ανατομία

Κυβερνητική Ανατομία: Νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, χριστιανοταλιμπάν, ψεύτες και δολοφόνοι

από | 7 Ιαν, 2021

Κυβερνητική Ανατομία: Νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, χριστιανοταλιμπάν, ψεύτες και δολοφόνοι

Κύριος σκοπός μου σε αυτό το κείμενο είναι να αναδείξω τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία που συνθέτουν αυτό το σιχαμερό κατασκεύασμα που ονομάζεται Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι θα έβγαινε στην επιφάνεια αν ανοίγαμε αργά-αργά, βασανιστικά και με μπόλικο σαδισμό αυτό το σάπιο σώμα -όχι του Μάμρα του Παντοτινού, αλλά της τρέχουσας ελληνικής Κυβέρνησης;

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε πολλές φορές να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια σχετικά με την φύση αυτού του τερατουργήματος και τους σκοπούς του. Είμαστε όμως σε μια θέση που πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη συχνότητα και πυκνότητα, καθώς το μονοπώλιο του κυβερνητικού και του ευρύτερα αστικού λόγου στα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθεί -και ως έναν μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει- να πνίξει οποιαδήποτε ριζοσπαστική αντιπολιτευόμενη φωνή που δεν προέρχεται από την ακροδεξιά και τους ψεκασμένους. Αυτούς τους αφήνει να υπάρχουν αλλά και τους θρέφει ως εφεδρεία και πέμπτη φάλαγγα του συστήματος, σε μια πιθανή μελλοντική επαναστατική συγκυρία.

Θα προχωρήσω λοιπόν σε μια μικρή κυβερνητική ανατομία, με βάση πρόσφατα στοιχεία, “αποκαλύψεις” (αλλά και όντως αποκαλύψεις) και γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Δυο ψέματα, δυο μέτρα και δυο (ιδεολογικά) σταθμά

Πρώτον και κύριον, η Κυβέρνηση είπε -και αποδεδειγμένα πλέον- καραμπινάτα ψέματα, δυο φορές τουλάχιστον, σε σχέση με την διαχείριση του lock-down και τις οδηγίες της (δικής της) Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Και τις δυο φορές είτε απέκρυψε το πραγματικό πόρισμα της επιτροπής σαν να μην υπήρχε καν, είτε έφτιαξε ένα νέο, δικό της πόρισμα και το παρουσίασε σαν πραγματικό.

Η μια περίπτωση αφορά την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των εορτασμών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και συνεπακόλουθα για την 6/12), όπου ψευδώς οι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χουντοχουντίδης,  είτε άφησαν να εννοηθεί, είτε το εξέφρασαν ανοιχτά πως υπάρχει πόρισμα από τους λοιμωξιολόγους ότι οι συναθροίσεις αυτές θα θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και άρα πρέπει να απαγορευτούν. Μάλιστα, όλο το κατασταλτικό σχέδιο της ΕΛΑΣ βασίστηκε στην τήρηση αυτής της “οδηγίας”. Μόνο που, όπως φανερώθηκε εν τέλει, τέτοια οδηγία δεν υπήρξε ποτέ.

Με πρόσχημα λοιπόν ένα ψέμα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταστείλει τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις  και διαδηλώσεις (σε ανοιχτούς χώρους, με αποστάσεις και με μέτρα προστασίας) για μια αντιφασιστική, αντιδικτατορική, αντι-ιμπεριαλιστική επέτειο, που σηματοδοτεί την απαρχή της νεότερης πολιτικής ιστορίας της χώρας. Και φυσικά, έπραξε το ίδιο δυο εβδομάδες μετά στην επέτειο της 6ης Δεκέμβρη, την επέτειο μιας κρατικής δολοφονίας, την οποία ακολούθησε αντικρατική και αντικατασταλτική εξέγερση. Ο τρόπος δε που επέλεξε να καταστείλει τους ανθρώπους που αποφάσισαν να αγνοήσουν αυτές τις ολοκληρωτικού τύπου απαγορεύσεις ήταν η ωμή βία, οι συλλήψεις και -ω, τι ειρωνεία- το στοίβαγμα ανθρώπων σε συνθήκες υγειονομικής βόμβας, είτε πριν, είτε μετά την προσαγωγή τους. Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις καταστολής, προφανώς ενήμερες πως πρόκειται περί μιας μεγάλης φάρσας (;) δεν τηρούσαν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα αυτο-προστασίας και συναγελάζονταν χαλαρά ανά δεκάδες σε πεζοδρόμια κλπ.

ανατομία

ανατομία

Συνεχίζουμε την ανατομία μας με το δεύτερο καραμπινάτο και αποδεδειγμένο ψέμα. Μισό μόλις μήνα πριν την 17/11, στην Θεσσαλονίκη υπήρχε ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Σε αυτή την γιορτή είναι συχνό και παραδοσιακό φαινόμενο ο συνωστισμός διαφόρων χριστιανοταλιμπάν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, για να κάνουν τα γνωστά: να προσκυνήσουν και να φιλήσουν σαλιωμένες εικόνες και να γλείψουν κουταλάκια που έχουν αλλάξει εκατοντάδες στόματα. Η Κυβέρνηση ήξερε ότι αυτό θα συμβεί και αυτή την χρονιά, εν μέσω πανδημίας, καθώς οι χριστιανοταλιμπάν και οι ρασοφόροι αρχηγοί τους έχουν το χαρακτηριστικό γνώρισμα να μην υπακούν σε ορθολογικά επιχειρήματα, αν δεν προέρχονται εκ στόματος του ίδιου του Θεού ή των “εκπροσώπων” του. Οι “εκπρόσωποι” λοιπόν του Θεού δεν είπαν τίποτα, παρά μόνο ένα χλιαρό “τηρήστε κάποια μέτρα, φοράτε μάσκα και κρατείστε αποστάσεις ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΗΤΡΙΟΥ“,  ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, τόσο των πιστών, όσο και των παπάδων, μητροπολιτών κλπ που ήταν παρόντες, έγραψε ακόμη και τα πιο απλά μέτρα στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Αποτέλεσμα της ημέρας ήταν αυτές οι εικόνες:

ανατομίαανατομία ανατομία

Λίγες ημέρες μετά η Θεσσαλονίκη μπήκε, πρώτη από πόλεις τις πόλεις, σε σκληρή καραντίνα. Όσοι είχαμε έστω και λίγη λογική το φωνάζαμε πως οι χριστιανοταλιμπάν θα πάρουν πολύ κόσμο στον λαιμό τους με αυτό το κορονο-πανηγύρι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε πως “έπρεπε να είχαμε βάλει την πόλη σε καραντίνα πιο πριν από τον Άγιο Δημήτριο” αλλά τόνισε πως τότε δεν υπήρχε κανένα πόρισμα των λοιμωξιολόγων που να ζητούσε κάτι τέτοιο. 

Ευτυχώς όμως υπάρχει αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος (τι,όχι;) που ονομάζεται Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είναι  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μας είπε όλη την αλήθεια, μιλώντας (για άλλη μια φορά) σε εκπομπή του ΣΚΑΪ -που επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να του κόψει έναν μισθό, αφού καλύπτει σχεδόν σε καθημερινή βάση το μισό πολιτικό ρεπορτάζ του σταθμού:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Ιδού και το απόσπασμα για του λόγου το αληθές:

Η κυβέρνηση λοιπόν, μετά και από αυτές τις ωμές παραδοχές, συμπεραίνουμε πως αγνόησε τις προτροπές των λοιμωξιολόγων για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, άφησε τα κοπάδια των χριστιανοταλιμπάν να γεμίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης με κρούσματα covid-19 και να την φέρουν στην κατάσταση που είναι σήμερα, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Έβαλε λοιπόν η Κυβέρνηση την εκκλησία πάνω από την δημόσια υγεία, σε ένα ρεσιτάλ ανορθολογισμού, ενώ, όπως είπαμε πιο πάνω, δυο εβδομάδες μετά σκαρφίστηκε ένα χυδαίο ψέμα για να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, οι οποίες από άποψη χώρου και διαχείρισης ήταν πολύ πιο εύκολο να είναι σύμφωνες με τα μέτρα προστασίας.

Φυσικά, αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με την ασυλία που έχει η Εκκλησία από την εν λόγω Κυβέρνηση. Πως να εξηγήσει άλλωστε κανείς το γεγονός ότι οι απλοί πολίτες λαμβάνουν 300αρια πρόστιμα απλώς επειδή περπατάνε στον δρόμο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους, ενώ συστηματικά και με πρόγραμμα δεκάδες εκκλησίες ανοίγουν μέσα στην καραντίνα, παρά την απαγόρευση, και κοινωνούν τους πιστούς; Πως γίνεται η αστυνομία που ξέρει πότε θα πάμε να πάρουμε καφέ take away χωρίς χαρτί, ώστε να μας κόψει προστιματάρα, να μην μπορεί να “ανακαλύψει” τα “κόλπα” των τοπικών ενοριών, ενώ γίνονται στο φως της ημέρας; Πως γίνεται η επίσημη Εκκλησία να “κηρύσσει αντάρτικο” για τα Θεοφάνια και να επικαλείται το…”Αυτοδιοίκητό” της και να μην έχουν πέσει καμπάνες στα υψηλά της κλιμάκια, με δικογραφίες και κατηγορίες ενάντια στην δημόσια υγεία, αλλά να τρώνε κάποια λίγα πρόστιμα, έτσι για το θεαθήναι, κάποιοι γραφικοί (αλλά και ακροδεξιοί) που ρίχνουν μόνοι τους τον σταυρό στον Θερμαϊκό; Τι μεγέθους επιπτώσεις αλήθεια είχαν ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος που έκαναν κανονικά αγιασμό στο Αίγιο, πέρα από κάποια τυπικά πρόστιμα που το παπαδαριό μάλιστα βάζει συχνά-πυκνά το εκκλησίασμα να τα πληρώσει ή τα πληρώνει από τις δωρεές τους;

Οι επιλογές αυτές της Κυβέρνησης δεν ήταν ούτε αστοχίες στην διαχείριση, ούτε λαθάκια, ούτε δείγμα ότι δεν ξέρουν τι κάνουν. Οι επιλογές αυτές ήταν ξεκάθαρα ιδεολογικοπολιτικές και έδειξαν το ακροδεξιό, χριστιανοταλιμπάν πρόσημό της και την εναντίωσή της στα νοήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και φυσικά ακόμη περισσότερο σε αυτά της 6/12).

Ταυτόχρονα, η ομολογία του Άδωνι είναι και μια ξεκάθαρη ομολογία ενοχής. Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς λειτουργική δημοκρατία, ακόμη και αστική-κοινοβουλευτική, σε ένα κράτος δικαίου που θέλει να σέβεται τις ίδιες τις αρχές του, σύσσωμη η Κυβέρνηση θα δικαζόταν για εγκλήματα ενάντια στην δημόσια υγεία και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα. Μη πω ότι θα έπρεπε να της αποδοθούν κατηγορίες για μαζικές δολοφονίες, ίσως και εκ προ μελέτης, αφού λειτούργησε βάση σχεδίου (να μην πληγεί η Ορθοδοξία).

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω ψέμματα και αυτά σχετικά με την ποσότητα των εμβολίων που θα προμηθευόταν η Κυβέρνηση, τα οποία από 800.000 ξαφνικά έγιναν 9.000 και αν βάλουμε και στο παιχνίδι την “λίστα προτεραιότητας”, που αντί να περιλαμβάνει τους υγειονομικούς (που πάνε από αναβολή σε αναβολή, γιατί άραγε;), περιελάμβανε εν τέλει το μισό πολιτικό προσωπικό της χώρας και το ένα τρίτο από τα σόγια τους, τότε έχουμε ακόμη μερικά κρατούμενα στις κατηγορίες “ψεύτες” και “δολοφόνοι”.

Η ανατομία του κυβερνητικού νεοφιλελευθερισμού

Σε αυτό το κομμάτι δεν χρειάζεται να πω πολλά. Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα που αναδεικνύουν την νεοφιλελεύθερη εμμονή της Κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Σχετικά συνοπτικά θα αναφέρω την επιμονή της να ανοίξει ο τουρισμός το καλοκαίρι, κίνηση που ουσιαστικά μας έφερε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ενώ -θεωρητικά- είχαμε από μηδαμινά έως ελάχιστα κρούσματα (άλλο ψέμα που ειπώθηκε, το ότι αποκρύφτηκαν 30 διακομιδές με ελικόπτερο από τα νησιά το καλοκακίρι λόγω Covid-19, για να μην πληγεί η εικόνα του τουρισμού). Η επιμονή αυτή φυσικά δεν ωφέλησε κανέναν άλλον επιχειρηματικό κλάδο πέραν των κολοσσών του τουρισμού, αφού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν στην κούρσα των μειωμένων τιμών και της πετσοκομμένης πελατείας. Έτσι, με το άνοιγμα του τουρισμού η Κυβέρνηση έκανε ένα χρυσό δωράκι στα μεγάλα μονοπώλια, όπως η TUI, η οποία μάλιστα εξευτέλισε το ελληνικό κράτος, αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη ουσιαστικά να πάρει πίσω αποφασισμένα υγειονομικά μέτρα, για να μην την χάσει από πελάτη.

Άλλο ακραιφνές παράδειγμα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το δημόσιο σύστημα υγείας, εξωθώντας το ουσιαστικά ένα βήμα πριν τον γκρεμό, σπρώχνοντας μεγάλο μέρος των μη-covid ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ενώ παράλληλα δεν προέβη σε άμεση επίταξη των τελευταίων, παρά μόνο πολύ αργά μέσα στην πανδημία. Και φυσικά, όταν μιλάμε για “επίταξη”, μη φανταστεί κανείς ότι κυριολεκτούμε, καθώς μάλλον υπερ-κερδισμένη βγήκε η ιδιωτική υγεία από την όλη υπόθεση, που ήταν ουσιαστικά μια κεκαλυμμένη μπίζνα μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του κράτους.

Επιπλέον, και πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική, οι εργαζόμενοι σε μαζικούς χώρους εργασίας, όπως τα εργοστάσια και τα super market, δεν αντιμετωπίζονταν ως εν δυνάμει ασθενείς ή ως ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά ως απλά γρανάζια της μηχανής. Η καπιταλιστική παραγωγή και διανομή του εμπορεύματος δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να τεθούν σε αμφισβήτηση, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε πως θα πεθάνουν άνθρωποι. Σε μια περίοδο που αποτελούσε ιδανική συνθήκη για να ξεκινήσει μια κουβέντα σε σχέση με την εναλλακτική μορφή παραγωγής και διάθεσης των απαραίτητων για την επιβίωση αγαθών, βάζοντας τις ανθρώπινες ανάγκες και ζωές πάνω από το κέρδος, η Κυβέρνηση, μαζί φυσικά με τα ΜΜΕ, κατάφερε να ξεκόψει κάθε τέτοια συζήτηση δημιουργώντας κλίμα φόβου, με το πρόσχημα πως “αν δεν λειτουργεί η παραγωγή και τα super market οι άνθρωποι δεν θα έχουν να φάνε”, βγάζοντας εντελώς από το τραπέζι την πιθανότητα της παραπάνω κουβέντας στην κοινωνία, ακόμη και ως ακραίο σενάριο.

Τέλος, αν και σίγουρα υπάρχουν άλλα εκατό παραδείγματα για κάθε κλάδο της οικονομίας, να αναφέρω απλά και περιεκτικά ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε την πανδημία και εν πολλοίς σχηματοποίησε τον τρόπο διαχείρισής της, ώστε να έχει την ευκαιρία να περάσει  μια σειρά από αντεργατικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια, χωρίς καμία αντίσταση και χωρίς το κίνημα στον δρόμο, αφού κάθε μαζική και οργανωμένη αντίδραση έμπαινε κάτω από την ταμπέλα της υγειονομικής βόμβας.

Η ανατομία του κυβερνητικού ανασχηματισμού

Μέσα σε όλα τα παραπάνω τραγικά, ήρθε λίγες μέρες πριν και ο κυβερνητικός ανασχηματισμός. Δεν χρειάζεται να μπω εδώ σε κάποια κουβέντα σχετικά με το γιατί και το πως, με το χρονικό σημείο που αυτός έλαβε χώρα και το αν προεικονίζει εκλογές στο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα σχολιάσω μόνο το κομμάτι που προωθεί την κυβερνητική μας ανατομία και αυτό είναι η πολύ συγκεκριμένη και στοχευμένη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει σε υπουργικές και υφυπουργικές θέσεις, γραμματείες κλπ, διάφορα στελέχη από την βαθιά ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία, επεκτείνοντας ουσιαστικά τον εθνικολαϊκό χαρακτήρα της Κυβέρνησης έναντι του φιλελεύθερου, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ο Μητσοτάκης μέσα στο κόμμα ιστορικά.

Θα μείνω σε κάποιες κομβικές επιλογές:

  • Ο “τσεκουράτος” Μάκης Βορίδης, ο άνθρωπος του Παττακού και πρώην σύντροφος του Νίκου Μιχαλολιάκου, αναβαθμίζεται σε Υπουργό Εσωτερικών.
  • Ο συνοδοιπόρος του Βορίδη στις εθνικιστικές και φασιστικές νεολαίες και αγαπημένος γιος του πατρός του, το midnight commando των Εξαρχείων, ο Θανάσης ο Πλεύρης είναι πλέον κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • Η Σοφία Βούλτεψη, αν θυμάστε, είχε χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες πολέμου και τους μετανάστες «άοπλους εισβολείς και όπλο στα χέρια της Τουρκίας», ενώ μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, είχε δηλώσει πως «Μας έχουν τρελάνει μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι κλείνουν την Αθήνα, περιφέρουν Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς».

Ή ίσως την θυμάστε καλύτερα από αυτή την δήλωσή της, ότι «δίπλα στους Ρομά ζούνε και άνθρωποι»;

Μαντέψτε ποιο υφυπουργείο ανέλαβε η Σοφούλα μας. Πολύ σωστά, το μεταναστευτικής πολιτικής, με αρμοδιότητα μάλιστα την ένταξη των προσφύγων! Παράλογο; Δεν είδατε ακόμη τίποτα!

  • Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέλαβε ο αξιαγάπητος Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, στου οποίου τις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνεται και η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, δηλαδή η υποχρέωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Ποιο το πρόβλημα; Α, τίποτα, απλά ότι ο συγκεκριμένος τύπος έχει κάνει στο παρελθόν δηλώσεις του τύπου «Τί κακό έχουν τα pushbacks».

Αλλά η υπόθεση του κου Κατσαφάδου δεν εξαντλείται εκεί. Φαντάζει ίσως ειρωνικό ότι η Κυβέρνηση, η οποία ΕΠΙΚΥΡΗΞΕ ομάδα φοιτητών (ή και όχι δεν γνωρίζουμε) και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό εναντίον τους, επειδή φορέσανε μια ρημάδα ταμπέλα σε έναν Πρύτανη,  διόρισε ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ έναν άνθρωπο που το 2003 είχε διαγραφεί από την ίδια την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή ηγήθηκε επίθεσης τραμπούκων  σε βάρος του τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Β. Μπένου, ενώ του επιτέθηκαν και με πυροσβεστήρα, για να αφαιρέσουν έγγραφα που τους ενδιέφεραν και δικάστηκαν το 2005. Ο Πρύτανης κατέληξε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά, όπως διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο TVXS το οποίο φιλοξενεί το τότε ρεπορτάζ από την φιλο-κυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Πάμε παρακάτω;

  • Ο νέος υφυπουργός ψηφιακής ανάπτυξης δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Στύλιο. Τον θυμάστε; Να σας τον θυμίσουμε εμείς: Είναι ο τύπος που είχε πει το 2014 στην Λιάνα Κανέλλη ότι «της χρειάζεται Κασιδιάρης», λίγο καιρό μετά την επίθεση που είχε δεχθεί η βουλευτής του ΚΚΕ από τον νεοναζί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Μάλιστα, την εποχή που είπε αυτή την ατάκα ήταν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (!!!) στην Κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα τον απέπεμψε από την θέση αυτή. Ήταν δηλαδή ο Στύλιος πολύ ακροδεξιός για τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ αλλά για την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι μια χαρά.

Βλέπετε ότι στην από πάνω στήλη με τους ακροδεξιούς της νέας Κυβέρνησης δεν συμπεριλαμβάνεται καν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εκεί έχουμε φτάσει.

 

Νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, χριστιανοταλιμπάν, ψεύτες και δολοφόνοι

Τι συμπεραίνουμε λοιπόν από όλη την παραπάνω ανατομία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη; Μα αυτό ακριβώς αυτό για το οποίο ξεκίνησα εξ αρχής να γράφω το κείμενο. Ότι δηλαδή πρόκειται για μια Κυβέρνηση οικονομικά ακραία νεοφιλελεύθερη, που βάζει το κέρδος και την καπιταλιστική οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή, πολιτικά ακροδεξιά, αφού με ευχαρίστηση ποδοπατά κάθε δικαίωμα των πολιτών, με σαδισμό σχεδόν χτυπάει πολιτικά μηνύματα όπως αυτά της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ και πρακτικά συπεριλαμβάνει στις τάξεις της τουλάχιστον 5-6 ακροδεξιούς υπουργούς και υφυπουργούς. Μια Κυβέρνηση προσκολλημένη στην Εκκλησία και τον Χριστιανοταλιμπανισμό, αφού προτιμά να τα έχει καλά με τους παπάδες και “να μη προσβάλει την Ορθοδοξία” παρά να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενάντια σε μαζώξεις όπως αυτές του Αγίου Δημητρίου τη Θεσσαλονίκη, που γέμισαν την πόλη με κρούσματα.

Επιπλέον, πρόκειται για μια Κυβέρνηση αποδεδειγμένων ψευτών, που έχει χάσει τόσο πολύ τον λογαριασμό των πόσων ψεμάτων έχει πει, ώστε φτάνει στο σημείο ένας κορυφαίος της Υπουργός να διαψεύδει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, λιτά και ξεκάθαρα, πρόκειται για μια Κυβέρνηση δολοφόνων.

Και αν όλη η παραπάνω ανατομία μας φαίνεται ότι αναπαράγει και αναμασά παλιά στοιχεία και γνωστές πληροφορίες, οφείλω να απαντήσω πως, αν είναι έτσι τα πράγματα, αν όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, κατανοητά και χωνεμένα από την πλειοψηφία των από-τα-κάτω, τότε είτε πολύ σύντομα θα έπρεπε να περιμένουμε μια παλλαϊκή εξέγερση ενάντια σε όλη αυτή την δολοφονική πολιτική, είτε συνειδητά και με πλήρη γνώση όλων των παραμέτρων για την ζωή και την επιβίωσή του, ένα τεράστιο μέρος των καταπιεσμένων έχει ταχθεί και ιδεολογικά με την Κυβέρνηση και άρα βρίσκεται στο αντίπαλο από το δικό μας στρατόπεδο, πραγματοποιώντας ουσιαστικά ταξική (αλλά και βιολογική πλέον) αυτοκτονία.

Επειδή όμως πιστεύω πως τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι επακριβώς αληθές, θεωρώ ότι, με κάθε ευκαιρία, όσο μας το επιτρέπει η “ελευθερία” του διαδικτύου, θα πρέπει να τονίζουμε ξανά και ξανά, με στοιχεία και πηγές, αυτά που θεωρούμε πως θα έπρεπε να είναι κοινό κτήμα όλων, αλλά θάβονται κάτω από το μονοπώλιο που έχει επιβάλει η αστική τάξη στην πληροφόρηση και τα ΜΜΕ. Αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός που ήθελε να εξυπηρετήσει η παραπάνω ανατομία της κυβέρνησης.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...