Κείμενο συντονιστικού ΣΦ Φυσικού για τη στάση πρύτανη, ΜΜΕ και για την πορεία αλληλεγγύης

Σαν ΣΦ Φυσικού λάβαμε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση Συλλόγου, για κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ και στη συνέχεια να καλέσουμε τους εργαζόμενους/ες (εργολαβικούς υπαλλήλους λέσχης και καθαριότητας), φοιτητ(ρι)ές και αγωνιζόμενο κόσμο σε Ανοιχτή Συνέλευση Κατειλημμένης πρυτανείας, με σκοπό την προώθηση του αγώνα ενάντια στο νέο νόμο και της σύνδεσής του με άλλους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Η απόφαση για κατάληψη στηρίχτηκε και από τους ΣΦ Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Την επέμβαση των μπάτσων και την αστυνομική βαρβαρότητα – μετά από αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση από τον Παπαϊωάννου, ακολούθησε ένας οχετός λασπολογίας από τα ΜΜΕ. Ο πρύτανης ξέρασε ψέματα λέγοντας ότι οι συμμετέχοντες/ουσες στην κατάληψη και οι συλληφθέντες/είσες δεν είναι φοιτητ(ρι)ές και ότι υπήρξαν φθορές –που δεν είδε ο ίδιος-, προσπαθώντας να υποτιμήσει τα μέσα πάλης των φοιτητών. Την εκδοχή του πρύτανη υιοθέτησαν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας τα ψέματα. Νιώθουμε οργή για τη ρουφιανιά και το σάπιο ρόλο που παίζουν για το σύστημα ο πρύτανης, τα κανάλια και τα ειδησεογραφικά sites.

Παράλληλα όχι απλά δε ντρεπόμαστε που στην προσπάθειά μας συμμετέχει και αγωνιζόμενος κόσμος προερχόμενος εκτός πανεπιστημίου και εργαζόμενοι/ες, αλλά αποτελεί και στόχο του αγώνα μας. Επίσης, η συκοφαντία περί φθορών καταρρέει από το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το χώρο εντός του κατειλημμένου κτηρίου.

Η επέμβαση της αστυνομίας μετά από μόλις 5 ώρες κατάληψης, εγκαινιάζει το νέο δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες –μεταξύ άλλων- εντός του πανεπιστημίου. Η κρατική καταστολή τσακίστηκε από τον κόσμο των φοιτητικών συλλόγων και τους/τις αλληλέγγυους/ες, οι οποίοι ανακατέλαβαν το κτήριο που τελεί υπό κατάληψη μέχρι σήμερα. Ακόμη, η μαζικότατη πορεία αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες και η σύνδεσή της με τις πορείες των υγειονομικών και των ντελιβεράδων, απέδειξε τη σημασία της ενότητας των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και των εργαζομένων. Το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας που επικράτησε με την απελευθέρωση των συλληφθέντων και η προσπάθεια για επιστροφή της πορείας στην κατειλημμένη πρυτανεία, αποτυπώνουν την αποφασιστικότητα και την προοπτική για νίκη που έχει ο αγώνας ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Συνεχίζουμε τον αγώνα με συντονιστικές επιτροπές, καταλήψεις και πορείες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΡΥΤΑΝΗ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Πορεία Πέμπτη 13:00, Άγαλμα Βενιζέλου


όπως ανέβηκε στον ιστότοπο αντιπληροφόρησης athens indymedia


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ