Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ: Να αντισταθούμε στην πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν

Το πανεπιστήμιο λειτουργεί όλο και περισσότερο σαν εταιρία και ο δημόσιος και ανοιχτός χαρακτήρας του ισοπεδώνεται. Οι δαπάνες για τη στέγαση, τη σίτιση, τις σπουδές μειώνονται, ενώ τα ιδρύματα χρηματοδοτούνται με βάση την αποδοτικότητά τους στην έρευνα, με συνεργασίες μεταξύ άλλων με στρατό, αστυνομία και εταιρίες.

Η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις εστίες ΦΕΠΑ για να καταστείλουν τον αγώνα των οικοτρόφων, οι συστηματικές απολύσεις εργαζομένων στη λέσχη του ΑΠΘ για τα κέρδη της εργολαβίας, η ερήμωση του campus με ευθύνη της πρυτανείας για το κλειδαμπάρωμα των πορτών, η στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων και τα λοκ-άουτς των πρυτάνεων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας στις 17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, οι έρευνες στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ για drones για το κυνήγι μεταναστών στα σύνορα, η δικαστική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος 7 συντρόφων και μίας συντρόφισσας στην Αθήνα, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του αποστειρωμένου από κοινωνικούς αγώνες και κερδοφόρου για εταιρίες πανεπιστημίου που επιθυμεί το κράτος.

Οι διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, το ν+2, τα πειθαρχικά συμβούλια, οι κάμερες, ο έλεγχος εισόδου, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η απλήρωτη εργασία τεχνικής κατάρτισης και η βάση στα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν ότι το κράτος δεν θέλει “περιττούς” φοιτητές, γιατί τους θεωρεί χασούρα, αλλά μόνο τους “άριστους” που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν. Οι μπάτσοι στο campus χρειάζονται για να επισπεύσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και να “πατάξουν” τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που ξεκινάν από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα στέκια και τις καταλήψεις εντός του κάμπους και αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

-Το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα περάσει
-Καμία διαγραφή φοιτητή/ριας, κανένα πειθαρχικό συμβούλιο
-Όχι στον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και στην απλήρωτη τεχνική κατάρτιση
-Λέσχη για όλους/ες
-Εστίες για όσους/ες έχουν ανάγκη

Συγκέντρωση Πέμπτη 28/1,12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


Αφίσα από το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ ενάντια στο νομοσχέδιο με κάλεσμα στην συγκέντρωση 28/1:

Ανάρτηση πανό επί της Εθνικής Αμύνης για τη συγκέντρωση της Πέμπτης 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου:

Αυτόνομο Σχήμα

Αυτόνομο Σχήμα


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ