Απαγωγή-μεταγωγή Κουφοντίνα στον Δομοκό. Λίγες μέρες μετά την εκδικητική απαγωγή-απέλαση του αναρχικού συντρόφου Ερολ, έρχεται να προστεθεί και η αιφνιδιαστική απαγωγή-μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Δομοκό. Η Νέα Δημοκρατία αψήφησε ακόμη και τον ίδιο τον φωτογραφικό νόμο “Κουφοντίνα” που ίδια ψήφισε πρόσφατα.

Η ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε για ακόμη μια φορά να δώσει το δίκο της σόου αφού μαζεύτηκαν δεκάδες μπάτσοι με αυτόματα στα χέρια. Ενεργοποιήθηκαν ασφαλίτικα,τζιπ και περιπολικά για έναν άοπλο πολιτικό κρατούμενο που έχει πάρει 6 άδειες τηρώντας όλους τους όρους. Δεν του επέτρεψαν να πάρει ούτε τα προσωπικά του αντικείμενα του και τον ανάγκασαν να μπει κατευθείαν στη κλούβα. Ο Κουφοντίνας μετά από σθεναρή αντίσταση κατάφερε να συλλέξει λίγα αντικείμενα ενώ τα υπόλοιπα έμειναν στην Κασσαβέτεια.

Ως γνωστόν ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας,καθώς όταν τελείωσαν οι δίκες της 17Ν δεν είχε μπεί στο ποινικό κώδικα η έννοιας της τρομοκρατίας(δηλ άρθρο 187 Α).Φυσικά δεν δίστασαν να τσαλαπατήσουν για ακόμη μια φορά νόμο που οι ίδιοι πέρασαν.

«Απαγορεύεται η μεταγωγή ή η παραμονή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας».

 Στη ΝΔ (όπως συμβαίνει για τις αστικές εξούσιες) δεν νοιάζονται για το τι λέει ο νόμος αλλά το ποιον εννοούν πραγματικά όταν τον κατασκευάζουν.

«Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το νόμο τους, λοιπόν, έπρεπε να μεταχθεί εκ νέου στον Κορυδαλλό. Αυτοί, όμως, για να είναι ο Κουφοντίνας και πάλι μακριά από την οικογένειά του (αλλά σε κλειστή και όχι αγροτική φυλακή), τον μετήγαγαν στον Δομοκό.

Μέσα και έξω από τις φυλακές είναι ευδιάκριτη το μένος της Νέας Δημοκρατίας προς τον κόσμο του αγώνα. Στόχος της η ευθεία σύγκρουση προς το ανταγωνιστικό κίνημα κι η μόνιμη εγκαθίδρυση καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Την ίδια ώρα που το κράτος δεν διστάζει να αμελήσει ακόμα και το ίδιο του το σύνταγμα απαγορεύοντας τις συναθροίσεις των 4 και άνω στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, την ίδια ώρα έρχονται φωτογραφίες από χριστουγεννιάτικους συνωστισμούς . Την ίδια ώρα που επιτίθεται και συλλαμβάνει συντρόφους , την ίδια ώρα απαγάγει και βασανίζει συντρόφους πίσω από τα σίδερα!

Να μη μείνει τίποτα αναπάντητο

Απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε είναι καιρός να ξανά πιάσουμε το νήμα των αγώνων και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Απέναντι στη λογική “Τhere is no alternative”  (δεν υπάρχει εναλλακτική) να εμπνευστούμε από τους αγώνες του παρελθόντος αλλά και από τις εξεγέρσεις που συμβαίνουν σε διεθνές κλίμακα. Να αγωνιστούμε παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας. Μέσα από τους αυτοοργανωμένους, συλλογικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα συμφέροντα μας. Να μην επιτρέψουμε στην περαιτέρω καταπάτηση των ζωών μας. Να σταθούμε απέναντι σε παζάρια ,συμβιβασμούς και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Ας είμαστε σίγουροι πως η συλλογική-ταξική αυτοάμυνα  και η αλληλεγγύη στο τέλος θα κερδίσουν. Είναι πιο ισχυρές από το οτιδήποτε.