Απορριπτική πρόταση της εισαγγελίας για τη δεύτερη αίτηση Κουφοντίνα – Προκλητικός εμπαιγμός από τη Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία έκανε απορριπτική πρόταση της αίτησης του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα σχετικά με τη νομιμότητα της μεταγωγής του στον Δομοκό. Η αιτιολογία της απορριπτικής πρότασης είναι πως αρμόδια είναι τα διοικητικά δικαστήρια καθώς πρόκειται για διοικητική/ατομική πράξη του Δημοσίου. Επίσης προκειμένου να προσφύγει ο κρατούμενος θα πρέπει να έχει λάβει ήδη δύο απορρίψεις από αντίστοιχες αιτήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, πραγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται πλήρως η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του απεργού πείνας που τις προηγούμενες μέρες είχε κατηγορήσει τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου για ψευδείς δηλώσεις πως δήθεν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες νομικές κινήσεις για τη μεταγωγή και πως η κατάσταση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης κι όχι της κυβέρνησης. Σημειώνεται πως ένα από τα τρία πρόσωπα (στη θέση της προέδρου) της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών είναι η ίδια η Σοφία Νικολάου.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής απέστειλε έγγραφο στη συνήγορο του απεργού πείνας όπου αναφέρεται πως η αίτηση που είχε υποβληθεί από τις 28/12/2020 (πριν την έναρξη της απεργίας πείνας) και επανυποβλήθηκε στις 28/02/2021 εκκρεμεί.

Απορριπτική πρόταση της εισαγγελίας για τη δεύτερη αίτηση Κουφοντίνα - Προκλητικός εμπαιγμός από τη Νικολάου

Άρα η αλήθεια είναι πως η Σοφία Νικολάου αρνείται εδώ και 68 μέρες (υποβλήθηκε πριν την έναρξη της απεργίας πείνας) να εξετάσει το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να προσφύγει μετέπειτα στη δικαιοσύνη. Η Ιωάννα Κούρτοβικ σε εκπομπή του Press Project στην οποία συμμετείχε υπογράμμισε πως στην πραγματικότητα είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια θεσμική αυθαιρεσία καθώς φαίνεται πως ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παντελώς ανεξέλεγκτος. Αποδεικνύεται πως η αντιμετώπιση της υπόθεσης του Δ. Κουφοντίνα είναι προϊόν κεντρικής πολιτικής απόφασης. Οι επόμενες ώρες ή μέρες θα δείξουν αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αφήσει σακατεμένο τον απεργό πείνας για να προχωρήσει μετέπειτα σε μια ακόμη κίνηση κρατικής ισχύος κι αυθαιρεσίας με αναγκαστική σίτισή του ή αν είναι ο θάνατος του Κουφοντίνα κι η επένδυση στη στρατηγική της έντασης προκειμένου να βρει λύση στην πολυεπίπεδη κρίση την οποία αντιμετωπίζει, θωρακίζοντας με αυταρχικό κι ολοκληρωτικό τρόπο το κράτος για την επόμενη περίοδο που προβλέπεται θερμή λόγω της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης αλλά και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που έχουν αρχίσει γρήγορα να αναπτύσσονται.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ