Η απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης του Οτζαλάν συνεχίζεται στο Κομπάνι

Καθώς η απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι κρατούμενοι ενάντια στις συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτζαλάν έφτασε στην 41η ημέρα, παράλληλα μια άλλη απεργία πείνας διεξάγεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικογενειών Μαρτύρων του Κομπάνι. Μια απεργία που διεξάγεται εδώ και 4 ημέρες υποστηρικτικά στον αγώνα των κρατουμένων, αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του ηγετικού μέλους της DTK, Leyla Güven.

Οι σκηνές των απεργών πείνας στην πλατεία Martyr Egid, στο κέντρο του Κομπάνι, πλαισιώθηκαν από σημαίες του Συλλόγου Οικογενειών Μαρτύρων, φωτογραφίες του Οτζαλάν, σημαίες της συνομοσπονδίας γυναικείων οργανώσεων της Ροτζάβα και πανό αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων. Μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επισκέπτονται τις σκηνές των απεργών καθημερινά, ενώ τo παρόν τους έδωσαν σήμερα η Επιτροπή Υγείας, το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κομπάνι και το Τοπικό Συμβούλιο του Κομπάνι.

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι: «Η αντίσταση μας εμπνέεται απο το έργο του Οτζαλάν».

Ένας εκ των εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου του Κομπάνι, τόνισε την αναγκαιότητα της συστράτευσης των δυνάμεων ενάντια στις αντι-κουρδικές πολιτικές. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η καταπολέμηση του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας συνεχίστηκε χάρη στο έργο του Οτζαλάν που ώθησε τον κουρδικό λαό να αντισταθεί και να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του Κουρδιστάν.

Η απεργία πείνας θα συνεχιστεί έως τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: ANF NEWS

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ