Αναίτια σύλληψη μέλους του Ρουβίκωνα, έξω από το σπίτι του (+ Βίντεο)

Νέο περιστατικό πολιτικής στοχοποίησης μέλους της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, έλαβε χώρα εχθές το βράδυ. Ο αναίτιος τραμπουκισμός και η προσαγωγή του συντρόφου έξω από το σπίτι του, από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό. Απεναντίας, αποτελεί ένα επιπλέον περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και κρατικού αυταρχισμού, που αποσκοπεί στην εκφοβισμό και την κάμψη του αναστήματος όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στις επιταγές τους κράτους και του κεφαλαίου. Ο σύντροφος αφού τραμπουκίστηκε για αρκετή ώρα από τα άτομα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στο αστυνομικό τμήμα. Η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης.

Ακολουθεί η μαρτυρία του ίδιου του συντρόφου.

Χθες καθώς γυρνούσα στο σπίτι μου, στις 11:00 το βράδυ, στο δίπλα στενό βρισκόντουσαν άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Αφού κλείδωσα το μηχανάκι μου και πήγα να ανέβω τις σκάλες του σπιτιού μου, με πλησίασε μια μηχανή με δύο άτομα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, λέγοντας μου να πάω προς το μέρος τους. Mέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου και να προλάβω να αποκριθώ, ο ένας εξ’ αυτών είχε ήδη κατέβει, τρέχοντας προς το μέρος μου. Ανέβηκε τα σκαλοπάτια και άρχισε να με τραβάει προς τα κάτω, λέγοντας μου ότι θα μου κάνουν σωματικό έλεγχο, δίχως να προλάβω να αντιδράσω. Είχε έρθει και η υπόλοιπη ομάδα των 10 ατόμων, τέσσερις εκ των οποίων με τράβηξαν, ρίχνοντας με πάνω σε ένα αμάξι. Την ώρα που μου περνούσανε τις χειροπέδες, μου λέγανε ότι υποβάλω αντίσταση. Εγώ τους ανέφερα ότι θα τους αφήσω να με ψάξουνε και ότι θα τους δώσω ότι θέλουν, αρκεί να αφήσουνε τα χέρια μου. Όταν επιχείρησα να γυρίσω τα χέρια μου, για να μου περάσουν τις χειροπέδες, άρχισαν να φωνάζουν, ισχυριζόμενοι ότι τους αντιστέκομαι. Ο ίδιος διάλογος, επαναλήφθηκε για ακόμη μια φορά. Με τα πολλά, αφού μου πέρασαν τις χειροπέδες, κινήθηκα λίγα μέτρα από το σπίτι και με ρίξανε κάτω. Όσο ήμουν κάτω με ψάχνανε για να δουν αν έχω τίποτα πάνω μου. Ενώ ήμουν δεμένος με τις χειροπέδες, δώσανε εντολή να έρθουν άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ και να με πάνε στο τμήμα. Ο διμοιρίτης απευθυνόμενος στους ΟΠΚΕ που μου πέρασαν τις χειροπέδες, τους ζήτησε να καταθέσουν όλοι στο τμήμα ότι προσπάθησα να ξεφύγω. Όταν έφτασα στο αστυνομικό τμήμα, ζήτησα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο, καθότι είχα χτυπήσει άσχημα το χέρι μου από τις χειροπέδες. Η έκκληση μου δεν ακούστηκε ποτέ. Το μόνο που έκαναν, ήτανε να φωνάξουν το ΕΚΑΒ, οι οποίοι απλά τύλιξαν το χέρι μου με μια γάζα και μου έβαλαν πάγο. Το επόμενο πρωί, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αφέθηκα ελεύθερος και πήγα στο ΚΑΤ, έχοντας κάκωση στον καρπό.

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ