Εγκεφαλικά νεκρός σε τροχαίο δίπλα στη Βουλή από υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 14/3 στη Β. Σοφίας με Ακαδημίας, ακριβώς έξω από τη Βουλή. Διερχόμενο μηχανάκι που πέρασε με πράσινο συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο που παραβίασε την προτεραιότητα. Ο οδηγός της μηχανής αν και φορούσε κράνος τραυματίστηκε βαριά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λίγες ώρες μετά κατέληξε. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας το θύμα.

Το υπηρεσιακό όχημα ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη. Οδηγός άλλης διερχόμενης μηχανής που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σταμάτησε αμέσως κι απευθύνθηκε στους τροχονόμους θέλοντας ως όφειλε να καταθέσει ως μάρτυρας τροχαίου. Η συμπεριφορά του αρχιφύλακα τροχονόμου απέναντί του, όπως φαίνεται από βίντεο που τραβήχτηκε στο σημείο είναι το λιγότερο εξοργιστική. Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Αρχιφύλακας: Αρχιφύλακας: Διωξτονα μη λέει χαζομάρες, εσύ τι είσαι;

Αυτόπτης μάρτυρας: Μα το παιδί πέρασε με πράσινο

Αρχιφύλακας: Ασ’ το παιδί! Το παιδί! Εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου!

Για να συνοψίσουμε: υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ., της φύλαξης της Ντόρας Μπακογιάννη εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο. Το αυτοκίνητο εγκαταλείπει το θύμα. Ο αρχιφύλακας τροχονόμος τραμπουκίζει αυτόπτη μάρτυρα και τον διώχνει από το σημείο. Μέχρι τώρα δεν έχει αποδοθεί καμία απολύτως ευθύνη για το δυστύχημα, ούτε έχει συλληφθεί ο αστυνομικός-οδηγός του αυτοκινήτου του οποίου αγνοείται η ταυτότητά του. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ σιωπούν για ακόμη μια φορά και το θέμα άρχισε να έρχεται στην επιφάνεια πάλι μέσω των social media όπως το Twitter. Είναι προφανής ο λόγος του μένους του πρωθυπουργού προς τα social media καθώς οι χρήστες τους δεν μπορούν να υπαχθούν σε καμία λίστα Πέτσα και κατ’ επέκταση εκεί δεν υπάρχει η κυβερνητική δυνατότητα για απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας. Δεκάδες χιλιάδες είναι τα tweets που απαιτούν από την κυβέρνηση να ρίξει φως στο γεγονός που συνέβη σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας, με δεκάδες κάμερες να εποπτεύουν τον χώρο. Έπειτα από 2 μέρες και την τεράστια κοινωνική κατακραυγή η Ντόρα Μπακογιάννη εδέησε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται το γεγονός.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια σκανδαλώδη επιχείρηση συγκάλυψης της εγκληματικής συμπεριφοράς στον δρόμο. Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που κάτι τέτοιο βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα σε έναν χρόνο καθώς ανάλογο περιστατικό (ευτυχώς χωρίς θύμα) συνέβη στις 27-4-2020 στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Σε εκείνο το περιστατικό εμπλεκόταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Οι διαμαρτυρίες του οδηγού που παρολίγον να χτυπηθεί είχαν ως αποτέλεσμα τον τραμπουκισμό από άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του στελέχους της κυβέρνησης.

Το θανατηφόρο τροχαίο κι η επιχείρηση συγκάλυψης έρχονται να τονίσουν τέσσερα πράγματα. Αρχικά την αλαζονεία της εξουσίας κι ειδικότερα της Αγίας Οικογένειας που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, έχοντας την πεποίθηση πως είναι ιδιοκτήτες της χώρας. Η αλαζονεία κι η περιφρόνηση προς την κοινωνική βάση οδηγεί ακόμη και σε τέτοιου είδους περιστατικά. Έπειτα, την ατιμωρησία που βασιλεύει όταν σε κάποιο περιστατικό εμπλέκεται αστυνομικός. Ατιμωρησία που ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής της είναι η μαζική κατακραυγή κι η κινητοποίηση της κοινωνίας. Επίσης την κατάντια των ΜΜΕ που επί 2 μέρες δεν τόλμησαν ούτε καν να αναφέρουν το περιστατικό επιβεβαιώνοντας πως δε μιλάμε πλέον για δημοσιογράφους (έστω και με την πιο εξευτελισμένη μορφή) αλλά για προπαγανδιστές του καθεστώτος. Τέλος, αν κρίνουμε από την αντίδραση του αρχιφύλακα, η απόλυτη ταύτιση των αστυνομικών σωμάτων με την εκτελεστική εξουσία. Όσο κι αν θεωρητικά η δουλειά της αστυνομίας είναι να φυλάει την κοινωνία, τα αμέτρητα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που έρχονται στη δημοσιότητα κάνουν φανερή ποια είναι η πραγματική δουλειά της αστυνομίας: να φυλάει τα αφεντικά της. Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους καταπιεσμένους.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ