Μένουμε πιστοί, ξεμένουμε από ζωή, του Δήμου Βοσινάκη

Η πρώτη περίοδος της καραντίνας ξεκίνησε τον Μάρτη του 2020. Στις 13 Μαρτίου του 2020, τα νέα κρούσματα από covid-19 ήταν μόλις 73. Βέβαια, επειδή ήταν κάτι νέο και άγνωστο στις ζωές του κόσμου υπήρχε ο φόβος της σταδιακής έκρηξης των κρουσμάτων και των θανάτων, όπως συνέβαινε στο εξωτερικό και η οποία τελικά ευτυχώς δεν συνέβη στην ελληνική επικράτεια. Σε γενικές γραμμές, η διαχείριση της κατάστασης στην πρώτη καραντίνα ήταν επιτυχημένη.

Στην επόμενη καραντίνα, για παράδειγμα στις 8 Νοεμβρίου του 2020, είχαμε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.914 νέα κρούσματα, 35 θανάτους και 228 άτομα σε ΜΕΘ. Οι νεκροί άρχισαν να αυξάνονται και έφτασαν τους 763. Η κατάσταση ήταν ανησυχητική, δύσκολη αλλά σχετικά ελεγχόμενη. Χτες, στις 2/4/2021 είχαμε, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3.080 νέα κρούσματα, 72 θανάτους και 753 άτομα σε ΜΕΘ. Πλέον, οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 8.232. Η πλήρης αποτυχία είναι δεδομένη και στον τομέα της υγείας και στον τομέα της οικονομίας. Οι επιστήμονες, τουλάχιστον αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να γίνουν πολιτικοί, σαν μέτρα προφύλαξης και περιορισμού της επέκτασης του ιού λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα εδώ και ένα χρόνο: Κρατήστε αποστάσεις, πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και αντισηπτικό, φορέστε μάσκες αρχικά σε εσωτερικούς και κατόπιν και σε εξωτερικούς χώρους. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικές αποφάσεις φίλε αναγνώστη. Η γενικότερη διαχείριση του θέματος είναι πολιτική, όπως και το 100% των αποφάσεων που λαμβάνουμε εμείς στη ζωή μας ή λαμβάνουν άλλοι για τη ζωή μας. Οι πολιτικοί αποφάσισαν να προσλάβουν μπάτσους και όχι γιατρούς. Ο Μακρόν αποφάσισε να ψηφίσει το νόμο περί καθολικής ασφάλειας που θα απαγόρευε στους Γάλλους πολίτες να βγάζουν φωτογραφίες τους μπάτσους, όχι κάποιος γιατρός. Ο Κούλης και ο Μιχάλης, δηλαδή ένας γόνος της πιο κρατικοδίαιτης ελληνικής οικογένειας και ένας αδίστακτος Έλληνας υπουργός ΠΡΟΠΟ που κάποτε του έβαλαν οι Αμερικάνοι ένα τενεκεδάκι στο πέτο για να καμαρώνει, αποφάσισαν να απαγορευτούν οι συναθροίσεις «τεσσάρων ατόμων και άνω» σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια για το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου. Η αύξηση της πληρότητας των πλοίων, το άνοιγμα του τουρισμού, η μηδενική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας, ο αριθμός των ΜΕΘ, τα δρομολόγια του μετρό και των λεωφορείων δεν είναι θέματα που αφορούν την ιατρική επιστήμη. Είναι πολιτικά θέματα 100%.

Εδώ και μέρες η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου. Προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ οικονομίας, υγείας και δημοσκοπήσεων και τελικά δεν καταφέρνει τίποτα. Λάθη επί λαθών, παιχνίδι ευθυνών, οι αποφάσεις αλλάζουν 2-3 φορές τη μέρα, οι τηλεπωλητές νανογιλέκων έχουν ξεσαλώσει, τα εξαγορασμένα κανάλια των ολιγαρχών αδυνατούν να καλύψουν αυτό το αλαλούμ. Ο κόσμος δεν ανέχεται άλλο το δούλεμα. Η κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πήρε πίσω την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε 3 περιοχές. Αχαΐα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη. Να έχεις τώρα μαγαζί, να το καθαρίζεις, να αγοράζεις εμπόρευμα, να είσαι έτοιμος να ανοίξεις μετά από μήνες μπας και σώσεις ότι μπορεί να σωθεί και να σου λένε λίγες ώρες πριν «γράψε λάθος και μην βιάζεσαι». Να σου λένε ότι επιτρέπεται να μπει ένα άτομο μέσα σε ένα μαγαζί, να πάρει έναν καφέ και να φύγει, αλλά δεν επιτρέπεται να μπει ένα άτομο μέσα σε ένα μαγαζί, να πάρει ένα ρούχο και να φύγει.

Και άντε στη Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει και κάτι, πάλι ΝΔ θα ψηφίσει ο κόσμος όπως κάνει τόσες και τόσες δεκαετίες, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Θα βρεθεί κάποιος κύριος τίποτα, πρώην Μακονομάχος που έχει μείνει στη δεκαετία του 1950, να κάνει δηλώσεις σε ένα κανάλι με χωρίστρα, μπλε σακάκι και 17 χριστιανικές εικόνες πίσω του, θα πει για τον αιώνιο πόλεμο που δέχεται η χριστιανοσύνη και πόσο φταίει η κακιά Αθήνα και θα σωθεί η κατάσταση. Θα ανέβει και ο πρωθυπουργός στην έκθεση, θα πει ότι όλα είναι έτοιμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, άλλο που ο Σαββίδης δεν φαίνεται να βιάζεται καθόλου για να το κάνει και έχει να έρθει ένα χρόνο στην Ελλάδα, θα μας πει και ο άχρωμος και άοσμος δήμαρχος που έφτασε στο σημείο να κλείσει την παραλία ότι υπάρχει πλάνο και θα μαζευτεί η κατάσταση. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα ή την Κρήτη.

Υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή που υπερβαίνουν προθέσεις και ικανότητες. Ισχύει για την κυβέρνηση αλλά όχι μόνο. Η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της χώρας που λέγεται Ελλάδα είναι να μπορούν να έρχονται 3-4 μήνες διακοπές οι ξένοι τουρίστες. Αυτό βλέπουμε τώρα, αυτό θα δούμε και τους επόμενους μήνες. Το δύσκολο για την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούν να βρουν κάποιον τρόπο για να μας πουν κομψά και με τρόπο «είστε μαλάκες».


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ