Η εξέγερση του 2008 ξέσπασε μετά τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σε όλη την χώρα, άνθρωποι της τάξης μας βγήκαν στον δρόμο το ίδιο κιόλας βράδυ. Μέσα σε λίγες ώρες κινητοποιήσεις ξέσπασαν σε όλες τις πόλεις. Η εξέγερση του 2008 έφερε αμφισβήτηση, έφερε στο προσκήνιο ερωτήσεις και συνέβαλε στη δημιουργία δομών σε όλη την χώρα. Δώδεκα χρόνια μετά, αφού έχουν μεσολαβήσει οικονομικές κρίσεις και στο τώρα βιώνουμε μια νέα υγειονομική/οικονομική κρίση παρατηρούμε την αμηχανία του κόσμου, την φτωχοποίηση και την όλο και αυξανόμενη καταστολή του κράτους. Ο μπάτσος δολοφόνος Κορκονέας πυροβόλησε και δολοφόνησε πριν 12 χρόνια στους δρόμους των Εξαρχείων. Με τα χρόνια που έχουν περάσει, κάποιοι μπορεί να ξέχασαν, άλλοι να κουράστηκαν, όμως ακόμη κόσμος του κινήματος και κάθε άτομο που παλεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής του, συνεχίζει με την μνήμη σαν όπλο να μάχεται και να αντιστέκεται. Πιστεύουμε πως η οργάνωση και η οργανωμένη απάντηση σε κάθε λογής καταστολή είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να κάνεις τις ζωές μας λίγο καλύτερες.

Με αφετηρία την 17η Νοέμβριου και με πρόσχημα την πανδημία, η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, χρωματίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με χουντικά χρώματα.

Σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2020 με την ίδια απαγόρευση σε ισχύ, επιλέξαμε να αναρτήσουμε πανό πλησίον του ΑΤ Χαλκίδας σαν συμβολική κίνηση. Επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στις πόλεις και στα χωρία, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο παρά  τις απαγορεύσεις. Η επαρχία δυσκολεύεται αλλά δεν ξεχνάει. Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές στους ντόπιους μπάτσους ότι οι δολοφονίες, οι ξυλοδαρμοί και οι διώξεις των ανθρώπων μας δεν περνάνε στον βρόντο. Από τα Σεπόλια ως την Ξάνθη και από την Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη, υπάρχουν άνθρωποι παντού που παλεύουν για κάτι καλύτερο και δε θα σταματήσουν να μάχονται με κάθε τρόπο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΩΝ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ