Αστυνομική τρομοκρατία στη Νεα Σμύρνη

Μετά το κρεσέντο καταστολής και βίας στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία διάλεξε την πλατεία Νεας Σμύρνης για να δημιουργήσει ενα κλίμα τρομοκρατίας.

Ομάδα της αστυνομίας η οποία εκτελούσε ελέγχους στην Πλατεία της Νεας Σμύρνης επιχείρησε να κόψει πρόστιμα σε μια οικογένεια η οποία καθόταν σε ένα παγκάκι.Ο κόσμος που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πλατεία όπως ειναι φυσικό αντέδρασε.Φαίνεται πως η αντίδραση και μονο ήταν αρκετή ώστε να ξεκινήσει ένα όργιο αστυνομικής βίας σε κοινή θέα.

Αμέσως κλήθηκαν ενισχύσεις στην πλατεία.Οι αστυνομικοί ακολουθόντας το δόγμα της μηδενικης ανοχής αρχισαν να ξυλοκοπούν ανθρώπους οι οποίοι είχαν βγεί για την πρωινή τους βόλτα.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης με προεξάρχον το ελεγχόμενο από το γραφείο του πρωθυπουργό ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαστρέβλωσαν την είδηση και αντιγράφοντας κατά τη συνήθη πρακτική τις αστυνομικές διαρροές έκαναν λόγο για 30 νεαρους (αντιεξουσιαστές) που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς -κάτι που όλως τυχαίως(;;;) επανέλαβε λίγο αργότερα και εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Η πραγματικότητα ειναι μάλλον αντίστροφη, σύμφωνα με τα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, τα οποία δείχνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ  να ξυλοκοπούν με πτυσσόμενο γκλόπ εναν νεαρο όπου μάλλον τόλμησε να τους ζητήσει τον λόγο.

Φυσικά η αστυνομική βια δε μένει ποτέ αναπάντητη. Άμεσο κάλεσμα απάντησης στην αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία υπήρξε απο τους κατοίκους της Νεας Σμύρνης και των γύρω περιοχών. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ξεκίνησαν μια πολύ δυναμική πορεία απο την Πλατεία Νέας Σμύρνης προς το τοπικό Α.Τ.

Ούτε απο εκει έλειψαν οι σκηνές κρατικής καταστολής αφού στο τέλος της πορείας οι ένστολοι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ έριξαν χημικά και κρότου λάμψης καθώς και προχώρησαν στην προσαγωγή 11 ατόμων.

Φαίνεται πώς το τρομοκρατικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ΕΛΑΣ τις τελευταιες μέρες, με την καταστολή των πορειών αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας επεκτείνεται πλέον σε όλες τις γειτονιές με την παραμικρή αφορμή.

Η φθηνή,εγκληματική και δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, η περιστολή βασικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, η φτώχεια κι η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα που θέλει απλά μια αφορμή για να ξεσπάσει. Κι όταν ξεσπάσει τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα και τα εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν σε αστυνομικό εξοπλισμό και προσλήψεις μπάτσων δε θα καταφέρουν να σώσουν την κυβέρνηση από τη οργή των καταπιεσμένων.

ΥΓ. Μετά από τη μεγάλη πορεία στη Νέα Σμύρνη και τη θύελλα οργής και διαμαρτυριών η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ΕΔΕ για το περιστατικό. Οι ΕΔΕ φυσικά είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κρύψει η αστυνομία πράξεις των αστυνομικών που υπερβαίνουν το καθήκον τους. Σε ένα περιστατικό όμως που ο συνολικός σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν η βάρβαρη επίθεση σε ανθρώπους που κάθονταν σε μια πλατεία, ενάντια σε ποιον θα γίνει ΕΔΕ; Στον αρχηγό της αστυνομίας ή στον Χρυσοχοΐδη; Η κοροϊδία έχει και τα όριά της.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ