Θεσσαλονίκη | Ξεσκέπασμα ασφαλιτών μέσα και πέριξ του ΑΠΘ

Αναδημοσιεύουμε κείμενο σχετικά με το ξεσκέπασμα ασφαλιτών που τριγύριζαν μέσα και γύρω από τους χώρους του ΑΠΘ, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες φοιτητών κι αγωνιστών.


Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, συντρόφισσα εντόπισε άτομο να βγάζει φωτογραφίες τον πανεπιστημιακό χώρο και αφού του φώναξε, αυτός έκανε πως μιλάει στο κινητό του και έφυγε.

Λίγο μετά, η συντρόφισσα βρέθηκε στην περιοχή της Ροτόντας, όπου 2 άτομα (1 άντρας και 1 γυναίκα), παριστάνοντας τους πελάτες περιμένοντας στην ουρά καταστήματος, την τράβηξαν φωτογραφίες εν αγνοία της, όσο αυτή βρισκόταν εντός αυτού.

Παιδιά που ήταν εκεί και κατάλαβαν τι γίνεται, αφού τράβηξαν φωτογραφία τα άτομα, ενημέρωσαν τη συντρόφισσα για το σκηνικό.

Εντωμεταξύ, όσο οι δήθεν πελάτες τραβούσαν φωτογραφίες, κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί και αποχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες αφού ακούστηκε να λένε “πάμε να φύγουμε, μας κοιτάζουν”.

Αργότερα επαληθεύτηκε ότι η γυναίκα που τραβούσε τις φωτογραφίες είναι ασφαλίτισσα και συνόδευε παλιότερα συντρόφους στα δικαστήρια.

Προφανώς το κράτος σε μια συγκυρία που η κοινή γνώμη είναι εναντίον του, επιλέγει να φακελώσει τον κόσμο που αγωνίζεται με τακτικές που θα κάνουν το λιγότερο ντόρο. Επιλέγει λοιπόν να βάλει στο παιχνίδι τους ασφαλίτες, οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε παρακολουθήσεις και προσωπικές στοχοποιήσεις κόσμου.

Έτσι κι εμείς, οφείλουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να γνωστοποιήσουμε αυτές τις πρακτικές, όπως και τα άτομα που τις τελούν. Η αντιπληροφόρηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο και σκοπεύουμε να προφυλάξουμε εμάς και τους χώρους μας με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Θεσσαλονίκη | Ξεσκέπασμα ασφαλιτών

 

 

ΠΗΓΗ: https://athens.indymedia.org/post/1611665/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ