Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ, ΤΟ LAMIA REPORT ΕΚΤΕΛΕΙ

Την Τετάρτη 10/2/2021 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λαμίας, με σκοπό την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Το κάλεσμα έγινε από τους φοιτητικούς συλλόγους της Λαμίας.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας, που πάντα δίνει το παρόν στις κινητοποιήσεις της πόλης, συμμετείχε με το δικό του μπλοκ στην πορεία, η οποία αριθμούσε περίπου 50 άτομα. Οι μπάτσοι βρίσκονταν κολλητά στο μπλοκ του Στεκιού καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας, αλλά παρόλα αυτά δεν υπήρξαν εντάσεις. Πλήθος τοπικών ΜΜΕ ήρθε για να καλύψει την κινητοποίηση. Ανάμεσα τους ήταν και οι πρωτοπόροι της τοπικής κρατικής προπαγάνδας, Lamia Report. Το συγκεκριμένο site, πολλές φορές έχει προωθήσει ρατσιστικό λόγο και έχει στιγματίσει μειονότητες, όπως τους Ρομά της πόλης, αλλά και έχει ρίξει λάσπη στους αντικαθεστωτικούς αγώνες της πόλης.

Όσον αφορά τη φοιτητική συγκέντρωση της Τετάρτης, ξεπέρασε τα όρια της προπαγάνδας και άγγιξε τη μυθοπλασία. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο άρθρο με τίτλο «Λαμία : Κυνηγητό στη πλατεία για το πανό», το οποίο μας προκάλεσε άφθονο γέλιο. Το άρθρο αυτό αναφέρει πως, μετά το τέλος της πορείας, μπάτσοι με πολιτικά και η ομάδα ΔΙΑΣ, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στα μέλη του Στεκιού, με αφορμή το πανό που αναρτήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο. Επίσης, σε δεύτερο άρθρο, με τίτλο «Πορεία μαθητών – φοιτητών στη Λαμία για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρεται στο τέλος του άρθρου, πως οι μπάτσοι «επενέβησαν στη περίπτωση ομάδας νεαρών που δε συμμετείχε στη συγκέντρωση και ανάρτησε πανό στη πλατεία», φωτογραφίζοντας πάλι τα μέλη του Στεκιού. Στην πρώτη περίπτωση, η πραγματικότητα είναι πως, μετά το τέλος της πορείας, αφού αναρτήσαμε πανό, παρουσία της αστυνομίας, πορευθήκαμε ανενόχλητοι μαζί με τους φοιτητές στη συνέλευση που ακολούθησε, χωρίς κανένα κυνηγητό.

Όσον αφορά το δεύτερο άρθρο, σε βίντεο του ίδιου του Lamia Report, φαίνεται πεντακάθαρα το μπλοκ του στεκιού να ακολουθεί εκείνο των φοιτητών.Το Lamia Report, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις άριστες σχέσεις που έχει με την ασφάλεια Λαμίας, στοχοποιώντας ξανά συντρόφους/συντρόφισσες, αυτοοργανωμένους χώρους και αγώνες. Στόχος του site, είναι να επιβάλλει το κυρίαρχο αφήγημα, περί εγκληματιών αγωνιστών, της ανάγκης παρουσίας ένστολων τραμπούκων σε κάθε γωνία της πόλης και της καλλιέργειας μίσους για τις μειονότητες. Ταυτόχρονα, η επίθεσή του επιδιώκει να αποδυναμώσει , να συκοφαντήσει και να πλήξει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του αλλά και τα κινήματα και τις διεκδικήσεις γενικότερα, με fake news γύρω από γεγονότα με ένταση ώστε να αποτυπωθεί στην κοινωνία οτι οι συγκεντρώσεις, οι πορείες και η αντίσταση, συνολικότερα, είναι ζητήματα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές των πολιτών και μόνο η απάθεια και η υπόταγη είναι τίμια και αξιοπρεπής στάση.

Καλλιεργώντας ένα εχθρικό κλίμα προς το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας, το εν λόγω site θα έχει μερίδιο ευθύνης σε οποιαδήποτε κίνηση πραγματοποιηθεί ενάντια στο χώρο μας. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση πογκρόμ σε μειονότητες της πόλης. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε οτιδήποτε μας καταπιέζει, όση λάσπη κι αν δεχθούμε από τα φερέφωνα της εξουσίας.

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας

ΠΗΓΗ: https://athens.indymedia.org/post/1611129/

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ