του μισθού τους δηλαδή, μέρος του οποίου αποτελούν και οι ασφαλιστικές εισφορές). Το κράτος και η εργοδοσία αποσύρονται βαθμιαία από την ασφάλιση των εργαζομένων, η οποία πλέον καθίσταται ατομική υπόθεση. Από 1/1/2021 οι ασφαλιστικές εισφορές πρόκειται να μειωθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ήδη είχαν μειωθεί κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2019. Προβλέπεται, επίσης, μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021. Ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σαφώς από οργανισμό στήριξης και προστασίας των ανέργων σε οργανισμό χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και εξεύρεσης φτηνού εργατικού δυναμικού. Αυτήν τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 1.100.000 . Μόνο το 16% εξ αυτών λαμβάνει ισχνό επίδομα 200-499 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 875.000 άνεργοι βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, μάλιστα, προβλέπει μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας από 2.148.000.000 σε 1.328.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, όμως, αυξάνεται το κονδύλι των προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης που ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Από 453.000.000 αυξάνεται στα 500.000.000 ευρώ για το 2021. Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει, επίσης, μείωση 600.000.000 για τις ανάγκες της υγείας! 2.067.000.000 ευρώ θα περικοπούν από τις συντάξεις. Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής η κυβέρνηση πετάει και κάποια ελάχιστα ψίχουλα στους φτωχούς, για να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στην αθρόα κρατική επιχορήγηση, διάσωση και φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι, οι εισφορές των μισθωτών που παίρνουν βασικό μισθό θα μειωθούν κατά 8 ευρώ τον μήνα, όσοι παίρνουν 800 ευρώ τον μήνα θα έχουν μηνιαία μείωση 13 ευρώ στις εισφορές τους, ενώ όσοι παίρνουν 1000 ευρώ τον μήνα θα δίνουν 16 ευρώ λιγότερα τον μήνα για τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που 12% των εργαζομένων αμείβεται με 200 ευρώ τον μήνα!

Η έκθεση Πισσαρίδη διατείνεται πως συντάχθηκε με σκοπό την τόνωση της αγοράς εργασίας και τη διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος για προσλήψεις εργαζομένων. Το πλάνο της επιτροπής Πισσαρίδη προβλέπει, επιπλέον, την τροποποίηση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας, ώστε να χορηγείται για 6 μήνες και όχι για έναν χρόνο. Τους επόμενους 6 μήνες θα καταβάλλεται κάποιο χρηματικό ποσό σε όσους συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, αφού πρώτα αξιολογηθούν θετικά από κάποιο ΚΕΚ. Λοιπά επιδόματα θα πρέπει να περικοπούν και να συγχωνευθούν. Ταυτόχρονα μεθοδεύεται η επιβολή κεφαλαιοποιητικού συστήματος για τις επικουρικές συντάξεις, αναπροσαρμογή του συστήματος υπολογισμού των κύριων συντάξεων και παύση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Το ύψος του κατώτατου μισθού θα καθορίζεται από συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, οι απολύσεις θα απελευθερωθούν με πρόσχημα λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας, οι άδειες μητρότητας θα περιοριστούν στον δημόσιο τομέα και το κόστος τους δε θα βαραίνει πλέον τις επιχειρήσεις παρά μόνο το κράτος. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη έκθεση πιέζει προς την κατεύθυνση της υπαγωγής της ανώτατης εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς και στην εκπόνηση πανεπιστημιακών ερευνών για λογαριασμό εταιρειών, όπως και στην επιτάχυνση των δημόσιων έργων με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.

Οι συντεταγμένες και οι στοχεύσεις της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση είναι σαφής τόσο από το εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, όσο και από την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, την οποία υιοθετεί πλήρως η κυβέρνηση, καθώς αποτυπώνει τον στρατηγικό πυρήνα της πολιτικής της. Συνιστούν βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, τους φτωχούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους και στα ταξικά τους συμφέροντα. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την υγεία, τη διαβίωση και την επιβίωση του λαού. Ενεργεί αποκλειστικά με άξονα την εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Η εργατική τάξη, παραγωγικά ενεργή και μη, δεν μπορεί να κοιτά, όμως, αποσβολωμένη. Απέναντι στον επιβαλλόμενο εργασιακό μεσαίωνα, την εντεινόμενη φτώχεια και την ανέχεια, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, οφείλουμε να ορθώσουμε συλλογικά τις ταξικές μας αντιστάσεις. Να πυκνώσουμε τις τάξεις της προλεταριακής και λαϊκής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, συμμετέχοντας σε σωματεία, εργατικές επιτροπές, φοιτητικά σχήματα και συνελεύσεις γειτονιάς. Με γνώμονα την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και την αλληλεγγύη να μπλοκάρουμε τις επιθέσεις που μεθοδεύουν το κράτος και τα αφεντικά, προασπίζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των αγώνων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στις 26/11. Η αντίσταση και ο αγώνας είναι μονόδρομος! Τώρα θα πρέπει να λογαριαστούμε με την αστική εξουσία!

Την Τετάρτη 25/11 αναρτήσαμε πανό, ρίξαμε τρικάκια και γράψαμε συνθήματα στην Άνω Τούμπα, την Τριανδρία, τη Νεάπολη, στο κέντρο και στην Αγίου Δημητρίου για την προπαγάνδιση και τη στήριξη της απεργίας στις 26/11.

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ – ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ – ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ – ΑΜΕΣΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ COVID-19 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
e-mail επικοινωνίας: lib_thess@hotmail.com
blog: libertasalonica.wordpress.com

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

«Οι Πειρασμοί της Αγροτικής Δημαγωγίας»

«Οι Πειρασμοί της Αγροτικής Δημαγωγίας» Ⅰ Πριν από πολλά χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, το 1931 είχε κυκλοφορήσει η πρωτοποριακή, για την εποχή της, μελέτη του Κ(ωνσταντίνου) (Δημητρίου). Καραβίδα με τίτλο «Αγροτικά» και υπότιτλο «Μελέτη Συγκριτική». Το «επίμετρον Δ΄»...

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ)

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ) Αναβλήθηκε η αυτόφωρη δίκη των 49 ατόμων για τις 29 Μαρτίου. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στις...

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα για την σημερινή πρόταση της εισαγγελίας και την παράταση της κράτησης τους. "Μετά από πρόταση της εισαγγελίας, η κράτησή μας παρατάθηκε και τη σημερινή μέρα, καθώς μάλιστα μας...

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Οι συντονιστικές επιτροπές των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού και Γεωλογικού καταγγέλλουν πως μετά την επιχείρηση εκκένωσης της φοιτητικής κατάληψης του κτιρίου, οι...

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και 3 συλλήψεις (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24 https://youtu.be/bPcPsKvRs8M Το Σάββατο ήταν μια καλή μέρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στη νοικοκυρεμένη Ελλάδα 2.0. Πέρα από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας Γιατί η efood με κέρδη 55,1 εκ. ευρώ δίνει τον κατώτατο βασικό μισθό στους διανομείς και δεν υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Διεκδικούμε: Αυξήσεις στους μισθούς Επίδομα επικινδυνότητας / γάμου / πολυετίας Η...

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ Ανακοίνωση εξέδωσαν μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ τα 49 συλληφθέντα άτομα από την κατασταλτική επιχείρηση και την εισβολή της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών...

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Με διμοιρίες ΜΑΤ και τη συνδρομή ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) στο ΑΠΘ. 49 άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΘ. Για μια ακόμα...

Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο Σήμερα στις 16/3, στα πλαίσια ημέρας επανοικειοποίησης του Πλατάνου που πραγματοποιούνταν από τον σύλλογο φυσικού ,στο βιολογικό του ΑΠΘ και ενώ το τμήμα φυσικού, όπως και άλλα τμήματα της ΣΘΕ τελούσε...

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: ΤΡΙΤΗ 19...